Dünyanın En Ucuz Otomobili: TATA NANO

Dünyanın En Ucuz Otomobili: TATA NANO

Dünyanın En Ucuz Otomobili: TATA NANO
Dünyanın En Ucuz Otomobili: TATA NANO

Hintli otomotiv üreticisi Tata, 2 bin 500 dolar fiyatlı dünyanın en ucuz otomobili "Nano"yu tanıttı. 624 cm3'lük minik bir motora sahip "Nano" adlı otomobil, bu yıl 100 bin rupiye (2500 dolar) piyasaya sürülecek.


Tata Nano, 3.1 metre uzunluğu, 1.5 metre yüksekliği ve 1.6 metre yüksekliği ile çok farklı bir otomobil. Muhtemelen bu otomobili Batı Avrupa’da göremeyeceğiz. Ama Nano; Afrika, Güney Doğu Asya ve Latin Ameika ve Doğu Avrupa pazarında kolaylıkla yer bulabilir.
 
Temel versiyonunda klima, takviyeli direksiyon ve elektrikli cam gibi özellikler bulunmayan araç, 105 kilometre hıza ulaşabiliyor. Tata Nano, küçük görüntüsüne karşın içerisine beş kişi alabiliyor. ancak binenlerin biraz sıkışması gerekiyor.
 
Tata Nano 623 cc’lik iki silindirli bir motora sahip. 33 HP güce sahip benzinli motor aracın arka tarafına monte edilmiş. Arkadan çekiş sistemiyle çalışan Tata Nano’da farklı renk seçenekleri ile standart veGüncel Teknoloji Haberleri lüks olmak üzere farklı donanım seçenekleri de bulunacak. Standart versiyonda klima ve radyo gibi aksesuarlar bulunmuyor.
 
Yeni Delhi'de yapılan tanıtma töreninde konuşan Tata Yönetim Kurulu Başkanı Ratan Tata, bu otomobilin üretilmesini, aya ilk seyahat veya Wright kardeşlerin ilk uçuşu kadar önemli olarak nitelendirdi. Otomobilin hava kirliliğini artıracağı iddialarını da reddeden Tata, otomobili "herkesin alabileceği güvenli ürün" olarak tanımladı.
 
Nano'nun, dünyada ucuz otomobil piyasasında rekabeti artıracağı tahmin ediliyor.
 
 
Teknik Özellikler:
 
- 1 adet sileceği var.
- Gösterge olarak sadece km saati ve benzin sayacı var.
- Radyo, klima, airbag, otomatik cam ve elektrikli direksiyonu yok.
- Motoru 35 beygir gücünde.
- 70 kilometre maksimum hız yapıyor.
- Tekerleklere güç aktarımı dişlilerle değil kayışla.
- Kaputun altında motor dışında, cam suyu haznesi ve akü var.
- Vitesi, diferansiyeli ve bagajı da yok.
- Kaportanın yarısı plastikten, yarısı alüminyumdan oluşuyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109