Yanıbaşımızdaki Yaşam Projesi Meyvesini Verdi

Sultanbeyli Belediyesi’nin TÜBİTAK’ın desteğiyle hayata geçirdiği ve gençlerde doğaya karşı farkındalık oluşturması amaçlanan Yanıbaşımızdaki Yaşam projesi’nin kapanışı yapıldı.

Yanıbaşımızdaki Yaşam Projesi Meyvesini Verdi
Yanıbaşımızdaki Yaşam Projesi Meyvesini Verdi

Sultanbeyli Belediyesi’nin TÜBİTAK’ın desteğiyle hayata geçirdiği ve gençlerde doğaya karşı farkındalık oluşturması amaçlanan Yanıbaşımızdaki Yaşam projesi’nin kapanışı yapıldı. Çalışmaya katılan gençler projeyle doğaya karşı bilinçlendiklerini ve tabiatı artık daha iyi tanıdıklarını ifade etti.

Yanıbaşımızdaki Yaşam projesinin Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde kapanışı yapıldı. Programda ayrıca projeye katılan gençlerin kamplarda çektiği fotoğraflardan oluşan serginin de açılışı gerçekleştirildi.

Programın kapanışında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, her projenin başlangıcı gibi bir de bitişinin olduğunu hatırlattı. Projenin Sultanbeyli’ye yeni ufuklar açtığını belirten Başkan Keskin, “Projemize katılan gençlerimiz özel seçildi. Sizler Sultanbeyli’de 73 bin öğrenci içinden, binlerce arkadaşınız içinden bu projeye seçildiniz. Projeyle birlikte sizler ormanlara gözü gibi bakan Sultanbeylili kardeşlerimiz oldunuz. Sultanbeyli’nin yeşili seven, koruyan yeni melekleri olacaksınız” dedi. Başkan Keskin projede yer alan öğrencilerin diğer öğrencilere örnek olmasını da istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar da, projeye katılan öğrencilerin projeyle yanıbaşımızdaki yaşamın kıymetini anladıklarını ifade etti. Gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu ifade eden Çağlar, “Bizler gençlerimize tüm eğitimleri vermeliyiz. Doğa sevgisini, hayvan sevgisini, insan sevgisini veremediğimizde onlar eksik kalacaktır” şeklinde konuştu.

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere de Türkiye’nin birçok yerinde çalıştığını, ülkenin farklı ormanlarını gözlemleme imkanı bulduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Türkiye de ormancılık anlamında İstanbul çok büyük önem arz ediyor. İstanbul’da en çok ormancılık faaliyeti de Anadolu yakasında yapılıyor.  Sultanbeyli’de bu yakada en iyi ilçelerimizden biri” dedi. Projeye bölge müdürlüğü olarak destek verdiklerini kaydeden Mere, çalışmanın amacına ulaştığını söyledi.

Projeye katılan öğrenciler çalışmanın oldukça verimli geçtiğini ifade etti. projede yer alan Berat Can, projenin çok eğlenceli geçtiğini ifade ederek, “Kamplara katıldık. Çeşitli etkinlikler yaptık. Geziler yaptık, yürüyüşler yaptık. Proje beni çok etkiledi. Eskiden hiçbir ağacı bilmiyordum. Şimdi çoğunu tanıyorum. Bende doğaya karşı farkındalık oluşturdu” diyerek projeyle ilgili duygularını paylaştı. Projeye katılan bir diğer öğrenci olan Hasan Korkut da projeyi çok güzel bulduğunu kaydederek, “Projede iyi vakit geçirdik. Projeyle doğaya karşı daha duyarlı olmaya başladım. Mesela şimdi doğaya çöp atmıyorum. Onu koruyorum. Proje bende bunu ve daha çok şeyi başardı” dedi.


Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER