Dünya bu Türk'ün peşinde! Kendi kendine elektrik üreten cihazı icat eden Türk'ün peşinde Hindistan, Almanya ve İsviçre var

Dünya bu Türk'ün peşinde! Kendi kendine elektrik üreten cihazı icat eden Türk'ün peşinde Hindistan, Almanya ve İsviçre var

Dünya bu Türk'ün peşinde! Kendi kendine elektrik üreten cihazı icat eden Türk'ün peşinde Hindistan, Almanya ve İsviçre var
Dünya bu Türk'ün peşinde!
Kendi kendine elektrik üreten cihazı icat eden Türk'ün peşinde Hindistan, Almanya ve İsviçre var

Rus ajanlarının, Hindistan, Almanya ve İsviçre'nin peşinden ayrılmadığı Türk Cengiz Geldeç, hiçbir ek yakıta ihtiyaç duymadan kendi kendine elektrik üreten cihazı imal etti.

Aslen Ağrılı olan Delgeç, 3 yıldır üzerinde çalıştığı cihazdan herhangi ek bir kuvvet almadan elektrik üretmeyi başardı. Sadece 2 adet akü vasıtasıyla ilk hareketi cihaza verip daha sonra basınç yoluyla cihazın sürekli olarak çalışmasını sağlıyor. Ağrılı mucit Delgeç, ürettiği cihazı elde etmek isteyen ülkelerin olduğunu, Hindistan'dan bir heyetin gelip cihazı almak istediğini ve 5 Ekim'de de heyetin Türkiye'ye geleceğini söyledi. Ürettiği cihazları başkalarının eline geçmemesi için imha ettiğini söyleyen Delgeç, peşine Rus ajanlarının düştüğünü söyledi.

600 BİN DOLAR HARCADIM
Delgeç, cihazın AR-GE çalışmaları için 600 bin dolar para harcadığını, 3 yıldır bu cihazın üzerinde çalıştığını ve finansmanının ise Ümit Topçu olduğunu söyledi.

Yaptığı sistemin gizliliği nedeniyle fiziksel yapısı hakkında fazla detay vermeyen Delgeç, yaptığı ürüne devletin sahip çıkmasını istiyor. Devlet sahip çıkmadığı takdirde Hindistan'dan gelen teklifi değerlendireceğini sözlerine ekleyen Delgeç, Hindistan'ın cihaz için milyar dolarlar önerdiğini söyledi.

İLK GÜCÜ AKÜDEN ALIYOR
Ürettiği elektrikli arabanın tamamen aküden aldığı ilk hareketle çalıştığını, herhangi bir şekilde prize takılarak şarj edilmediğini saatte 90-95 km hızlara ulaştığını belirten Delgeç, Almanya ve İsviçre'nin bu arabaya talip olduğunu ve patentini almak istediklerini söyledi.

RUSYA PEŞİME AJAN TAKTI
Başka bir icadının ise ısıtma sistemi olduğunu, bu sistemin peşine Rus ajanlarının düştüğünü ve bu yüzde 1 yıl boyunca ortadan kaybolduğunu belirten Delgeç, bu sistemin 120 metrekare alanı rahatlıkla ısıtabildiğini ve herhangi yardımcı yakıta ihtiyacı olmadığını kaydetti.

TÜM EMEKLERİM TÜRKİYE İÇİN
Delgeç, tüm emeklerinin Türkiye'de kalması için çaba sarfettiğini, icadını yabancılara satmak istemediğini ancak bundan sonra gelecek olan teklifleri değerlendireceğini söyledi.
BURAK TAŞÇI
HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ
[email protected]

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109