EN UCUZ OTOMOBİLİN ÜRETİMİNE TALİBİZ

EN UCUZ OTOMOBİLİN ÜRETİMİNE TALİBİZ

EN UCUZ OTOMOBİLİN ÜRETİMİNE TALİBİZ
EN UCUZ OTOMOBİLİN ÜRETİMİNE TALİBİZ
Türkiye, Nano’nun Avrupa pazarlarına yönelik olarak ülkemizde üretilmesini “resmi” olarak Tata’dan istedi

Türkiye’nin Hindistan Büyükelçisi Levent Bilman, konuyu doğrudan Tata Yönetim Kurulu Başkanı Ratan Tata’yla da konuştuğunu kaydetti.
Hindistan’ın önde gelen ekonomi gazetelerinde yer alan habere göre Türkiye’nin Büyükelçi Levent Bilman, Tata yönetimine Avrupa’da küçük otomobillere ilginin giderek arttığını belirterek Nano’nun bu pazarlar için Türkiye’de üretilebileceğini bildirdi. Bilman, Hindistan’ın önemli ajanslarından PTI’a verdiği demeçte, Tata’nın Türk pazarında bilinen bir marka olduğunun altını çizerek, “Bence Tata Grubu şu an bunun değerlendirmelerini yapıyordur. Türkiye’ye fabrika kurulmasının ne denli doğru karar olacağını onlar da göreceklerdir. Bizim arzumuz da bu yöndedir” ifadesini kullandı.

Ratan Tata’ya iletildi
Küçük ve az yakıt tüketen otomobillerin Türkiye’de de büyük ilgi gördüğünü, ileride Nano benzeri modellerin daha popüler olacağını söyleyen Bilman, “Tüm Türk vatandaşları otomobil satın almak ister. Ayrıca Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya’ya yakın bir ülke. Dolayısıyla böyle bir yatırım sadece Türkiye değil, Türkiye’nin ötesine yönelik de bir yatırım olacaktır” dedi.

Bilman, Tata Motors’un fizibilite çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, bu konuyla ilgili düşüncelerini bizzat Tata Grubu’nun Başkanı Ratan Tata’ya da ilettiğinin altını çizdi. Türkiye’nin Hindistan Büyükelçisi Bilman,“Doğrudan bazı görüşmelerimiz oldu. Bence şu an düşünmekteler. Bunlar büyük yatırımlar. Somut bir karar alıp almadıklarını bilmiyorum henüz” ifadesini kullandı.

‘Nano için çalışma başlatacağız’

Tata Türkiye Distribütörü Isoto’nun CEO’su Kurthan Tarakçıoğlu, Nano’nun Türkiye’de üretimi konusunu çok yakın zamanda kendilerinin de gündeme getirdiğini belirtti.

Nano’nun üretimi için nabız yokladıklarını kaydeden Tarakçıoğlu, Tata Motors’un da buna olumsuz yaklaşmadığını söyledi. Büyükelçi Bilman’ın girişimlerinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Tarakçıoğlu, “Gerek biz, gerekse de Sayın Büyükelçi konuyu aynı zamanlarda bağımsız olarak gündeme getirmişiz. Nano üretimi için birkaç ay içinde fizibilite çalışması başlatmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Önceliği, raftan indirilen Xenon pickup yatırımına verdiklerinin de altını çizen Tarakçıoğlu, “Xenon için fizibilite, 2011’in ilk çeyreğinde biter. Nano’ya bundan sonra bakacağız. Karşı taraftan Nano için ‘kırmızı ışık’ yanmış değil, umutluyuz” dedi. Nano’nun Avrupa pazarına uygun motor ve donanıma sahip versiyonunu 2012’nin sonuna doğru Türkiye’ye getireceklerini anlatan Tarakçıoğlu, bundan önce aracın Hindistan versiyonunu ithal etmeyi istediklerini, bu aracın 11 bin TL civarında fiyatla satılabileceğini söyledi. Avrupa versiyonuysa 15 bin TL civarında satılabilecek.

LEVENT KÖPRÜLÜ / MİLLİYET

NANO OTOMOBİL VE  FAZLA AYRINTI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109