"e-Devlet" kullanımında büyük artış

e-Devlet" uygulamasını kullanıcılarının son bir yılda yüzde 20 arttığını belirtti.

"e-Devlet" kullanımında büyük artış

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, vatandaşların kamu hizmetlerini internet üzerinden takip edebildiği "e-Devlet" uygulamasını kullanıcılarının son bir yılda yüzde 20 arttığını belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, her ay 325 bin kişinin e-Devlet'e dahil olduğunu belirterek "Vatandaşın birçok kamu hizmetini bir 'tık'la görebildiği e-Devlet uygulamasını kullanan sayısı son bir yılda yüzde 20 arttı" dedi.

Bakan Bilgin, e-Devlet'in 2011 yılında yaklaşık 11 milyon civarında olan kullanıcı sayısının 2014 sonunda 20 milyonu aştığını ve kullanıcıların sayısının günden güne artmaya devam ettiğini belirterek "Son 4 ayda e-Devlet Kapısı'na müracaat edenlerin, 1 milyon 634 bin 972 artışla 21 milyon 642 bin 222 kişiye çıktı" diye konuştu.

"Yeni Türkiye"de e-Devlet'in de önemli bir yer tuttuğunu belirten Bilgin, portalı kullananların sayısının son bir yılda 4 milyon arttığını ifade ederek " "Vatandaşlarımız kamu kurumlarına gitmeksizin evlerinde bilgisayarlarının başına geçerek devletten birçok hizmeti tek tuşla alabilmektedir. Biz artık devletimizi vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. Bir yıl önce 133 kuruma ait 955 kalemde hizmet veriliyordu. Mayıs ayı itibarıyla kurum sayısını 175’e, hizmet kalemini ise bin 163’e çıkardık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde vatandaşın e-Devlet hizmetinden daha fazla yararlanmasını sağladık. Devlet de çok önemli ölçüde bürokratik yükten kurtuldu" dedi.

E DEVLET İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER