Fidye yazılımları küçük kurumları hedef almaya devam ediyor

Dakikalar içinde kurulan yeni Kaspersky Small Office Security, küçük işletmeleri siber tehditlere karşı koruyor.

Fidye yazılımları küçük kurumları hedef almaya devam ediyor
 Fidye yazılımları küçük kurumları hedef almaya devam ediyor

Dakikalar içinde kurulan yeni Kaspersky Small Office Security, küçük işletmeleri siber tehditlere karşı koruyor.
50 kişiden az çalışanı olan küçük şirketler de herkes gibi siber tehditlerle başa çıkmak zorunda. Ancak daha büyük şirketlerin aksine, bu şirketler işlerini büyütmeye odaklandıkları için BT güvenliğine öncelik veremiyorlar. Bu şirketlere yardımcı olması için tasarlanan yeni nesil Kaspersky Small Office Security, manuel yönetim veya teknik uzmanlık gerektirmeden siber suçlara karşı anında koruma sağlıyor. Güncel sürüm, şirketleri zararlı yazılımlara, finansal dolandırıcılığa, kimlik avına ve diğer tehditlere karşı korumasının yanı sıra uygulamaların güncel kalmasına da yardımcı oluyor. Böylece iş ağına, kapatılmamış açıklardan yararlanılarak izinsiz giriş yapılması önleniyor. 


İşinizi korumak için bir BT uzmanı olmak zorunda değilsiniz.


Çok küçük işletmelerin yaklaşık üçte biri (%32), siber güvenlik işini bu alanda uzmanlığı olmayan çalışanlara bırakıyor[1]. Bu yüzden, bu şirketlerin hemen herkesin kurup yönetebileceği, kullanımı kolay bir çözüm uygulaması şart.


Yeni Kaspersky Small Office Security şimdi yalnızca birkaç dakikada kurulabiliyor. Şirketler daha fazla kontrol istediklerinde, web arayüzünden ürünün nasıl kullanıldığına dair ihtiyaç duydukları tüm bilgileri (lisanslar, kullanıcılar ve cihazları, kurulu ürün sürümleri, vb.) alabiliyor.

Ürün, çalışanların siber güvenliği düşünmeden kendi işlerine odaklanmalarını sağlıyor. Tüm cihazlara yüklendikten sonra çözüme özel bir ilgi göstermeye gerek kalmıyor. Ayrıca, güncellenen Kaspersky Small Office Security bildirimleri çok kritik bir durum olmadıkça görünmüyor. Böylece kullanıcılar ofis uygulamaları ve tam ekran çalışan programlarda veya video görüşmelerinde kesintiye uğramadan günlük işlerine konsantre olabiliyor. Bu da çalışma saatleri içinde daha az rahatsızlık anlamına geliyor.


Nerede saklanıyor olursa olsun veriyi zararlı yazılım, fidye yazılımı ve kripto madencilerden koruyor


Fidye yazılımları küçük kurumları hedef almaya devam ediyor. Çok küçük işletmelerin %37’si son 12 ay içinde iki veya üç kez fidye yazılımla karşılaşmış durumda[2]. Fidye yazılımları veri kaybına ve/veya verilerin ele geçirilmesine neden oluyor. Şirketleri bu tehditten korumak amacıyla, Kaspersky Small Office Security’nin yeni sürümündeki System Watcher bileşeni artık bilgisayarların yanı sıra Windows dosya sunucuları için de kullanılıyor. Çözüm diğer güvenlik katmanlarına ek olarak, tehditleri tespit edip şirketlerin verilerini korumalarına yardımcı oluyor, sisteme yönelik zararlı faaliyetleri önlüyor, kritik verileri yedekliyor ve hasar oluştuysa düzeltmek için gerektiğinde sistemi geri alıyor. 

Fidye yazılım tehdidine ek olarak, 2017-2018’de 2,7 milyon kullanıcı kripto madencilerden etkilendi. Bu yazılımlar kripto para madenciliği yapmak için bilgisayarların, mobil cihazların ve sunucuların gücünü kullanıyor. Bu tehdidin hedefi olan şirketler daha fazla elektrik faturası ödemek zorunda kalmalarının yanı sıra bilgisayar ve sistemlerini de çok düşük performansta kullanabiliyor. Kaspersky Small Office Security, şirketlerin bu tehditle başa çıkmasına yardımcı olmak için kripto madencilere karşı koruma sunuyor.

Çözüm, belirli aralıklarla uygulama güncellemelerini arayarak siber suçluların kapatılmamış uygulama açıklarından yararlanması riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca özel gezinti, kimlik avı önleme, spam önleme ve ilan önleme bileşenlerine sahip güvenli web gezintisi özelliği de bulunuyor.Bunlara ek olarak, Safe Money özelliği ödeme sitelerini korumalı bir tarayıcıda açarak finans işlemlerini güvene alıyor.


“Yeni teknolojiler şirketlere yeni büyüme fırsatları yaratıyor. Ancak, sahte websiteleri, zararlı resimler, korumasız ağlar, açık fakat güvenli olmayan Wi-Fi noktaları ve hatta kaybolan veya çalınan iş cihazları gibi riskler her zaman var. Tüm bu unsurlar; şirketler ve verileri için risk taşıyor. Özellikle hassas verilerin işin temelini oluşturduğu küçük şirketlerde bu risk daha öne çıkıyor. Büyümeye ve günlük işlerini halletmeye odaklanan şirketler bu saldırılara karşı önlem almaya her zaman öncelik veremiyor.” diyen Kaspersky Lab B2B Ürün Pazarlama Lideri Sergey Martsynkyan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte bu nedenle Kaspersky Small Office Security’i geliştirmeye devam ediyoruz. Verimli, kullanımı kolay ve kurup unutabileceğiniz bu siber güvenlik çözümü küçük işletmelerin çok büyük yatırım yapmasını veya teknik uzmanlığa sahip olmasını gerektirmiyor.”

Kaspersky Small Office Security, 5 ila 50 bilgisayara sahip şirketler için geliştirilmiştir. Kaspersky Lab’ın küçük işletmelere yönelik ürünleri hakkında daha fazlasını https://www.kaspersky.com/small-business-security adresinden öğrenebilirsiniz. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109