SULTANBEYLİ DEĞERLİ OZANINI ANDI Nusret Sümmanioğlu

SULTANBEYLİ DEĞERLİ OZANINI ANDI Nusret Sümmanioğlu

SULTANBEYLİ DEĞERLİ OZANINI ANDI  Nusret Sümmanioğlu
SULTANBEYLİ DEĞERLİ OZANINI ANDI  Halk Edebiyatı’nın değerli ismi merhum Nusret Sümmanioğlu, ikincisi düzenlenen Aşıklar Gecesi’yle anıldı. Halk ozanlarını dinlemek isteyen yüzlerce vatandaş Sultanbeyli Kültür Merkezi’ni doldurdu.

Halk Edebiyatı’nın değerli ozanı merhum Nusret Sümmanioğlu, Sultanbeyli’de düzenlenen 2. Aşıklar Şöleni’yle anıldı.  Kabri de ilçede bulunan Sümmanioğlu için geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, 18 halk ozanı bir araya geldi, yüzlerce vatandaş âşıkları dinledi.

Halk ozanı Baki Çetin’in sunuculuğunu yaptığı anma gecesinde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin “Sultanbeyli Belediyesi olarak Aşık Nusret Sümmanioğlu anısına düzenlediğimiz Aşıklar Şöleni’ne katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu kültürün dostu olduğunuzu her zaman gösterdiniz.” dedi.

Aşıklar Şöleni fikrinin ortaya çıkışını anlatan Keskin, “Uzun süredir tanıdığımız, halk ozanı Baki Çetin Bey ile Sultanbeyli’de kültürel anlamda ne oluşturabiliriz diye düşünürken kendisi Aşık Nusret Sümmanioğlu’nun ilçemizde vefat ettiğini söyledi ve anma programlarımız böylelikle başlamış oldu” şeklinde konuştu. Keskin, konuşmasını “Biz görevde olduğumuz müddetçe bu programlarla, Sümmanioğlu’nun ismi Sultanbeyli’de yaşamaya devam edecek.” diyerek tamamladı.

 
Konuşmaların ardından aralarında ünlü aşıklar Hüseyin Sümmanioğlu, Şeref Taşlıova ve Nuri Çırağı’nın da bulunduğu 18 halk ozanı sırayla sahneye çıktı ve birbirinden güzel eserler seslendirdi. Baki Çetin’in okuduğu şiirlerle duygulu anların yaşandığı gecede, aşıkların atışmaları büyük beğeni topladı. Program ozanlara takdim edilen plaketlerle sona erdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER