HERŞEY ÇOCUKLAR İÇİN…

HERŞEY ÇOCUKLAR İÇİN…

HERŞEY ÇOCUKLAR İÇİN…
Sultanbeyli 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününü tiyatro gösterisi ve söyleşilerle kutladı.

Çocukların sorunlarına ilişkin olarak kamuoyunun dikkatini çekmek ve çocuklara daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla 1989 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin imzalandığı 20 Kasım tarihi, her yıl Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor.

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde düzenlenen etkinliklerde, yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim gibi çocukların refahını ilgilendiren konular konuşuluyor. Çocukların daha güzel bir dünyada yaşaması için yapılması gerekenler masaya yatırılıyor.

Sultanbeyli’de Dünya Çocuk Hakları Günü

 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Sultanbeyli’de de çeşitli etkinliklerle hatırlandı. Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, başkan yardımcı ve danışmanları, birim müdürleri, öğrenci ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak Sultanbeyli Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu tarafından organize edilen tiyatro gösterisi izlendi.
İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, “Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenlerle Tiyatro Projesi” kapsamında İBB Özürlüler Müdürlüğü Rami Özürlüler Merkezi ile ortaklaşa düzenlendi. Yonca İnal Eğilmezbaş tarafından yazılan “Biri, Hiçbiri ya da Hepsi” adlı oyunda down sendromlu ve otistik çocuklar da sahne aldı.

Davetlilere, farklılıkları özümseyip bir arada yaşamanın mümkün olduğu mesajını veren oyun, çocuklar ve diğer seyirciler tarafından beğeniyle izlendi.
Çocuk Hakları masaya yatırıldı

Ardından Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşiye geçildi. Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Kulca, psikolog Yeşim Akbulut ve tiyatro sanatçısı Levent Tülek, çocuk haklarını ve çocukların daha iyi şartlarda yaşayıp eğitim görmesi için yapılabilecekler üzerine konuştu.

Programın sonunda Sultanbeyli Kaymakamlığı tarafından ilçe çapında düzenlenen “Dünya Çocuk Hakları Günü” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109