CİBALİ KARAKOLU GÖRÜNTÜLERİ TARİH OLDU

CİBALİ KARAKOLU GÖRÜNTÜLERİ TARİH OLDU

CİBALİ KARAKOLU GÖRÜNTÜLERİ TARİH OLDU
Kamera kayıtlı sorgulamaların olduğu, vatandaşa şömineli odada bekleme yaparken çay ikramlarının yapılacağı polis merkezlerinde, 20 kişinin aynı anda hizmet alacağı interaktif bilgisayar merkezi de bulunuyor.

Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılan tam donanımlı ve interaktif bilgisayar odalarının olduğu Ahmet Yesevi ve Fatih Polis Merkezleri hizmete açıldı. Polis merkezlerinin açılışlarını İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptı.
Fatih Polis Merkezi’nde yapılan açılışa, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Halit Körken, diğer ilçelerin emniyet müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Teknolojik ve fiziksel açıdan bir polis merkezinde olması gereken her türlü donanıma sahip polis merkezleri, modern bekleme odaları, spor salonları ve 20’şer kişilik interaktif bilgisayar sınıfları ile örnek teşkil edecek şekilde dizayn edildi.

Ayrıca gözlem altına alınan zanlıların sorgulamaları da polis merkezinde kamera ile kayıt altına alınacak.

Güleryüzün hakim olacağı polis merkezlerinde vatandaşın rahatından polislerin spor yapma imkanına kadar her şey düşünülmüş durumda. Ahmet Yesevi ve Fatih Polis Merkezlerinde hizmet alan vatandaşlar, işlemlerini hallederken kışın şömineli ve gölet manzaralı odada çay içebilecek.

Ahmet Yesevi ve Fatih Polis Merkezlerinin açılışında konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ‘Türkiye’nin her tarafında herkesin kardeşçe yaşadığını biliyoruz. Sultanbeyli 3500 nüfuslu bir köyden 300 bin nüfüslu bir ilçeye ulaşmıştır. Kollarımızı sıvadık, en kısa zamanda ilçemize 2 polis merkezini nasıl kazandırırız diye yola çıktık. Bugün bunu başardık. Şimdiye kadar kardeşçe bir arada yaşadık, bundan sonra da böyle yaşayacağız. Gecesini gündüzünü birbirine katan emniyet teşkilatımızla birlikte kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağımızı güçlü bir sesle haykırdık.’ dedi.

ÇAPKIN,  ‘ALLAH MUHTAÇ ETMESİN EKSİK DE ETMESİN’

Avrupa birliği standartlarının üzerinde iki polis merkezinin açılışında, Silopi’de şehit olan meslektaşlarının haberinden dolayı üzüntüsünü belirten İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise “Biz karakol deyince tiyatrolardan Cibali Karakolu gibi yerleri biliyorduk. Şimdi onu düşünün, bir de Ahmet Yesevi ve Fatih Polis Merkezleri gibi karakolları düşünün. Biliyoruz herkesin katkısı var, ama belediye başkanının başından beri ayrı bir katkısının olduğundan da haberdarız.’ diyerek sözlerini tamamladı.

Fatih Polis Merkezi’nin açılışını yaparken İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ‘Allah Muhtaç etmesin, ama eksikliğini de vermesin’ diyerek kurdeleyi kesti.
Kurdele kesiminin ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin vatandaşlarla birlikte polis merkezinde bir süre incelemelerde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109