EVE DÖNÜYORUZ…

EVE DÖNÜYORUZ…

EVE DÖNÜYORUZ…
Bir İstanbul gerçeği olan göç hikâyelerini tersine döndüren “Eve dönüyoruz” projesi devam ediyor. Anadolu’daki köyüne dönmek isteyen vatandaşlar, Sultanbeyli Belediyesi’nin desteğiyle memleketlerine uğurlanıyor.

 “Eve dönüyoruz”…

İstanbul’un zorlu şehir hayatına alışamayarak köyüne dönmeye niyetlenen ailelerin başvurularıyla geçtiğimiz yıllarda çalışma başlatan belediye ekipleri, bu yıl da ailelerin taşınma işlemleri için her türlü desteği veriyor.  Belediyeye başvuru yapan ailelerin eşyaları, kendileri için tahsis edilen kamyona yüklendi ve aileler memleketlerine gönderildi.

3 Mart tarihinde başlayan taşınma işlemlerinde 15 aile,  Şanlıurfa, Ağrı, Samsun, Niğde, Balıkesir, Muş, Sinop, Tokat, Van, Bitlis ve Nevşehir’e gönderildi.
Proje neler getirdi?

Devletin verdiği desteklerle yapılan tersine göç, bazı alanlarda yeni iş imkânları yarattı. Büyükşehirlerden köye dönüşlerin arttığını gören girişimciler, Anadolu’da bu insanların istihdam gücünü üretime çevirmeye başladı. Kırsal kalkınma projesi, kentten köye dönenler için umut oldu.

İçişleri bakanlığı verilerine göre, daha önce terör nedeniyle büyükşehirlere göç etmiş aileler de tersine göçün bir parçası oldu. Bu bölgelerdeki kalkınma sonrası İstanbul ve İzmir gibi şehirlerden Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya dönüşler son beş yılda yüz binleri geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109