En tehlikeli bilgisayar virüsü Rombertik yayılıyor

Güvenlik uzmanları bugüne kadarki en agresif bilgisayar virüsü“ olarak nitelendirdikleri yeni bir virüs (Rombertik) tespit ettiler.

En tehlikeli bilgisayar virüsü Rombertik yayılıyor
En tehlikeli bilgisayar virüsü Rombertik yayılıyor

Güvenlik uzmanları  bugüne kadarki en agresif bilgisayar virüsü“ olarak nitelendirdikleri yeni bir virüs (Rombertik) tespit ettiler. Virüs diğer tüm virüsler gibi internet kullanıcılarının kişisel bilgilerini hedef alıyor. Virüsün diğer virüslerden ayrıldığı nokta ise şu: Virüs herhangi bir antivirüs programı tarafından tespit edildiğini farkedince, adeta bir intihar bombacısı gibi harekete geçiyor, ve hem kendi kendini hem de yerleştiği bilgisayarın ana belleğini tahrip ediyor.

HEM KENDİNİ HEM BİLGİSAYARI İMHA EDİYOR


Güvenlik uzmanları Rombertik adında çok tehlikeli bir virüsün varlığını ortaya çıkardı. Rombertik bulaştığı bilgisayardaki tüm kişisel verileri çalarak sahiplerine gönderiyor. Asıl tehlikesi ise tespit edilmesi halinde ortaya çıkıyor. Kendi kendini yoketmeye programlanmış virüs, deşifre olduğunu anlayınca kendi kendini ve yerleştiği anabelleği imha ederek bilgisayarı bir daha kullanılamaz hale getiriyor. Uzmanlar bu son derece tehlikeli virüsün e-mailler yoluyla bilgisayarlara bulaştığını belirtiyorlar.

ANTİVİRÜS PROGRAMLARI ÇARESİZ

Mevcut antivirüs programlarının hiçbirinin bu yeni virüsü ortadan kaldıramadığı ifade edilirken, kullanıcıların tanımadıkları kaynaklardan gelen e-mailleri açarken son derece dikkatli olmaları öneriliyor. Vatandaşların gelen e-mailleri açmadan önce gönderenin kim olduğunu dikkatle incelemelerinde fayda var. Şüpheli ve güvensiz olduğu hissedilen kaynakalrdan gelen mailler açılmadan çöp kutusuna atılmalı. Ayrıca, odalarında ya da app'leri üzerinden gönderilen linklere tıkalrken de dikaktli olmak, tanımadığınız göndericicilerden gelen linkleri açmamanız gerekiyor.


NATRON VİRÜS PROĞRAMI İNDİR


AVG ANTİVÜRÜS 2015 VİRÜS PROĞRAMI İNDİR

AVAST 2015 VİRÜS PROĞRAMI İNDİR


MİCROSOFT 2015 VİRÜS PROĞRAMI İNDİR

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 16:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
EmreD
EmreD - 9 yıl Önce

rombertik bu kullanımı http://malwareprotectioncenter.com/2015/07/08/shortcut-virus/

SIRADAKİ HABER