IV. İSTANBULENSİS ŞİİR GECESİ

IV. İSTANBULENSİS ŞİİR GECESİ

IV. İSTANBULENSİS ŞİİR GECESİ
İstanbul’a gelmek bilmeyen bahar, Sultanbeyli’ye şiirlerle geldi. Sultanbeyli Belediyesi, düzenlediği “IV. İstanbulensis Şiir Gecesi” ile kıştan kalma günlerde, izleyenlere bir bahar akşamı yaşattı.

6 Mayıs Cuma akşamı Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen IV. İstanbulensis Şiir Gecesi’nde şairler geçidi yaşandı. Türkiye’nin ve edebiyat dünyasının yakından tanıdığı 13 şair, en güzel dizelerini Sultanbeyli’de, kendi sesleri ile seslendirdi. 

Osman Sarı, Nurettin Durman,  Mustafa Özçelik, Haydar Ergülen, Bestami Yazgan, Recep Garip, Adem Turan, Mürsel Sönmez, Hüseyin Akın, Şeref Bilsel, Mustafa Oğuz,  Mustafa Celep ve Sıddık Ertaş’ı dinlemeye gelenler, canlı müzik eşliğinde şiir dolu bir gece yaşadı.

Programda şairlerin özgeçmişleri ve şiir dinletisinde okuyacakları şiirlerin olduğu kitapçıklar dinleyenlere dağıtılırken, şairlerin portre ve özgeçmişleri fotoblok olarak hazırlanarak kültür merkezi girişinde sergilendi.

İstanbulensis ismi çok sevildi

IV. İstanbulensis Şiir Gecesi’ne katılan şairler, “İstanbulensis” isminin bu şiir gecesine büyük değer kattığını söyledi ve ileriki yıllardabu organizasyonun daha da ünleneceğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER