BİR YIL SULTANBEYLİ” FOTOĞRAF SERGİSİ

BİR YIL SULTANBEYLİ” FOTOĞRAF SERGİSİ

BİR YIL SULTANBEYLİ” FOTOĞRAF SERGİSİ
Sultanbeyli’nin dört mevsimi, çocukları, yemyeşil ormanı, rengarenk çiçekleri, kimsenin dikkatini çekmeyen kareleri… Gökmen Kanberoğlu, Sultanbeyli’yi fotoğrafladı, Sultanbeyli Belediyesi de bu eşsiz kareleri sergiledi.

İstanbul’un giriş kapısı Sultanbeyli, son dönemde girdiği gelişim süreciyle birlikte, şehrindeki canlılığı yakalıyor. İlçe, dışarıda bilinen yanlış algılardan sıyrılırken bir Türkiye mozaiği oluşturan insanları, Anadolu’nun değerlerini, sıcaklığını yitirmiyor. Bu kendine has özellikleri Sultanbeyli’yi, Anadolu yakasının sıcak ve şirin ilçelerinden biri yapma yolunda…

“Bir Yıl Sultanbeyli”

Bu genç ve sıcak ilçeyi 1 yıl boyunca gezen, sokaklarında, okullarında, yemyeşil ormanında deklanşöre basan, Sultanbeyli Belediyesi fotoğrafçısı Gökmen Kanberoğlu, Sultanbeyli arşivini görücüye çıkardı.

“Bir yıl Sultanbeyli” adıyla sergi çalışmasına başlayan Kanberoğlu, ilçeyi dört mevsim fotoğrafladı, hazırladığı kompozisyonla Sultanbeyli’nin 1 yılını özetledi.

İlçenin, memleketi, yaşı, mezhebi, mesleğiyle birbirinden farklı insanlarını, yazını, kışını resmeden Kanberoğlu’nun “Bir yıl Sultanbeyli” fotoğraf sergisi, 16 Nisan günü, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla açılan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde beğeniye sunuldu.

Sultanbeyli’den güzel ve sıcak kareler görmek isteyenler, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde 10 Mayıs’a kadar Galeri İstanbulensis’teki sergiyi ziyaret edebilirler…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109