BAŞKAN AKŞEMSETTİN’DE

BAŞKAN AKŞEMSETTİN’DE

BAŞKAN AKŞEMSETTİN’DE
BAŞKAN AKŞEMSETTİN’DE
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in mahalle gezilerinde bu hafta sıra Akşemsettin Mahallesi’ndeydi.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, hizmette ikinci yılının sonuna yaklaşırken çalışmalarını vatandaşlarla paylaştığı mahalle gezilerine devam ediyor. Vatandaşlarla yapılan kahvaltıyla başlayan ve tüm gün mahallenin okulları, sağlık merkezleri, hasta ve yaşlılarının ziyaret edildiği programlarda bu hafta sıra, Akşemsettin Mahallesi’ndeydi.

“TEM Otoyolu Bağlantı Yolları ilçemize değer kattı”

Keskin, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada belediyenin iki yıl boyunca yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Konuşmasına ilçede tamamlanmış ve faaliyete girmiş hizmetlerle başlayan Keskin, “En önemli çalışmalarımızdan TEM Otoyolu Bağlantı Yolları tamamlandı. Açılışı için gün sayıyoruz. TEM Otoyolu Bağlantı Yolları, Sultanbeyli’nin gelişimine hız katacak bir proje. Proje daha bitmeden Sultanbeyli’ye önemli yatırımlar gelmeye başladı. Burada yapılan fabrikalar ve iş merkezlerinde binlerce insanımıza iş imkânı sağlanacak.” dedi. Yapımı tamamlanan kültür merkezlerinin ilçeye, kültür ve sanatta ciddi katkı sağladığını söyleyen Keskin, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin de faaliyete girdiğini ifade ederek gençlerin bu merkezlerdeki etkinliklere katılımının önemine değindi.
2 yeni polis merkezi, 10 yeni okul, parklar, rehabilitasyon merkezi, bilet satış terminali gibi ilçeye son dönemde kazandırılan yapılardan bahseden Keskin, “Sultanbeyli her geçen gün biraz daha gelişip büyüyor. İlçemizin eksikliklerini gidermek, yaşam kalitesini yükseltmek için gayret gösteriyoruz” dedi.
Ardından yapımı devam eden çalışmalara geçen Keskin, belediye yanına yapılan hükümet konağı, Aydos Mesire Alanı ve yeni okullar hakkında bilgi verdi. Hükümet konağı çalışmalarının çok hızlı ilerlediğini söyleyen Keskin, binanın bir yıl içinde tamamlanacağını belirtti, Aydos Mesire alanının bitmek üzere olduğunu ekledi.

“Devlet hastanesi proje olmaktan çıktı”

Keskin önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili konuya ise devlet hastanesi projesiyle ilgili detaylarla başladı. Yıllardır ilçedeki hastane eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi için yapılan çalışmaları anlatan Keskin, “Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde, o da bu eksikliği gördü ve çalışmalarımız başladı. Yer tahsisi yapıldı. 50 dönüm arazi üzerine, 400 yatak kapasiteli bir hastane yapılacak. Proje bakanlığa teslim edildi ve çok yakında temeli atılacak.” şeklinde konuştu.

Gölet Projesi’nin bu yıl ihale edildiğini söyleyen Keskin, proje tamamlandığında Anadolu yakasının en güzel sosyal alanlarından birinin Sultanbeyli’de olacağını ifade etti.

Bunlarla birlikte Keskin, ilçeye yapılması planlanan 7 yeni okul, 2 kültür evi ve bir sosyal tesisin müjdesini verdi.

İlçedeki fiziksel eksikliklerin giderilmesi hususunda yapılan çalışmaları anlatan Keskin, 2 yılda 250 bin ton asfalt serimi, 86 bin metrekare kaldırım yapıldığını ifade etti, İSKİ, AYEDAŞ ve İGDAŞ gibi kurumların yaz aylarında ilçeye 25 trilyonluk yatırım yaptığını belirtti.

Son olarak mülkiyet çalışmalarına değinen Keskin, ilçe genelinde sorunun çözülmesi için atılan adımları tek tek açıkladı. Keskin, “Önce Büyükşehir Belediye Başkanı, Bayındırlık Bakanı ve Başbakan ile görüşmelerimiz oldu. Ardından 1/5000’lik planlar yapıldı, 1/1000’lik planların çalışmaları sürüyor. Sonrasında uygulama ve tapuların dağıtımı var. Hedefimiz bu. Hisseli parsellerle ilgili çalışmalar olumlu gidiyor. Bununla birlikte 2B arazilerinde yapılan çalışmayla ilçemizin yüzde 20’lik bölümündeki sorun da çözülecek” şeklinde konuştu.

“İlçemiz esnafına sahip çıkalım”

Konuşmasının sonunda çöplerin zamanında çıkarılıp sokaklarda kirliliğe sebebiyet verilmemesi konusunda vatandaşları uyaran Keskin, vergi affıyla ilgili çıkan yasadan faydalanmak isteyen vatandaşların 45 günlük sürelerinin olduğunu hatırlattı, bununla birlikte Sultanbeylililerden ilçenin ekonomisinin gelişmesi için ilçe esnafına sahip çıkmalarını istedi.

Konuşmasının ardından Keskin, muhtarlık, aile sağlığı merkezi ve okulları ziyaret etti, Sultanbeyli Oto Sanayi Sitesi’ni gezerek esnafın fikir ve önerilerine kulak verdi.

Keskin’in bir sonraki ziyareti Yavuz Selim Mahallesi’ne…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER