Drone Satın Almak İsteyenlere Tavsiyeler

Drone’lara karşı sizin de merakınız varsa ama yüzlerce model arasından hangisini alacağınızı bilemiyorsanız, doğru yerdesiniz.

Drone Satın Almak İsteyenlere Tavsiyeler
 Drone Satın Almak İsteyenlere Tavsiyeler

Son yılların en gözde hobilerinden biri olan Drone’lara karşı sizin de merakınız varsa ama yüzlerce model arasından hangisini alacağınızı bilemiyorsanız, doğru yerdesiniz.
Drone’lar bir hobi haline gelmeden çok önce askeri amaçlı gözlem, ulaştırma ve arama kurtarma alanlarında kullanılıyordu. Günümüzde ise sadece uçurarak keyifli vakit geçirmek için değil, profesyonel amaçlı video ve fotoğraf çekimlerinde de kullanılıyor. Bir Drone almayı düşünüyorsanız, sizin için en doğru olanını seçmenize yardımcı olalım.

 Drone Satın Alırken Kullanma amacınızı belirleyin

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hangi amaçla Drone almak istediğinizi öncelik göz önünde bulundurun. Hobi ve eğlence amaçlıysa, kameralı ve kamerasız modelleri tercih edebilir, profesyonel amaçlıysa yüksek çözünürlükte video ve fotoğraf kalitesine sahip bir Drone almanızda fayda var.


 Drone Satın Alırken Bütçenizi iyi hesaplayın

Daha önceden biraz araştırma yaptıysanız, Drone’ların dudak uçuklatan fiyatlarıyla karşılaşmış olma olasılığınız yüksek ama bu sizin şevkinizi kırmasın. Hobi amaçlı düşünüyorsanız, en basit modellerden birini seçerek başlayabilirsiniz. Ancak yüksek çözünürlükte, kaliteli video ve fotoğraf çekmek istiyorsanız, kesenin ağzını biraz açmanız gerekebilir.


 Hobi amaçlı Drone’lar
Bütçenize uygun hem kameralı hem de kamerasız öne çıkan modeller karşınızda. Dayanıklılık ve fiyat performans açısından öne çıkan markalar ise Quadcopter , Cheerson , JJRC , WLToys .

Profesyonel amaçlı Drone’lar
Yüksek çözünürlüklü video ve fotoğraf özellikleri ve batarya ömrü açısından öne çıkan markalar arasında DJI , Yuneec , GoPro Karma , Parrot , Cheerson , Quadcopter bulunuyor.

Selfie Drone’lar
Drone’ların birçok farklı özelliği olduğundan bahsetmiştik. Bunlardan biri de hayatımızın bir parçası haline gelen selfie özelliğine sahip modeller. Cep boyu da diyebileceğimiz bu Drone modellerini hem taşıması çok kolay hem pratik hem de oldukça tatlılar.

Yedek parça önemli
Araştırmadan, bir hevesle gidip en kaliteli ve en pahalı Drone’u almanız, sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Çünkü Drone kullanmak sandığınız kadar kolay değil, rüzgarın şiddetine ve sizin acemiliğinize bağlı olarak düşmesi ve zarar görmesi yüksek ihtimal. Bu yüzden her ne amaçla Drone alacak olursanız olsun pervane başta olmak üzere yedek parçalarına kolayca ulaşabileceğiniz modelleri tercih etmenizi öneririz.

İhtiyacınız olabilecek yedek parçalar: Pervaneler, yan korumalar, gövde takımı, yedek koruma, kamera tutma aparatı, kamera…

Bunu da okuyun: Drone ve GoPro’lara Özel Dayanıklı microSD Kart
Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan aksiyon kameralarının yanı sıra, yeni trend olan drone’larda kullanılabilecek kameralar için ekstra sağlam bellek kartlarına ihtiyaç duyanlar için Kingston yeni bir seri geliştirdi.
Havada kalış süresi

Drone’ların bataryası modeline göre değişmekle birlikte genelde yedi dakika ila yaklaşık yarım saat arasında uçuş yapmanıza olanak tanıyorlar. Hobi amaçlı alacağınız Drone’da bütçenizi belirledikten sonraki en önemli kriteriniz havada kalış süresinin uzunluğuna göre bir seçimde bulunmanız, yoksa hevesiniz kursağınızda kalabilir.

Kameralı Drone alırken

Bazı modellerde entegre kamera bulunurken, bazılarınıysa aksiyon kamerası yerleştirerek kullanabiliyorsanız. Yine bu noktada kullanım amacınız önemli. Ancak hobi amaçlıysa, ekstra aksiyon kamerası masrafına girmek yerine entegre kamerası olan modelleri tercih etmenizi öneririz.

Uzaktan kumanda alternatifleri

Drone’ları kendi kumandalarıyla kullanmak oldukça eğlenceli ama aynı zamanda bazı modellerin akıllı telefonlar ya da tabletlerden de yönetilme imkanı var. Her ihtimale karşı akıllı cihazlarınızla uyumlu olarak çalışabilen bir model almanızda fayda var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER