Bosch, Elektrikli El Aletleri pazarında 2015’te dünya rekoru kırdı

Bosch, Elektrikli El Aletleri pazarında 2015 yılında yaklaşık 50 milyon adet ürün satarak, yeni bir dünya rekorunun sahibi oldu.

Bosch, Elektrikli El Aletleri pazarında 2015’te dünya rekoru kırdı
 Bosch, Elektrikli El Aletleri pazarında 2015’te dünya rekoru kırdı
Bosch, Elektrikli El Aletleri pazarında 2015 yılında yaklaşık 50 milyon adet ürün satarak, yeni bir dünya rekorunun sahibi oldu.

Piyasadan daha hızlı büyüme kaydeden Bosch Elektrikli El Aletleri, yeni gelişmekte olan pazarlardaki ve e-ticaret piyasasındaki büyüme olanaklarını yakından takip ediyor.

Bosch Elektrikli El Aletleri, 4,5 milyar avroya yükselen ciroyla 2015 yılında bir kez daha yüzde 10 gibi çift haneli büyüme yaşadı. Bosch Elektrikli El Aletleri Başkanı Henning von Boxberg, 2015 yılında 50 milyona yakın elektrikli el aleti sattıklarını belirterek, “Bu, her zamankinden daha büyük bir rakam. Başarımız, sürekli olarak kullanıcıya odaklanmamızdan ileri geliyor, bu sayede kullanıcılara uygun çözümler sunabiliyoruz. 2015 yılında Bosch Elektrikli El Aletleri tarafından elde edilen cironun üçte biri, iki yıldan az bir süredir piyasada olan yenilikçi ürünlerden ve hizmetlerden sağlandı” diye konuştu.
Von Boxberg, gelecek için hazır olduklarını, gelişmekte olan pazarlarda ve özellikle e-ticaret alanında büyüme olanağı gördüklerini dile getirdi.

Gelişmekte olan piyasaların önemi artıyor
Bosch Elektrikli El Aletleri, Avrupa’da yüzde 17'lik büyüme oranına sahip Almanya’nın da katkısıyla Euro bazında satışlarını yüzde 5 oranında artırdı. Kuzey Amerika'da ise ciro artışı yüzde 12 oldu. Brezilya, Rusya ve Çin'de büyüme oranları daha sınırlı kalsa da Latin Amerika'da yüzde 3’lük ve Asya-Pasifik bölgesinde yüzde 5’lik ciro artışı kaydederek, tüm kıtalarda bir büyüme yaşadı. Bosch'un en fazla büyüdüğü kıta ise yüzde 15'lik oranla Afrika oldu. Genel anlamda, Bosch Elektrikli El Aletleri, 2015 yılı cirosunun yaklaşık yüzde 85'lik bölümünü Almanya dışından elde etti.

Gelişmekte olan piyasaların önemi artmaya devam ediyor. Bosch, kullanımı kolay, yerel ihtiyaçları karşılayan sağlam elektrikli el aletleri sunuyor ve kullanıcıların manuel el aletlerinden elektrikli aletlere geçme sürecini kolaylaştırarak bu büyümeye destek veriyor.

Bosch, testere ile kesme işlemini Nano Bıçak ile bir adım ileriye taşıyor
Başarısını inovasyon ve yenilikçi gücüne borçlu olan Bosch Elektrikli El Aletleri, 2016 yılı içerisinde, onarım işlerini kendisi yapan kişiler için ‘Nano Bıçak’ şeklinde yeni bir testere bıçağı teknolojisi tanıtacak. Bu teknolojinin temelinde ise döner mikro zincire sahip bir testere bıçağı yatıyor. Testerenin içinde, tıpkı bir elektrikli testerede olduğu gibi yalnızca dört milimetre boyutunda dönen bir zincir sistemi var. Bu sistemdeki dönen zincir, dekupaj testerelerinin tipik bir özelliği olan ve yüksek düzeyde titreşim yaratarak testere bıçağını çalıştıran sarkaç hareketinin artık gerekli olmadığı anlamına geliyor. Von Boxberg, "Bu testere ile Bosch, kesme işlemini bir adım ileriye taşıyor. Nano Bıçaklarımız sayesinde, tüm kullanıcılarımız testerelerimizi kolay ve kusursuz olarak kullanabilir ve bunu yaparken de doğru açıları tam olarak tutturabilir” dedi.

Herkes için kullanımı kolay ürünler
Bosch Elektrikli El Aletleri, ölçüm aletleri de dahil olmak üzere herkes için kullanımı kolay ürünler geliştirmeyi hedefliyor. Kullanımı kendiliğinden anlaşılan ve tek düğmeyle çalıştırılabilen lazer ölçüm cihazları ailesini piyasaya süren Bosch, böylece yeni bir pazar yarattı. Bosch, 2013 yılının sonunda piyasaya sunulan bu ürünlerden toplamda iki milyon adetten fazla sattı. Bosch Elektrikli El Aletleri, çok işlevli aletler serisi için birçok yeni aksesuar sunarak sürekli olarak kullanıcıya odaklandığını gösteriyor. Von Boxberg, “Aksesuar değişimini kullanıcılar için daha kolay hale getiriyoruz. Artık tıpkı aksesuarın tek bir hareketle yerine oturduğu kayak bağlama işleminde olduğu gibi değiştirilebiliyorlar” derken, Bosch bu yeni sistemi hem profesyonel hem de hafif hizmet serisine dahil ediyor.

Akıllı ürünler kullanıcılar için işleri kolaylaştırıyor
Bosch'un piyasadaki başarısının altında yatan önemli etmenlerden biri de kullanıcılara ek faydalar sağlamak için teknolojiyi kullanmadaki uzmanlığı. Örneğin; hem hafif hizmet hem de profesyonele yönelik olan darbeli matkap ve kırıcı-delicilerde, geri tepmeden doğabilecek yaralanma riskini azaltmak amacıyla Bosch sensörleri kullanılıyor.
Sensörlerin kullanıcıya yönelik kullanılmasına verilebilecek belirgin örneklerinden biri, Indego robot çim biçme makinesi. Bu makinede bulunan ve paralel çizgilerde sistematik şekilde çim biçmek için tasarlanan, test edilip onaylanmış olan ‘Logicut’ navigasyon sistemi, kullanıcıya zaman kazandırıyor. Bu makine sayesinde çim biçme işlemi, geleneksel robot çim biçme makinelerine oranla yüzde 30 daha hızlanıyor.

Şantiye alanları için yenilikçi ürünler
Günümüzde çalışanlarda bulunması gereken hız, esneklik ve profesyonellik gibi özelliklere Bosch, yenilikçi ürünleriyle destek veriyor. Akülü aletleri kablosuz olarak şarj etmeye yarayan ‘Kablosuz Şarj Sistemi’ gibi çözümlerle Bosch, profesyonel kullanıcıların taleplerini en yenilikçi şekilde karşılıyor. Bosch Elektrikli El Aletleri'nde gelişim, üretim, kaliteden sorumlu olan Becker, “Kablosuz Şarj Sistemi'ni sürekli olarak büyütüyoruz. Gelecekte, kablosuz şarj sistemimizi, kompakt fakat bir o kadar da güçlü olan 10,8 volt sınıfımızda da hizmete sunacağız. Bu aletler, el işleriyle uğraşan kişilerin üretkenliğini artırmalarına yardımcı olmamızı sağlıyor” dedi.

Dokümantasyon işlemini ciddi ölçüde kolaylaştıran ölçüm cihazları, üretkenliğin artmasına da katkıda bulunuyor. Örnek olarak Bosch'un sıcaklık ölçümü için geçtiğimiz yıl profesyonel serisine kattığı GIS 1000 C Professional termik detektörü ve iki adet lazer ölçüm cihazı gösterilebilir. Ölçülen tüm değerleri dijital olarak kaydeden, organize eden ve işleyen, birleştirici nitelikteki bir uygulama da, akıllı telefonlara bağlanabilen bu aletler için önümüzdeki süreçte hizmete sunulacak: Measuring Master App. Bu uygulamanın işlevleri iş akışını optimize etmek, süreçleri kolaylaştırmak ve manuel transfer hatalarını ortadan kaldırmak olacak.

Bosch’tan cep asistanı!
Bosch'un başka bir yeniliği ise kullanıcılar için en doğru aleti veya aksesuarı bulmayı bir akıllı telefon yardımıyla kolaylaştıracak olan Bosch Pocket Assistant olacak. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar istedikleri sonuçlara yalnızca üç adımda ulaşabilecek. Kullanıcı, Bosch Pocket Assistant uygulamasını açacak, akılı telefonunu kullanarak Bosch ürününün veya aksesuarının ambalajını tarayacak ve anında ürünle ilgili bilgilerer ulaşabilecek. Bu süreç bir şekil tanıma işlevi sayesinde gerçekleşecek.

Bosch Elektrikli El Aletleri, bu işlevi dünyada bu şekilde kullanan ilk üretici. Söz konusu işlev görüntü ve metin tanıma gibi çeşitli teknolojileri birleştirerek güvenilir sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Bosch Pocket Assistant işi bir adım daha ileri taşıyor; taratılan ürünü tanımakla kalmıyor, aynı zamanda hangi ürüne hangi aksesuarların uyacağına dair önerilerde de bulunuyor.

Bosch Elektrikli El Aletleri, elektrikli aletler, aksesuarlar ve ölçüm aletleri iş kollarında dünyada bir numara; bahçe aletlerinde ise Avrupa birincisi konumunda bulunuyor. Bu bölüm, yaklaşık 20.000 çalışandan oluşan bir iş gücüne sahip ve 17 ülkeye yayılan 38 konumda faaliyet gösteriyor.

Bosch Elektrikli El Aletleri Hakkında:
Bosch Grubu’nun Elektrikli El Aletleri iş kolu, elektrikli el aletleri, aksesuarları ve ölçme aletleri konusunda dünya lideridir. 2014 yılında, yaklaşık 19.000 iştirakçisiyle, yüzde 85’i Almanya dışından olmak üzere yaklaşık 4,2 milyar avro ciro gerçekleştirmiştir. Bosch, Skil, Dremel ve Sia gibi markalarıyla müşteri odaklılığı ve yüksek mühendislik gelişmelerini temsil etmektedir. Temel başarı faktörleri yenilikçilik gücü ve hızıdır. 2014 yılında bölüm, satışlarının yüzde 35'ini, pazara çıkarılışı henüz iki yılı dahi bulmamış ürünlerinden elde etmiştir. 2015 yılında Bosch Elektrikli El Aletleri bölümü, elektrikli el aletleri, aksesuarları, ölçme aletleri ve bahçe aletlerinden oluşan dört ürün grubuyla piyasaya 100'den fazla yeni ürün sunmuştur.

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden bir tanesidir. Dünya genelinde yaklaşık 375.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2015 itibarıyla). Grubun açıkladığı ön rakamlara göre şirket, 2015 yılında 70 milyar avronun üzerinde bir satış gerçekleştirmiştir. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 60'a yakın ülkedeki 440 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve hizmet ortaklarının da dâhil edilmesi halinde Bosch, yaklaşık olarak 150 ülkede temsil edilmektedir. Bu dünya çapındaki gelişme; üretim ve satış ağında daha fazla büyüme için temel oluşturmaktadır. Bosch, 2015 yılında dünya çapında 5.400 patent başvurusunda bulunmuştur. Ağa bağlı bir yaşam için inovasyonlar gerçekleştiren Bosch, yenilikçi ürün ve çözümleriyle tüm dünyada yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Şirket, bu doğrultuda dünyanın her yerinde ‘yaşam için teknoloji’ sunmayı sürdürmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109