e-Devlet‘den Engel Yok Projesi

Türkiye’de yaklaşık 3 milyon işitme engellinin e-Devlet Kapısı hizmetlerinden daha etkin yararlanması amacıyla e-Devlet’te 'Engel Yok Projesi' hayata geçirildi.

e-Devlet‘den Engel Yok Projesi
e-Devlet‘den Engel Yok Projesi

 Türkiye’de yaklaşık 3 milyon işitme engellinin e-Devlet Kapısı hizmetlerinden daha etkin yararlanması amacıyla e-Devlet’te 'Engel Yok Projesi' hayata geçirildi.

    e-Devlet Kapısı'nda 22 milyon 625 bine ulaşan kullanıcı sayısının yıl sonunda 25 milyon kullanıcıya ulaştırılması hedefleniyor. e-Devlet Kapısı’nda 190 kuruma ait bin 252 hizmet veriliyor. Aktif Bilgilendirme Sistemi ile vatandaşların devlete değil, devletin vatandaşlara ulaştığı ve hizmet sunduğu bir yapı oluşturuluyor. e-Devlet Kapısı’nda kayıtlı e-posta adresleri ile telefon numaraları sahipleri aktif bilgilendirme sisteminden yararlanabiliyor.

İletişim hizmetlerine ait borç bilgilerinin sorgulanması uygulamasıyla, vatandaşlar kablo TV, cep telefonu, sabit telefon gibi hizmetlerin borç bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden görebiliyor.

Üç milyon işitme engelliye ulaşılacak

    Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyon işitme engelli bulunuyor. İşitme engellilerin de e-Devlet Kapısı hizmetlerinden daha etkin yararlanmaları amacıyla e-Devlet’te Engel Yok Projesi geliştirildi. Proje kapsamında İşitme Engelli Çağrı Merkezi'nin test uygulaması 8 Temmuz'da hizmete açıldı. İşitme engelli vatandaşların iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanan yeni hizmet, Türksat’ın 3 işitme engelli çalışanının da katkılarıyla hazırlandı.

Hizmet, işaret dili bilen operatörlerin, hafta içi saat 08.00-18.00 saatlerinde çalıştığı çağrı merkezi şeklinde kurgulandı. Karşılıklı görüntülü canlı destek ortamı üzerinden kullanıcılar yazı veya işaret dili kullanarak istek, öneri ve şikayetlerini kolay bir şekilde ifade edebiliyor.

    Standartlara uygun hizmet veren e-Devlet Kapısı (//www.turkiye.gov.tr) üzerindeki hizmetlerin işitme engellilere uygun şekilde işaret diliyle de sunulması çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak sıkça sorulan sorular işaret diline çevrilerek //www.turkiye.gov.tr üzerinden erişime açılması sağlandı.

Söz konusu proje kapsamında benzer tamamlayıcı hizmetler üzerine çalışmalar devam ediyor.

Hizmet sunulan işitme engelli vatandaş sayısını artırmak için hazırlanan kamu spotunun onaylandıktan sonra yayınlanması bekleniyor.

e-Devlet Engel Yok Projesi için Tıkla

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2015, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER