Borla Gelen Enerji

Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nı İzmir Atatürk Lisesi’nin “Borla Gelen Enerji” projesi kazandı

Borla Gelen Enerji
Borla Gelen Enerji

 Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nı İzmir Atatürk Lisesi’nin “Borla Gelen Enerji” projesi kazandı

Liseli gençler bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nda projeleriyle yarıştı. 458 projenin katıldığı yarışmada İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Zekihan Özerdem’in “Borla Gelen Enerji” adlı projesi birincilik ödülünü kazandı.


26 Nisan
 2017, İstanbul – Bayer Türk’ün, öğrencilere bilimi sevdirerek onları yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek ve yaratıcılıklarını pekiştirmek amacıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmada ilk üç dereceyi alan öğrenci ve okullar akademisyenlerin oluşturduğu jüri tarafından belirlenirken; Bayer Türk çalışanları tarafından seçilen bir ekip de Bayer Özel Ödülü’nü kazandı.

“Daha İyi Bir Yaşam” temasıyla gerçekleştirilen 458 projenin katıldığı yarışmanın bu yılki birincisi, borik asitle çalışan pil geliştiren İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Zekihan Özerdem oldu. İkinciliği, İzmir Özel Türk Koleji Fen Lisesi’nden Aylin Gökmen ve R. Kerem Şahin, hindistan cevizi yağının meme kanseri hücreleri üzerindeki etkisinin inceledikleri projeleriye elde etti. Üçüncülük ödülü ise; "Yapay Zekâ Kullanımıyla Kanser Hücrelerinin Tespiti” isimli proje ile yapay zekâ alanındaki son tekniklerden biri olan derin öğrenme metoduyla kanser hastalarını analiz eden İstanbul Koç Özel Lisesi öğrencileri Gün Kaan Aygen ve İsmet Berkay Çelik’in oldu. Bayer Özel Ödülü’nü ise "SBH Hidrolizi İçin İnovatif Yaklaşımlarla Katalizör Sentezleri” isimli proje ile SBH’nin hidrolizinden elde edilen hidrojen gazı geliştiren Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim Ve Sanat Merkezi öğrencileri Yunus Alper Bağcılar ve Seyitalp Böyükata aldı.

Kazanan ve finale kalan öğrencilere ödülleri ve plaketleri, Bayer Türk çalışanlarının da katıldığı özel törende verildi. Törende öğrencileri kutlayan Bayer Türk Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü Nevra Çağman şunları söyledi: “Bayer olarak en iyi bildiğimiz işe, yani bilime odaklanarak, toplumsal anlamda sürdürülebilir ve katma değer yaratan sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz. Toplum Gönüllüsü Gençlerimizle omuz omuza 5 yıldır yürüttüğümüz Bayer Genç Bilim Elçileri ve üçüncü yılını tamamladığımız Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması projelerimiz sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan ilköğretim çağındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim insanı olma yönünde yüreklendiren çalışmalarımıza devam edeceğiz”.

Ödül alan projelerin dışında ilk 10’a kalarak finalde yarışan diğer altı proje ise şunlar oldu:

Proje Adı

Başvuru Sahibi

Okul Adı

Akçaağaç Şurubu, Agave Şurubu Ve Glikoz Kullanımının Caenorhabditis Elegans’ta Yaşam Süresi, Yağ Depolama Ve Obezite Üzerine Etkileri

İrem Özekmekçioğlu & Candan Genç

İstanbul Özel Kültür Fen Lisesi

Atik Kağit Peçetelerde Yenilenebilir İstiridye

Elifnaz Pınar Yakupoğlu & Sedat Baran Dağ

Gemlik Hisar Anadolu Lisesi

Hidrolizasyon ile Nişastadan Polisakkarit Bazlı, Doğa Dostu Plastik Eldesi

Tunahan Hür &
Asil Ata Karakoç

Milli Eğitim Vakfı Özel Ankara Okulu

Holografik İnterferometri Yardımıyla Yazılım ve Algoritma Analizi

Nil Selen Aydın

İstanbul Koç Özel Lisesi

Mikron Ağ Yapılı Membran Morfolojisine Sahip Yeni Malzemeler: Proteomik Çalışmalarda Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması

Halil Özgür &
Roza Mercan Eskin

Özel Rota Fen Lisesi

Sesimi Gör

Osman Enes Köftürcü & Barış Can Tuna

Ankara Mamak Bilim ve Sanat Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109