Elektrikli devrim! 900 milyon fosil yakıtlı otomobilin geleceği belirsiz!

Elektrikli devrim! 900 milyon fosil yakıtlı otomobilin geleceği belirsiz!

Elektrikli devrim! 900 milyon fosil yakıtlı otomobilin geleceği belirsiz!

Akıl almaz tasarımlar gelecek. Trafikteki akış şekli dahi değişecek! 900 milyon fosil yakıtlı otomobilin geleceği belirsiz!
Dünya otomotiv endüstrisi elektrikli araca kilitlenirken, Türkiye’de bu alanda geri kalmamak için neler yapabileceğini tartışıyor. TAYSAD Almanya Temsilcisi Ahmet Yılmaz Automechanika Fuarı’nda katıldığı seminerde elektrikli araçların dünyayı değiştireceğinin altını çizdi.

Yılmaz, özellikle büyük kentlerde yaşlıların ulaşımı için niş araçların öne çıkacağını ifade ederek, "Elektrikli otomobillerde sürücü davranışları değişecek. Araçların mimari ve tasarımı değişerek farklı boyutlar alacak. Trafikteki akış şekli dahi değişecek" dedi.

Türkiye’de elektrikli araçlarla ilgili sadece otomobilin menzili, akünün nasıl şarj edileceği, motor teknolojisi gibi konular gündemde yer alırken, dünyada bunların dışında çok farklı konular hakkında araştırmalar yapılıyor. Automechanika İstanbul 2011 Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı’nda 'E-Mobilite-Trendler, Planlar ve E-Aracın Geleceği’ konulu seminerin moderatörlüğünü yapan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Almanya Temsilcisi Ahmet Yılmaz, elektrikli araçların gelecekte dünyayı değiştireceğini vurguladı.
 
FOSİL YAKITLI ARAÇLAR NE OLACAK?
Yılmaz, halen dünyada 900 milyon fosil yakıtlı otomobilin bulunduğunu ve elektrikli araçların kullanıma başlamasıyla bunca aracın önümüzdeki yıllarda ne olacağının bilinemediğini söyledi. Özellikle Almanya’da binlerce elektrikli otomobilin yollara çıktığını hatırlatan Yılmaz, bunlarla ilgili akla gelebilecek her türlü araştırmanın yapıldığını aktardı. Özellikle ABD, Çin ve Fransa’nın elektrikli araçlarla ilgili çok büyük bir rekabet içine girdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Elektrikli araçlar dünyamızı geliştirecek bir sistem. Özellikle Şangay, İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşlıların ulaşımı için motor, motosiklet gibi niş araçlar öne çıkacak. Elektrikli otomobillerin trafikteki akışı, sürücü davranışları nasıl olacak bunların hepsi araştırılıyor" dedi.
 
ÇİN SÖZ SAHİBİ OLACAK!
Elektrikli araçların ayrıca mimarisinin de değişeceğinin altını çizen Yılmaz, "Bu araçların pahalı olması nedeniyle müşteri beklentileri, marketingi de değişecek. Tüm bunlara hazırlıklı olmak gerek. Bunların yanı sıra üretimde hammadde tedariki ne olacak? Özellikle Türkiye’de hammadde eksikliği olacağı için biz burada neler yapacağız? Hammadde tedariki için Çin Afrika’dan bazı bölgeleri satın aldı. Dolayısıyla Çin’in gelecekte bu alanda söz sahibi olacağı öngörülüyor" şeklinde konuştu.

Seminerde Yılmaz’ın yanı sıra Aachen Teknik Üniversitesi Otomotiv Enstitüsü’nden Ingo Olschewski, Alman TÜV SÜD E-Mobilite Departmanı Yöneticisi Ondrej Vaculin, Almanya Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti Auto Cluster Genel Müdürü Lothar Schneider ve İnci Akü Yeni Akü Teknolojileri Yöneticisi Z.Can Aksakal katıldı. Bu konuşmacılar da elektrikli araçların pahalı olacağı için devlet desteğini arkasına alanların hızla gelişeceği ve ön plana çıkacağını vurguladılar. Ayrıca enerjiye ulaşılabilirlikten güvenliğe kadar farklı detaylar üzerinde duran konuşmacılar, özellikle akülerin pahalı olacağından leasing yolu ile müşteriye ulaştırılmasının söz konusu olabileceğinin altını çizdiler.
 
CENTRO ZARAGOZA'DAN YATIRIM SÖZÜ!
Bu arada ‘Avrupa’da Uyugulamaya Geçen Yeni Rekabet Yasası – Yenileme Pazarının Kanuni Çerçevesi’ konulu seminerin açılış konuşmasını yapan ve yöneten TAYSAD Genel Sekreteri Özlem Gülşen Arkan, AB ülkelerinde tüketicinin korunmasına yönelik yeni yasanın yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Yeni yasayla birlikte bu alanın çok iyi yönlendirilmesinin gerektiğini aktaran Arkan, "Yeni uygulamalar ve eşdeğer parça tanımı ve eşdeğer parça sertifikasyonu konuları gelecekte önem arz edecek. Rekabet ortamında nihai tüketicinin kaliteli ve güvenilir ürüne ulaşım hakkı en önemli nokta. Türkiye'de bugüne dek büyük açık bulunan eşdeğer parçanın tanımlanması ve uluslararası kabul görecek şekilde sertifikalanması konusunda Centro Zaragoza merkezinin Türkiye’ye yatırım kararını açıklaması sektörümüz adına umut verdi" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109