Firefox 2012 Download! Firefox 7.0 Çağ Atladı, Download - İndir

Firefox 7'nin final sürümü, planlanan tarihten bir gün önce Mozilla sunucularında ortaya çıktı

Firefox 2012 Download!  Firefox 7.0 Çağ Atladı, Download - İndir
Firefox 7'nin final sürümü, planlanan tarihten bir gün önce Mozilla sunucularında ortaya çıktı. Henüz resmi açıklama yapılmamış olsa da, tarayıcıyı ikinci sayfamızdaki bağlantılardan indirip kulabilirsiniz. Bu sürümün, düşük ihtimalle de olsa resmen yayınlanmadan önce güncellenme ihtimalinin olduğunu söyleyelim. Peki Firefox 7, Firefox 6'ya göre ne getiriyor?

Bildiğiniz gibi Mozilla, hızlandırdığı (ve şu sıralar "daha da hızlandırsak mı", "yavaşlatsak mı" diye düşündüğü) geliştirme süreci kapsamında sık sık yeni ana sürüm yayınlıyor. Bu nedenle yeni sürümlerden çok büyük bir değişiklik beklememek gerekiyor. Firefox 6'nın sunucularda belirdiği tarih, 13 Ağustos idi ve Firefox 6'nın, yüzde 20 daha hızlı olduğu iddia ediliyordu. Peki ya Firefox 7 ne sunuyor?

Firefox 7'nin beta sürümündeki yenilik listesine baktığımızda en önemli yeniliği, bellek kullanımındaki iyileştirmeler olarak göze çarpıyor. Firefox 7, yeni "Memshrink" özelliği sayesinde Firefox 4 ve 6'ya göre yüzde 50 daha az bellek kullanıyor (MemShrink ile sekmeler kapatıldığında belleğin geri sağlanmasına engel olan bug'ların ortadan kaldırılması hedefleniyor). Bunun yanında Canvas işlemleri Windows sistemlerinde hızlandırılırken, bazı kararlılık sorunları da giderilmiş.


Firefox 2012, Firefox 7.0 DOWNLOAD - İNDİR





















YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER