Akbank’tan yine bir ilk! (API) portal

Akbank, uygulama programlama arayüzlerini (API) portal üzerinden girişimcilere açan ilk banka oldu

Akbank’tan yine bir ilk! (API) portal
 Akbank’tan yine bir ilk! (API) portal 

Akbank, uygulama programlama arayüzlerini (API) portal üzerinden girişimcilere açan ilk banka oldu

Akbank, dijital teknoloji geliştirme merkezinin altyapısını online olarak dünyanın her yerinden uygulama programcılarına açıyor.

Dijital teknolojideki gelişmeleri hızla bankacılık ürün ve hizmetlerine uyarlayarak müşterilerinin kullanımına sunan Akbank, şimdi de teknoloji merkezini programcıların hizmetine açtı. Akbank, diledikleri zaman ve mekanda girip çalışabilmeleri için, Uygulama Programlama Arayüzü’nü (Application Programming Interface - API) tüm uygulama geliştiricilerine açan ilk banka oldu. Teknolojideki liderliğinin sorumluluğuyla bu alandaki yatırımlarını artırarak sürdüren Akbank, hedefine, finans ile teknolojiyi birleştiren ve "FinTech" adı verilen yeni nesil şirketleri de koydu.

Akbank’ın İngilizce olarak hazırlayıp kullanıma açtığı API Portal sitesi ile (https://apiportal.akbank.com), dünyanın her yerindeki finans alanında uygulama geliştirmek isteyen kişi ve kuruluşlar API’lere erişip çalışmalarını yürütebiliyorlar.Finans alanında fikri ya da projesi olan tüm girişimcilerin, Akbank’ın API altyapısını kullanarak geliştirecekleri yeni uygulamalar, Akbank müşterilerinin hizmetine sunuluyor.

Akbank API portali, bireysel ya da küçük girişimcilerin yanı sıra, kurumsal teknoloji şirketlerinin araştırma geliştirme birimlerine de açık olacak. Böylece, API servislerini açan Türkiye’deki ilk banka olarak Akbank, bu kuruluşlar ile iş birliği yaparak geliştirilecek uygulamalarla, değişen teknolojiye en hızlı şekilde adapte olabilen, müşterilerine verdiği hizmet çeşitliliğini artıran ve ülkemizde küçük girişimcilere olanak sağlayarak gelişimi de hızlandıran öncü banka olmayı sürdürecek.

“Müşterilerimiz, teknolojik yeniliklerimizi her geçen gün daha çok kullanıyor”
Teknoloji ve bankacılık hizmetlerinin birleştirilmesinde yaptıkları yenilikçi çalışmaların, geliştirdikleri ürün ve uygulamalarına olan ilgiyi her geçen gün artırdığını vurgulayan Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, "Müşterilerimiz, kendileri için büyük yenilikler içeren teknolojik yeniliklerimizi her geçen gün daha çok kullanıyor" dedi ve ekledi:
"Türkiye'de ilk kez API altyapısını programcıların hizmetine açan banka olarak, en yeni uygulamaları ilk olarak müşterilerimizin deneyimlemelerini sağlamaya dönük çalışmalarımıza bir yenisini eklemiş olduk. Bu atılımımız ile, teknolojide ulaştığımız ileri seviyeleri, müşterilerimize bankacılık hizmetlerini en avantajlı şekilde ulaştırmak üzere devreye almaya devam edeceğiz."

“En yeni teknolojileri kullanarak geleceğin bankacılık anlayışını bugüne taşıyoruz”
Akbank olarak her yıl teknolojiye yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaptıklarına işaret eden Akbank Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turgut Güney de, "Yaptığımız yatırımlarla, en yeni teknolojileri kullanarak geleceğin bankacılık anlayışını bugüne taşıyoruz. Müşterilerimiz için hazırladığımız tüm bu yenilik ve avantajları, yüksek nitelikli teknik ve bankacılık ekibimizle ileri teknoloji kullanarak gerçekleştiriyoruz" dedi ve şöyle devam etti: “Akbank API altyapısını dijital uygulama programcılarının kullanımına açarken, öncelikle onlara, istedikleri yerden ve zamanda ulaşabilecekleri en yeni donanım ve yazılıma sahip gelişmiş bir laboratuar sunmuş olduk. Biz de, uzman ekibimizi büyük ölçüde genişletme olanağını bulduk. Bu yeni adımla, müşterilerimize en iyi ve yeni uygulamaları, en hızlı biçimde ulaştırmaya devam edeceğiz.”

Akbank girişimcilere verdiği desteklere bir yenisini daha eklemiş oldu
Akbank, Facebook’un da 13.5 milyon kullanıcıyla yaptığı gibi, programcı ve girişimcilere API izinleri verip, bu kişi ya da girişimci şirketlerin, müşterilerine kendi sistemi üzerinden hizmet götürmelerini sağlayarak, girişimci desteklerine bir yenisini de eklemiş oldu.
Akbank’ın API altyapısı hizmetinden, siteye kayıt olan herkes herhangi bir sınırlama olmadan yararlanabiliyor. Akbank’ın API altyapısını kullanmak isteyen tüm programcılar, mail ve temel kullanıcı bilgileri ile hızlı ve kolayca kayıt olarak, servislere ait tüm doküman ve detaylı bilgilere ulaşabiliyor, örnek kodları görebiliyor ve yazılan kodları test ortamında deneyebiliyor.

AKBANK APİ WEB PORTALI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109