Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mahalle gezilerine hız verdi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mahalle gezilerine hız verdi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mahalle gezilerine hız verdi.
MAHALLE GEZİLERİ DEVAM EDİYOR
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mahalle gezilerine hız verdi. Haftada 3 mahalleyi ziyaret eden Keskin son olarak Yavuz Selim ve Mimar Sinan Mahallesi’ndeydi.
 
Başkan Hüseyin Keskin, 2 yıllık çalışmalarını vatandaşlarla paylaştığı mahalle gezilerine hız katarak devam ediyor. Daha önce her hafta bir mahalleyi ziyaret eden Keskin, şimdi bu sayıyı 3’e çıkardı.

Düzenlediği mahalle gezilerinde vatandaşlarla bir araya gelen Keskin, mahalleliyle önce kahvaltılı bir programda buluşuyor, ardından tüm gün mahallenin okulları, sağlık merkezlerini geziyor, hasta ve yaşlıları ziyaret ediyor. Keskin’in en son ziyaret ettiği mahalleler, Yavuz Selim ve Mimar Sinan mahalleleri oldu.

“TEM Otoyolu Bağlantı Yolları açılıyor”

Keskin, düzenlenen iki programda da kahvaltı sonrası belediyenin yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi. Konuşmasına ilçede tamamlanmış ve faaliyete girmiş hizmetlerle başlayan Keskin, “20 yıllık hayalimiz olan TEM Otoyolu Bağlantı Yolları projesi tamamlandı, açılışı için gün sayıyoruz. Bu proje, Sultanbeyli’nin gelişimine hız katacak bir proje. Proje daha bitmeden Sultanbeyli’ye önemli yatırımlar gelmeye başladı. Burada yapılan fabrikalar ve iş merkezlerinde binlerce insanımıza iş imkânı sağlanacak.” dedi. Yapımı tamamlanan kültür merkezlerinin ilçeye, kültür ve sanatta ciddi katkı sağladığını söyleyen Keskin, bu merkezlerdeki etkinliklere gençlerin katılımının önemli olduğunu belirtti.

2 yeni polis merkezi, 10 yeni okul, parklar, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki programın yapıldığı rehabilitasyon merkezi, bilet satış terminali gibi ilçeye son dönemde kazandırılan yapılardan bahseden Keskin, “Sultanbeyli her geçen gün biraz daha gelişip büyüyor. İlçemizin eksikliklerini gidermek, yaşam kalitesini yükseltmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

Ardından yapımı devam eden çalışmalara geçen Keskin, belediye yanına yapılan hükümet konağı, Aydos Mesire Alanı ve yeni okullar hakkında bilgi verdi. Hükümet konağı çalışmalarının çok hızlı ilerlediğini söyleyen Keskin, binanın bir yıl içinde tamamlanacağını belirtti.
“Devlet hastanesi yapılıyor”

Konuşmasına önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla devam eden Keskin, ilk olarak devlet hastanesi projesini anlattı. Yıllardır ilçedeki hastane eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi için yapılan çalışmaları aktaran Keskin, “Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmelerimiz sonrası çalışmalarımız başladı. Yer tahsisi yapıldı. 50 dönüm arazi üzerine, 400 yatak kapasiteli bir hastane yapılacak. Proje bakanlığa teslim edildi ve çok yakında temeli atılacak.” şeklinde konuştu.

Yavuz Selim Mahallesi’ne yakın olan Gölet Projesi’nin bu yıl ihale edildiğini söyleyen Keskin, proje tamamlandığında Anadolu yakasının en güzel sosyal alanlarından birinin Sultanbeyli’de yer alacağını ifade etti.

Bunlarla birlikte Keskin, ilçeye yapılması planlanan 7 yeni okul, 2 kültür evi ve bir sosyal tesisin müjdesini verdi.

İlçedeki fiziksel eksikliklerin giderilmesi hususunda yapılan çalışmaları anlatan Keskin, 2 yılda 250 bin ton asfalt döküldüğünü, 86 bin metrekare kaldırım yapıldığını ifade etti, İSKİ, AYEDAŞ ve İGDAŞ gibi kurumların yaz aylarında ilçeye 25 trilyonluk yatırım yaptığını belirtti.

Son olarak mülkiyet çalışmalarına değinen Keskin, ilçe genelinde sorunun çözülmesi için atılan adımları tek tek açıkladı. Keskin, “Önce Büyükşehir Belediye Başkanı, Bayındırlık Bakanı ve Başbakan ile görüşmelerimiz oldu. Ardından 1/5000’lik planlar yapıldı, 1/1000’lik planların çalışmaları sürüyor. Sonrasında uygulama ve tapuların dağıtımı var. Hedefimiz bu. Hisseli parsellerle ilgili çalışmalar olumlu gidiyor. Bununla birlikte 2B arazilerinde yapılan çalışmayla ilçemizin yüzde 20’lik bölümündeki sorun da çözülecek” şeklinde konuştu.

Mahallede yapılan üst yapı çalışmalarını özetleyen Keskin, mahalledeki üstgeçidin uzatılması, yeni yapılan sağlık ocağı ve yeni parklar gibi çalışmaları aktardı.
Çöp günlerine riayet

Konuşmasının sonunda ilçenin temiz bir görünüme sahip olabilmesi için, çöplerin zamanında çıkarılmasının önemine değinen Keskin, bu konuda özellikle hanımların çöp toplama günlerine riayet etmelerini istedi.

Konuşmasının ardından Keskin, mahallelerdeki muhtarlık, aile sağlığı merkezi ve okulları ziyaret etti, esnafın fikir ve önerilerine kulak verdi.
Keskin’in bir sonraki ziyareti Ahmet Yesevi Mahallesi’ne…




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109