BAŞBAKAN ERDOĞAN MÜJDELERLE GELDİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN MÜJDELERLE GELDİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN MÜJDELERLE GELDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, içinde TEM bağlantı yollarının da olduğu hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı. Yaklaşık 60 bin kişinin katıldığı törende Erdoğan, Sultanbeylililere tapudan hastaneye kadar birçok hizmetin müjdesini verdi.

Sultanbeyli Belediyesi’nin destekleriyle Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, Sultanbeyli’nin özlemle beklediği TEM otoyolu bağlantı yolları açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine 60 binden fazla vatandaş katıldı.

60 BİN KİŞİ AÇILIŞI MİTİNG HAVASINA DÖNDÜRDÜ

TEM Sultanbeyli girişinde yapılan açılış töreni için alan, saatler öncesinden doldu. Vatandaşlar öğleden sonra bayrakla süslenmiş tören alanına akın etmeye başladı. 60 binden fazla vatandaş, TEM Sultanbeyli girişindeki meydana sığmadı.

SULTANBEYLİ 25 YILLIK HAYALİNE KAVUŞTU

Törende ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli, tarihi bir zaman dilimine şahitlik ediyor. 25 yıldır heyecanla, umutla beklediğimiz TEM giriş-çıkışı artık hayal olmaktan çıktı.” dedi. İlçeye kazandırılan Belediye Hizmet Binası ve Sultanbeyli Kültür Merkezi’ne değinen Keskin, “Sultanbeylimizden yardımını ve desteğini hiç esirgemeyen Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Binali Yıldırım'a ve emeği geçen tüm diğer yetkililere huzurlarınızda bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Bugünün Sultanbeylisinden yayılan güçlü enerji, yarının kalkınmış, müreffeh, tercih edilir Sultanbeylisine ışık tutacaktır.” şeklinde konuştu.

KADİR TOPBAŞ METRO MÜJDESİNİ VERDİ

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in ardından kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Sultanbeyli’ye yeni bir belediye binası için, Başbakanımız göreve gelir gelmez talimat verdi. Yerel yönetimin simgesi olacak, bizi ifade edecek ve vatandaşa en iyi hizmeti vereceğimiz bir yer gerekliydi. İlçemize mükemmel bir belediye binası ve bir kültür merkezi kazandırdık.” dedi. İlçeye bugüne kadar yapılan çalışmaları anlatan Topbaş “ 545 km. atık su kanalı yaptık. İzmir’e kadar uzanan bir yol demek bu. İlçenin yüzde 90’dan fazlası doğalgaza kavuştu.
Trafiği yer altına almak suretiyle ilçeye bir meydan kazandırdık. Belediye başkanımızın arzusuyla gölet projesinin ihalesini yaptık.” şeklinde konuştu. Topbaş ayrıca Sultanbeyli halkını yakından ilgilendiren bir de müjde verdi: “Metro projelerimizin ağları içerisinde Sultanbeyli ilçemizde bulunuyor. Sultanbeyli yakın zamanda metroya da kavuşacak.”
Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk ise projenin detayını anlattı ve “Bugün nüfusu 350 bini aşan Sultanbeyli’nin ulaşımı Samandıra veya Kurtköy üzerinden sağlanmaktaydı. Bunun çözümü için Başbakanımızın talimatlarını projelendirdik ve köprülü kavşağı 18 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Artık Sultanbeyli’ye gelen araçlar 7 kilometrelik mesafeyi 3 şeritli, daha rahat ve güvenli bir yoldan kat edecek” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN KÜRSÜYE GELMESİ KALABALIĞI COŞTURDU

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan çıktı. Erdoğan, Sultanbeyli'ye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle iki büyük yatırım, Ulaştırma Bakanlığı’nın destekleriyle ise yol ve kavşak yatırımları kazandırdıklarını söyledi.
Önceki belediye binasının Sultanbeyli'ye yakışmadığını ve 1700 metrekarelik bir alandan ibaret bina olduğunu belirten Erdoğan, Sultanbeyli büyüdükçe, bu binanın ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini dile getirdi. Erdoğan, bugün açılışını yaptıkları yeni belediye hizmet binasının, 5 katlı, 5 bin metrekarelik bir alanda, modern bir çalışma ortamı düşünülerek, vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunacak mimari anlayışla tasarlandığını ifade etti. Sultanbeyli'ye, 530 kişilik bir de kültür merkezi kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, ‘salonlarıyla, otoparklarıyla, modern ofisleriyle, Sultanbeyli'ye yakışan bir hizmet binasını resmen açtıklarını’ söyledi.

SULTANBEYLİ HALKINA HIZLI VE KONFORLU SEYAHAT İMKANI HAZIRLANDI

Erdoğan “Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle, Sultanbeyli'nin TEM otoyolu bağlantısını da bugün resmi olarak hizmetinize sunuyoruz. Çok çile çekti Sultanbeyli. Daha önce, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçeleri, Samandıra kavşağını ortak kullanıyordu. Araç sayısındaki artış nedeniyle bu kavşak yetersiz kalmaya başladı. Biz de otoyoldan Sultanbeyli'ye yeni bir çıkış tasarladık ve bunu inşa ettik. 18 ay gibi kısa bir sürede bu kavşağı tamamladık. Sultanbeyli'de yaşayan kardeşlerimizin, hızlı, konforlu ve daha tasarruflu bir şekilde istedikleri yere ulaşmalarını sağlıyoruz.” dedi.

TEM otoyolunun, Çamlıca-Gebze arası yan yolları ile kavşak kollarının toplam uzunluğunun 90 kilometre olduğunu ifade eden Erdoğan, projenin toplam maliyetinin 380 milyon TL olduğunu, bu proje kapsamında 6 adet köprülü kavşakla, 16 adet köprünün yapılacağını belirtti. Erdoğan, bugün itibariyle 5 adet köprülü kavşakta 12 adet köprünün tamamlandığını, bu yıl kalan Mecidiye kavşağı ile 4 adet köprüyü de yılsonuna kadar tamamlayacaklarını anlattı.

SU GİBİ TEMİZ, AYDINLIK BİR PROJE…

Kanal İstanbul projesini anlatan Erdoğan, “Bu projede rantiyeciler olmayacak, bu projede kendilerinden başkasını insan olarak görmeyenler, kendilerinden başkasına hak hukuk tanımayanlar olmayacak. Bu proje su gibi temiz, deniz kadar berrak, sonsuz ufuklar kadar açık ve aydınlık bir proje olacak.” dedi.

SULTANBEYLİ TÜRKİYE’NİN EN FAZLA 2B ARAZİSİNE SAHİP İLÇESİ DEĞİL

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Sultanbeyli’ye gelen CHP GENEL Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2B ile ilgili söylediği yanlışı da düzelterek, “Sayın Kılıçdaroğlu Sultanbeyli’nin Türkiye’de en fazla 2B arazisi olan yer olduğunu söyledi. Sultanbeyli’nin sadece yüzde 22’si 2B’dir” dedi.

AÇILIŞTA SULTANBEYLİ’YE BAŞBAKANDAN ‘TAPU MÜJDESİ’

Yalnızca 2B değil, Sultanbeyli’nin kalan kısmıyla ilgili de çalışmaları tamamladıklarını söyleyen Erdoğan, müjdeyi verdi ve “Maliye Bakanım tarafımdan gerekli talimatı aldı, bu çalışmaları hızlandırıyoruz. Belediyemizle irtibatlı olarak en kısa zamanda Sultanbeyli’yle ilgili tapu dağıtım işlemlerini başlatıyoruz. Bu konuda EVKUR yönetimine, emeği geçen İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar’a, İstanbul Valimize, Büyükşehir ve Sultanbeyli Belediye Başkanlarıma teşekkür ediyorum. Yoğun gayretleri oldu. En kısa zamanda Maliye Bakanım ve müsteşarımla beraber bu çalışmayı nihayete erdiriyorlar.” dedi.

Başbakan’ın iyi haberleri bunlarla sınırlı değildi. Erdoğan ilçenin önemli ihtiyaçlarından olan devlet hastanesiyle ilgili “400 yataklı bir hastane için de talimatım doğrultusunda harekete geçildi. Yer tahsisi gerçekleşti, projesi hazır. İnşaatı çok yakında başlayacak.” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından tüm protokolü sahneye çağıran Başbakan Erdoğan, tüm vatandaşlarla birlikte “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözlerini okudu ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ve İstanbul milletvekili adayları ile birlikte toplu açılışı gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Sultanbeyli Belediyesi’ne geçen Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve ekibiyle başkanlık makamında bir süre görüştü. Yapılan çalışmalara dair Başkan Keskin’den bilgi alan Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterileri arasında ilçeden ayrıldı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109