“Akkuyu’nun ÇED raporu, yakında onaylanır”

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’yle ilgili ÇED raporundaki çoğu pürüzün giderildiğini; raporun yakında onaylanmasını beklediklerini söyledi.

“Akkuyu’nun ÇED raporu, yakında onaylanır”
Akkuyu’nun ÇED raporu, yakında onaylanır

Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom’un Yatırım Dairesi Başkanı Gennadiy Saharov, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’yle ilgili ÇED raporundaki çoğu pürüzün giderildiğini; raporun yakında onaylanmasını beklediklerini söyledi.

Moskova’da düzenlenen nükleer konulu bir etkinlik sırasında RIA Novosti haber ajansının, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşa sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom’un Yatırım Dairesi Başkanı Gennadiy Saharov, santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun yakın zamanda onaylanması beklediklerini belirtti.

Gerekli lisansların alınmasının ardından santralin inşaat hazırlığı çalışmalarına tam kapasite olarak başlayacaklarını ifade eden Saharov, şunları söyledi:

“ÇED raporu şu anda Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın incelemesinden geçiyor. Rapora dair var olan pürüzlerin hemen hemen hepsi giderildi. Yakın zamanda raporla ilgili olumlu bir yanıt almayı umuyoruz.”

“İNŞAATA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 1 BUÇUK YILDA BİTECEK”

Rosatom yetkilisi Gennadiy Saharov, gerekli lisansların alınmasının ardından inşaat hazırlık çalışmalarını 1 buçuk yıl içinde tamamlayacaklarını belirtti ve “Projeyle ilgili her şey normal bir biçimde, belirlenen zaman çizelgesine göre ilerliyor” dedi.

SANTRAL, 2020’DE DEVREDE…

Mersin’de inşa edilmesi planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’yle ilgili hükumetlerarası anlaşma, Rusya ile Türkiye arasında 2010 yılında imzalandı. İnşaatın 2020 yılına kadar tamamlanması ve santralin ilk enerji bloğunun aynı yıl devreye girmesi bekleniyor.


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER