Fiber optiğe gerek yok mu? Nokia Siemens, telefon kablosu üzerinde internet hızı rekorunu kırdı.

Fiber optiğe gerek yok mu? Nokia Siemens, telefon kablosu üzerinde internet hızı rekorunu kırdı.

Fiber optiğe gerek yok mu?   Nokia Siemens, telefon kablosu üzerinde internet hızı rekorunu kırdı.
Fiber optiğe gerek yok mu?


Nokia Siemens, telefon kablosu üzerinde internet hızı rekorunu kırdı.

Haber, Telefon hatlarında kullanılan bakır kabloların fiziki yetersizlikleri yüzünden belirli bir kapasitenin üzerine çıkamadıkları bilinen bir gerçek.

Bu yüzden yüksek bant genişliği ve yüksek hız ihtiyacı olan yerlerde fiber optik kablolar kullanılıyor.
Fakat fiber optik kablolar teknik üstünlüklerinin yanı sıra çok da pahalı oldukları için özel noktalar dışında pek tercih edilmiyor.

Bakır telefon kabloları üzerinde çalışmalar yürüten Nokia Siemens'in geliştirdiği yeni bir teknoloji sayesinde DSL bağlantıları için dünya hız rekorunu kırması fiber optik kablo maliyetlerinden kurtulmak isteyenler için umut ışığı oldu.

Phantom DSL adı verilen bu yeni teknolojiyi kullanarak 400 metre mesafede 825 Mbps hızına ulaşan geliştiriciler 500 metre için de 750 Mbps'e ulaşmayı başardılar.

Nokia Siemens'in geniş bant erişim bölümünün yöneticisi olan Eduard Scheiterer, "Phantom devreler gibi teknolojilerin yenilikçi kullanımı, servis sağlayacıların mevcut bakır kablolarla son kullanıcı bağlantılarını daha verimli sunmasına yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

Bu teknolojinin özellikle santralden evlere kadar olan mesafede telekom operatörlerinin fiber optik kablo döşemesini gereksiz hale getirerek çok daha ucuza çok daha hızlı bir internet bağlantısı sunulmasına yardımcı olması bekleniyor.
 
cnetturkiye

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109