GELİŞEN SULTANBEYLİ

GELİŞEN SULTANBEYLİ

GELİŞEN SULTANBEYLİ
GELİŞEN SULTANBEYLİ  Kamu binaları, okullar, kültür merkezleri, TEM otoyolu bağlantı yolları, serilen tonlarca asfalt,  metrekarelerce kaldırım… Sultanbeyli Belediyesi ikinci yılını doldururken sayısız projeye imza attı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve ekibinin görevi devralışımızın ikinci yılı dolmak üzere. İkinci yılını tamamlayan belediye, geçen sürede birçok çalışmaya imza attı.
Her fırsatta insan odaklı bir yönetim anlayışı benimsediğini dile getiren Keskin ve ekibi, önceliği ilçenin temel ihtiyaçlarına verirken, bir yandan da sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeyi, kültürel ve sosyal faaliyetler düzenlemeyi ihmal etmiyor.
Kamu binaları
Sultanbeyli, bu dönemde çok sayıda yeni kamu binasına kavuştu. 7 tane yeni okul hizmete girerken 5 tanesindeki çalışmalar devam ediyor. İki yeni karakol binasından biri tamamlandı, diğeri ise bitmek üzere. İtfaiye, artık yeni yerinde daha donanımlı bir şekilde hizmet veriyor.
Belediye yanındaki Sultanbeyli Kültür Merkezi her ay, konserlerden, tiyatro gösterilerine, konferans ve sergilere kadar çok sayıda etkinlik düzenliyor. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin ise iç tefrişatı neredeyse tamamlandı. Sultanbeyli Nikah Sarayı bu yıl hizmet vermeye başlarken merkez içindeki 18 bin kitaplı kütüphane hazır durumda. Bugüne kadarki ilçenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kütüphane 18 bin basılı, 7 bin dijital kitap içeriyor. Kütüphanede bilgisayar sınıfları ve grup çalışma odaları da yer alıyor.
Kaymakamlık binası belediye yanındaki yeni yerine taşınırken, Beyaz Masa için daha iyi hizmet verebileceği bir mekan tasarlandı. Dahası aile sağlığı merkezi olmayan mahalle kalmadı.
Yaz çalışmaları
Yazı iyi değerlendiren belediye ekipleri, Sultanbeyli’de asfaltsız, kaldırımsız sokak bırakmamaya çalıştı. 2010 yılında serilen 160 bin ton asfaltla birlikte ilçeye iki senede serilen toplam asfalt miktarı 250 bin tonu buldu, 75 bin metrekare kaldırım döşendi. Sultanbeyli trafiğini rahatlatmak ve muhtemel kazaları önlemek için yeni kavşaklar düzenlendi. Trabzon Caddesi ile Eşref Bitlis Bulvarı kesişimi, Petrol Yolu Caddesi ile Ziyaülhak Caddesi kesişimi ve Eyyubi Caddesi ile Atatürk Caddesi kesişimi yeni kavşaklara kavuştu.
Yaz boyu devam eden çiçeklendirme çalışmalarıyla ise binlerce çiçekle Fatih Bulvarı bahar renklerine boyandı. 30 bin gül, 17 bin mevsimlik çiçek ekildi, TEM kenarı, parklara ve caddelere 15 bin ağaç dikildi. Bunların yanında Belediye Caddesi’ne 2 süs havuzu, Mehmet Akif Mahallesi ve Fatih Bulvarı’na 4 şelale ve otoyol yamaçlarına 2 çiçekli belediye logosu yapıldı.
Kurumlarla ortak çalışmalar
İSKİ, AYEDAŞ, İGDAŞ ve TÜRK TELEKOM ile ortak çalışmalar yürütüldü. AYEDAŞ, eksik ya da arızalı sokak lambalarımızı onardı ve bu işler için 12 milyon TL harcadı.  İSKİ,  2 milyon 250 bin,  İGDAŞ ise 11 milyon TL bütçe ayırarak,  doğalgaz hatları, abonelik işlemleri ve atık su boruları gibi çalışmalarla ilgilendi.
İETT, yapılan görüşmeler sonunda ilçeyi şehrine yakınlaştıracak yepyeni hatlar ve otobüsler getirdi.  
Sultanbeyli’de Ramazan
Bu çalışmalar devam ederken Ramazan ayı Sultanbeyli’de dopdolu geçti. 15 mahallede 15 ayrı iftar sofrası kuruldu ve Başkan Keskin yaklaşık 72 bin kişiyle iftarda buluştu, her gün mahallelerde sıcak yemek dağıtıldı. İftardan sonra Kent Meydanı birbirinden güzel etkinliklerle canlandı. Bayramda ise Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli’deydi.
20 yıllık hayal gerçek oluyor.
Çalışmaların en önemlisi ise çok yakında hizmete açılacak olan TEM otoyolu köprülü kavşağı. Neredeyse tamamlanmış olan kavşağın açılışına çok kısa bir süre kaldı. İlçenin TEM otoyoluna bağlanması ulaşımda bir devrim yaşatacak.
Gölet projesi de hayal olmaktan çıkıyor. İhalesi yapılan projenin önümüzdeki sene içinde tamamlanması planlanıyor. Necip Fazıl Mahallesi Şalgamlı Devlet Ormanı yanında bulunan bölge de mesire alanı olarak tasarlanıyor.
400 yataklı hastane
Yıllardır beklenen Sultanbeyli Devlet Hastanesi için ilk adım atıldı ve yer tahsis işlemi gerçekleşti. Bölgenin en büyük hastanesi olması planlanan 400 yataklı Sultanbeyli Devlet Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı bizzat ilgilenmekte.
Yeni logo
Yapılan tüm çalışmalarla ilçeyi daha ileri seviyelere çıkarmayı, hak ettiği gelişimi yaşatmayı hedefleyen Keskin ve ekibi, bu çalışmaları belediyeye kazandırdığı yeni logoyla taçlandırdı. Logoyla birlikte bir ilke de imza atıldı ve Latince isminde İstanbul ismini taşıyan tek çiçek olma özelliğini taşıyan Crocus Olivieri İstanbulensis yeni dönemde Sultanbeyli’nin logosu oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109