Deterjansız bulaşık makinesi, Turşu yapan buzdolabı

Vestel, 28. kez katıldığı Berlin’deki IFA fuarında yerli üretimin ve Türkiye’nin kapasitesini dünyaya gösterdi.

Deterjansız bulaşık makinesi, Turşu yapan buzdolabı
Deterjansız bulaşık makinesiTurşu yapan buzdolabı

Vestel, 28. kez katıldığı Berlin’deki IFA fuarında yerli üretimin ve Türkiye’nin kapasitesini dünyaya gösterdi.

 Vestel, IFA’da yerli üretimin gücünü gösterdi

3 bin 800 metrekarelik standında 730 ürün sergileyen Vestel, teknolojisi, tasarımı, çevreye duyarlı ürünleriyle fark yarattı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan “Her zaman tüketicileri en yeni teknolojilerle buluşturmak için çalışıyoruz. Teknolojimizle, tasarımlarımızla dünya devleriyle rekabet ediyoruz. Son teknoloji beyaz eşya ve TV’lerin yanı sıra bugün ilk defa göreceğiniz Venus’ün son modeli Z30, hem tasarım hem de performans olarak dünyadaki rakiplerine kafa tutacak bir ürün” dedi.

Vestel, 31 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da yerli üretimin gücünü gösterdi. 28’inci kez katıldığı IFA’da 3 bin 800 metrekarelik standında teknolojileri, tasarımları ve rekortmen ürünleriyle dikkat çeken Vestel, sergilediği 730 ürün ile farkını ortaya koydu.

“Vestel bir teknoloji şirketi”

Vestel’in 8 Ar-Ge merkezindeki 1.600 kişilik ekibi, Vestel’i ileri taşıyacak ürünler yaratmak için çalışıyor. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan “Ultra ince çerçevesiz televizyon modelleri, sesle komut edilebilen beyaz eşya ürünleri, deterjanını otomatik ısmarlayan çamaşır makinesi gibi ezber bozan teknolojiler, bu ekibin yaratıcılığı, bilgisi ve merakı ile ortaya çıktı. Ar-Ge ve üretim mühendislerimiz akıllı şehir ve akıllı ev platformlarında yer alan yapay zeka yazılımları ve elektrikli araba şarj üniteleri gibi pek çok yeni konuda çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl gelirlerimizin yaklaşık yüzde 2’sini Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Biz ürün üretmenin ötesinde teknoloji üretiyoruz” dedi.

Rekor patent başvurusu

Avrupa Patent Ofisi’ne en çok patent başvurusu yapan ilk 100 şirket sıralamasındaki tek Türk şirketi olan Vestel, başvurularıyla Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 38 üye devlet ve ek 6 ülkede birden tanınacak. Turan Erdoğan “Uluslararası arenada rekabet etmenin temelinde yenilikçilik yatıyor. 2017 yılında 408 patent başvurusu yaparak, dünya devlerini geride bıraktık. Listeye ilk 50’den girmemiz yenilikçilik anlayışımızı bir kez daha ispatladı” diye konuştu.

Geleceğin teknolojisi

“Kendimizi Endüstri 4.0’ın en büyük sahiplenicisi olarak görüyoruz” diyen Erdoğan, Endüstri 4.0’ın Vestel City’ye tamamen entegre edilmesiyle birlikte verimliliği ve kaliteyi en üst seviyeye çıkaracaklarını söyledi. Turan Erdoğan “Bu dönüşümü Türkiye’de ilk gerçekleştiren fabrikanın Vestel City olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu dönüşüm maliyetleri düşürecek, üretim hızı ve esnekliği kazandıracak, yüksek kalite ve düşük fire oranı sağlayacak ve know-how, yüksek nitelikli insan kaynağına ulaştıracak” dedi.

Akıllı Evler, Akıllı Şehirler ve Nesnelerin İnterneti alanında Vestel’in adının sıkça duyulacağının altını çizen Erdoğan “2016 yılında tüm dünyada 6,5 milyar adet cihaz birbiriyle bağlantılıyken, 2017 yılında bu rakam yüzde 31 artarak 8,4 milyara ulaştı. 2021 yılında ise bu rakamın 22,5 milyara ulaşacağı öngörülüyor. Ayrıca 2020 yılına kadar 492 milyon jest, mimik ve hareket sensörlü cihazın hayatımıza gireceğini tahmin ediliyor. Yaşam tarzını ve alışkanlıklarını kökten değiştirecek yeni teknolojiler hızla hayatımıza girerken Vestel olarak bizim durmamız mümkün değil. İnsanların hayatlarını nasıl kolaylaştırabiliriz diye düşünen bir marka olarak, akıllı evin kilidini biz açmalıyız dedik. Buzdolabından çamaşır makinesine, klimadan tartıya, aynadan engelliler için tasarlanan bastona, telefondan fırına kadar tüm ürünlerimizi akıllandırdık. Akıllı ürünler hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğinde Vestel tüm ürün gamıyla bu sürece hazır olup, sektöre bu konuda öncülük edecek” şeklinde konuştu.

Ödüllü tasarımlar

Sadece teknolojisiyle değil, tasarımlarıyla da dikkat çeken Vestel ürünleriyle dünyanın prestijli tasarım yarışmalarından da ödülle dönüyor. Geçen yıl IFA’da tanıtılan ultra ince çerçevesiz TV ve uzaktan kumanda dünyada tasarımın Oscar’ı olarak kabul edilen Red Dot Product Design Award’dan iki ödül aldı. En prestijli teknoloji ve tasarım yarışması Plus X Award’da 6 farklı ürünü ile 18 ödül alan Vestel, tüketici elektroniği kategorisinde ‘En Yenilikçi Marka’ seçildi.

Çevreye dostu ve rekortmen ürünler

Çevreye duyarlı ürünleri ile enerji verimliliğini ön planda tuttuklarını belirten Turan Erdoğan “Biz büyük bir sanayi kuruluşuyuz. Doğaya saygı çerçevesinde üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin enerji verimli olmasıyla hem tüketicimizi hem de ülkemizin kaynaklarını korumayı hedefliyoruz. En az su kullanan, en az elektrik kullanan, en sessiz ürünlerin üretim süreçlerinde de çevreye saygıyı ön planda tutuyoruz. Bu konuda o kadar iddialıyız ki Avrupa Çevre Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil edeceğiz” dedi.

Vestel’in IFA’da Sergilediği Ürünler ve Öne Çıkan Teknolojileri:


Venus Z30

Vestel Z30, gerçek anlamda parlayan zarif bir kombinasyon için camı ve metali bir araya getiriyor. Dokunmatik ekran üzerinde yer alan kavisli 2.5D cam ve her iki tarafta metal gövdeyi çevreleyen arka kısımdaki kavisli 3D cam, tutuşu rahat bir hale getiriyor. Kenardan kenara bakıldığında, kristal berraklığındaki Notch tipi 6,18” Full HD+ Incell IPS ekran, kullanıcılar için önemli olan her şeyin tek bakışta görülmesini sağlıyor. Z30, kullanıcıların tüm videoları ve şarkıları yanında taşımasını sağlayan yüksek boyutta bir belleğe (64 GB) sahip. Bir microSD kartla da bu kapasite arttırılabiliyor. 2,5 GHz sekiz çekirdekli Mediatek işlemcisi ve 4 GB RAM belleği bulunan Z30’un arka ikili kamerasında Faz Algılamalı Otomatik Odaklama ve AutoFocus işlevi yer alıyor. 16 MP’lik ön kamera, selfie’lerin her zaman harika gözükmesini sağlıyor. Z30’da ayrıca telefonu etkinleştirmek için Face Unlock işlevi de bulunuyor.

TV’LER

Selette - OLED TV Akıllı Stand Sistemi

Selette, 65” OLED TV’ler için yeni ortamı tanımlıyor. 65” OLED TV’ler Selette içine yerleştirildiğinde kullanıcılara yanıt vermeye başlıyor. Mobil cihazlarla iletişim kurabilen ve 3D ses özelliği sunan Selette, patenti Vestel’e ait 3 farklı LED ışıklandırma ile telefonlarına gelen bildirimleri kullanıcısına iletiyor.

Poster İnceliğinde Blatt TV, Evde Sinema Keyfi Sunan Nina TV

4K ve UHD çözünürlüğe sahip Blatt TV, aynı duvar üzerindeki bir postere benziyor. Vestel Nina TV, son derece parlak ve küçük arka kapak tasarımı ile kullanıcılara sunulacak. İç yapısı ve UHD kalitesi, kullanıcıların ev sinema sisteminin keyfini sürmesini sağlayacak.

Çerçevesiz TV

Hayal gücünü ortaya çıkarmak ve hisleri uyandırmak için tasarlanan Ultra Dar Çerçeveli İnce UHD TV, bu yıl ilgi odağı oluyor. Vestel çerçevesiz TV, izleyicileri Yüksek Dinamik Aralık (HDR) teknolojisi ve Geniş Renk Gamı paneli sayesinde ekranda aksiyon dünyasının içine çekerek yoğun bir izleme deneyimi sunuyor. Yuvarlatılmış çerçeve tasarımı her ortama sorunsuz bir şekilde uyan çerçevesiz TV, odanın tamamını doldurmak üzere tasarlanmış bir entegre ses sistemi barındırıyor.

GRAVITA - OLED Akıllı TV

Vestel, 65” OLED TV’ler için yeni bir akıllı stand sistemi geliştirdi. Güçlü bir ses sitemine sahip TV farklı tasarıma sahip standı ile aynı zamanda mobil cihazlarla daha kolay kullanım deneyimi sunuyor. Kozmetik tasarımı ile de dikkat çeken Gravita, ev dekorasyonuna yönelik en son trendlerle uyumlu.

8K TV

Vestel 8K TV’ler 7680 x 4320 çözünürlükteki 8K TV ile 4K TV’lere kıyasla 4kat, FHD TV’lere kıyasla 16kat daha fazla ayrıntı sunacak.

BUZDOLAPLARI

VacuumBag – 7 kat daha uzun raf ömrü

Raf ömrü, tüketiciler için önemlidir. Bunun yanı sıra oksidasyon nedeniyle milyonlarca gıda ürünü çöpe gidiyor. Sosis, peynir ve biftek gibi gıda ürünleri genelde tek kullanımda tüketilmediğinden, ambalajları açıldığında kullanım ömürleri azalmaya başlar, bakteriler ve zararlı mikroorganizmalar hızlıca çoğalır. VacuumBag teknolojisi ise gıdaların vakumlanarak 7 kata kadar daha uzun süre saklanmasına, kokuların karışmamasına ve soğutucu/dondurucu bölümlerinde daha fazla ürün depolanmasına imkân sağlıyor. Vakum teknolojisi özellikli buzdolaplarında kapakta bulunan vakum bölmesine poşeti yerleştirip, vakum tuşuna basmak yeterli.

FermentStore

Vestel FermentStore teknolojisi, fermente edilmiş gıda ürünü üretmek isteyen, ancak ideal koşullara ve alana sahip olmayanlara büyük kolaylık sağlayacak. FermentStore teknolojisi, kullanıcılara fermentasyon ve saklama için ideal koşulları sağlar. Yoğurt, kefir, ekmek hamuru, sirke, turşu gibi 7 farklı gıda ürününün mayalanma işleminin ardından doğru koşullarda soğutulmasını ve saklanmasını sağlar. FermentStore bölgesi ayrıca soğutma ve dondurma işlevlerine de sahip.

En Fazla Enerji Verimliliğine Sahip No-Frost Kombi Buzdolabı

ProDrive (Değişken Kapasiteli Yüksek Verimliliğe Sahip Kompresör) ve Vestel tarafından geliştirilen özel inverter teknolojisi sayesinde buzdolabı, standart A+++’a oranla yüzde 35 daha az enerji tüketiyor. ProDrive teknolojisi, TÜVRheinland tarafından belgelendirildi.

En Sessiz No-Frost Kombi Buzdolabı

ProDrive (Değişken Kapasiteli Yüksek Verimliliğe Sahip Kompresör) ve Vestel tarafından geliştirilen özel inverter teknolojisi sayesinde buzdolabı, bir kitaplıktan daha sessizdir. UltraSilence ürünlerde bu teknolojinin yardımıyla gürültü seviyesi üzerinde çok fazla etkiye sahip olan tüm parametreler hassas bir şekilde kontrol ediliyor ve Vestel, TÜVRheinland tarafından belgelendirilen 33 dBA ses seviyesi ile en sessiz buzdolabını sunuyor.

ÇAMAŞIR, BULAŞIK VE KURUTMA MAKİNELERİ


EdgeWASH Teknolojili Bulaşık Makinesi

Vestel bulaşık makinelerinin olağandışı püskürtme kolu tasarımı EdgeWash teknolojisi, esnek püskürtme kollarıyla alt sepette yüzde 20 daha fazla yıkama alanı sağlıyor. EdgeWash teknolojisi sayesinde suyun değmediği tek bir yer bile kalmıyor.

Hydro Boost Teknolojili Çamaşır Makinesi

Vestel’in geliştirdiği Hydro Boost Teknolojisine sahip çamaşır makineleri ile su ve deterjan karışımı, birden fazla noktadan güçlü püskürtme neticesinde kumaşa çok daha etkili bir şekilde nüfuz eder. Yıkama performansından ödün vermeden 10 kg modeller arasında en kısa program süresi elde edilir. Buna ek olarak, yerleşik su yumuşatma sistemi sayesinde çamaşırların renkleri korunur ve makinenin ömrü artar.

Yapay Zekalı Çamaşır Makinesi

Vestel’in yapay zekalı çamaşır makineleri, kullanıcılara en sık kullandıkları programları önermenin yanı sıra makinenin ömrü boyunca kullanıcıların özel ihtiyaçlarına göre standart programlarını da değiştiriyor. Kendisini her an güncel tutuyor. Vestel Yapay Zekası, çamaşır yıkamaya tamamen yeni bir yaklaşım getiriyor.

Dünyanın En Sessiz Çamaşır Makinesi

Her zaman bir adım önde olan Vestel, 38 dBA gürültü seviyesiyle bir kez daha en sessiz çamaşır makinesini sunuyor. Vestel’in bu rekoru kırılamıyor.

Yeni Seri Çamaşır Kurutma Makineleri

Vestel, yeni çamaşır kurutma makinesi ürünlerini altı platform altında sunuyor. Yoğuşturuculu ve ısı pompalı modeller 7, 8 ve 9 kg olmak üzere üç farklı kapasitede sunulabiliyor. Vestel’in ürün yelpazesi, akıllı sensörlü kurutma teknolojisine sahip rekabetçi, etkili ve lider ürünlerden oluşuyor. Daha yüksek ısıtma kapasitesiyle hızlı kurutma performansı için, ısı pompalı modellerde propan gazı (R290) kullanılıyor.

İyon Teknolojisine Sahip Çamaşır Kurutma Makineleri

İyon teknolojisi sayesinde çamaşırlar, istenmeyen pis kokulardan kurtulabiliyor. Kullanıcı, kısa süre içinde çamaşırları serinleterek doğrudan kullanabiliyor. Bu teknoloji, ısı pompalı modellerde yer alıyor.

Hydro Charge Teknolojisi

Vestel, bulaşık makinesi segmentinde devrim yaratan bir teknolojiyi hayata geçiriyor. Vestel Bulaşık Makinesi, herhangi bir deterjan kullanmadan yıkama işlemini gerçekleştiriyor. Bu yeni ve yenilikçi bulaşık makinesinin arkasında elektroliz teknolojisi bulunuyor ve kendi segmentinde yeni bir yıkama standardı olmaya aday. Hydro Charge teknolojisi hem çevre dostu hem de daha ekonomik bir yıkama fırsatı sunuyor.

Yapay Zekalı Bulaşık Makinesi

Vestel BrilliART Bulaşık Makinesi, kendi segmentinde en yüksek teknolojiye sahip. 13 sensör yardımıyla algılama kapasitesi üst seviyeye çıkan makine, kirlilik durumuna karşı yıkama döngüsünü ayarlama, kendisini voltaj dalgalanmalarından koruma, su hattı dalgalanmalarını telafi etme gibi özelliklere sahip. Ön kısımdaki ekran üzerinde yer alan tek tuşla çalışma işlevi de makinenin bir başka özelliği. Makinenin tutma yeri bulunmayan akrilik kapı tasarımı da BrilliART’ı hem tasarım hem de teknolojisiyle dikkat çekici kılıyor.

FIRINLAR


UVON Tech

Negatif iyonlarla koku önlemeye ek olarak Vestel bulaşık makineleri, içindeki hijyen koşullarını iyileştirmek üzere UV teknolojisiyle donatıldı. Bu teknolojiler sayesinde kullanıcılar, bulaşık makinesinde koku ve hijyen konusunda endişe duymuyor.

Aqua Filter Teknolojisi

Patentli Aqua Filter Teknolojisi, benzersiz bir yemek pişirme deneyimi sunarak pişirme işlemi sırasında ankastre fırın içinde oluşan tüm kokuları ortadan kaldırıyor.

Kompakt Ankastre Seriler ve Ankastre/Gömme İki Katlı Fırın

Vestel ankastre fırın ailesi, 45 cm yüksekliğinde kompakt, ankastre ve gömme iki katlı fırınlarla büyüdü. Kompakt ürün ailesi konveksiyonlu fırın, buharlı fırın, pirolitik temizlemeli fırın ve ısıtma çekmecesine sahip konveksiyonlu fırından oluşuyor. Kompakt ankastre fırınlar ve ankastre/gömme iki katlı fırınlar, aile görünümü ile eksiksiz bir ankastre serisi oluşturarak 75 litrelik ankastre fırın platformuyla aynı estetiğe sahip.

5 Tepsiyi Aynı Anda Pişiren Teknoloji: Heat Wrap

Patentli Heat Wrap Teknolojisi, geniş aileler için ideal bir şekilde eşzamanlı olarak 5 farklı tepsinin eşit şekilde pişmesini sağlıyor. Buna ek olarak Heat Wrap teknolojisi, aynı anda pişirilirken 3 türde yemeğe kadar kokuların karışmasını önlüyor. Aynı anda balık, kek ve pizza pişirmek mümkün. Tek tepsili yemekler için çok yönlü Heat Wrap özelliği, tüm tepsi seviyelerinde aynı pişirme sonucunu elde etmeyi sağlıyor.

Sıcak Hava Kalkanlı Fırın

Ankastre fırınlarda yaygın bir sorunu çözmek için patentli Hot Air Shield Teknolojisi, kontrol paneli ve fırın kapağının alt kısmı arasında bir hava perdesi oluşturuyor. Hot Air Shield özellikli fırın, kapağı açıldığı zaman kullanıcıyı sıcak havaya maruz kalmaktan koruyor.

Kullanıcı Dostu Kapak Kontrolü

Kolay Kapak Kontrolü, dolap kulpu bulunmayan mutfaklar için yeni bir seçenek sunarak fırının kulpsuz olarak açılmasını ve kapatılmasını sağlıyor. Mevcut olan üç çözüm kullanılarak fırın kapağı ses, bastırarak açma veya dokunmatik buton kontrolü ile kontrol edilebiliyor. Kolay Sesli Kapak Kontrolü, pişirme cihazları pazarında bir ilk olacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ CİHAZI

180 kW’ye kadar güç çıkışı, pazarda bulunan araçların büyük bir kısmını 30 dakikadan daha az bir sürede şarj edebilen Vestel DC Şarj Cihazları, pazarın hızlı şarj gereksinimlerini karşılıyor. Vestel’in 3,7 kW’den 22 kW’ye kadar mevcut yeni AC Şarj Cihazı serisi, mevcut EVC02 Serisine ek olarak 2019 yılından itibaren satışa sunulacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109