Sultanbeyli’de yapılan sağlık seminerleri aralıksız devam ediyor

Sultanbeyli’de yapılan sağlık seminerleri aralıksız devam ediyor

Sultanbeyli’de yapılan sağlık seminerleri aralıksız devam ediyor
SAĞLIK İÇİN…
Sultanbeyli’de yapılan sağlık seminerleri aralıksız devam ediyor. Her hafta düzenlenen seminerlerde amaç, vatandaşları bilgilendirmek.

Sultanbeyli Belediyesi, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’yla birlikte düzenlediği seminerlerle vatandaşları önemli sağlık konularında bilgilendiriyor, ilçe halkı temel sağlık bilgilerini bizzat uzmanlarından öğreniyor. Her hafta düzenlenen seminerlere vatandaşların ilgisi yoğun oluyor.
Belediye Sergi Salonu’nda yapılan seminerlerde, alanında uzman doktorlar bilgi veriyor. Doktorlar, sunumlarının ardından soruları yanıtlıyor.
Seminerlerde şimdiye kadar organ bağışı ve diyabet, kalp hastalıkları ve grip konuları işlendi. Öncelikle organ bağışının önemi ve yöntemleri anlatıldı.  Ardından diyabet belirtileri, riskleri ve korunma yolları konusunda vatandaşlar bilgilendirildi. Egzersiz ve iyi beslenmenin önemine değinildi.
Bir sonraki hafta ise, kalp hastalıkları, hastalıkların risk faktörleri, tedavi yöntemleri ve alınacak önlemler anlatıldı.
Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde yapılan grip konulu seminer, en çok ilgi uyandıran konu oldu. Gripten korunma yöntemlerinin anlatıldığı seminerde, taze sebze ve meyve tüketmenin, temizliğin ve hasta kişilerden uzak durmanın önemi ile aşının gerekliliğine değinildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER