SULTANBEYLİ'DE ESNAFA TARTI DENETİMİ

29 Şubat'ta sona erecek ölçü ve tartı aletlerinin muayene bildirim süresinin sonuna yaklaşılırken, Sultanbeyli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Ölçü ve Ayar Memurluğu ekipleri, pazar ve iş yeri esnafını muayeneye tabi tuttu.

SULTANBEYLİ'DE ESNAFA TARTI DENETİMİ

 Yapılan muayeneler sonucu ölçü ve tartı aletlerinde ölçü bazında miligramlık hatalar haricinde büyük bir sıkıntının olmadığı görüldü.

Denetimler sırasında esnafı, ölçü ve tartı aletlerinin uluslararası standartlara uygun olması konusunda uyaran Belediye yetkilileri, özellikle plakası olmayan ölçü ve tartı aletlerinin kullanılmaması konusunda ikazda bulundu.

Ayrıca Ocak ayında başlayan ölçü ve tartı beyanı verme süresinin ay sonunda sona ereceğini hatırlatan yetkililer mükelleflerin cezai duruma düşmemeleri konusunda da uyarıda bulundu.



Ölçü ve tartı aletlerinin muayene bildirim süresi 29 Şubat'ta sona erecek…

3516 sayılı kanun gereği Şubat aynın son gününe kadar devam edecek olan beyanlar, Belediye Ölçü ve Ayar Memurluğu Birimine veya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne yapılabilmektedir.

İki yılda bir muayene edilmesi gereken ölçü ve tartı aletlerinin denetimini yapan Belediye yetkilileri, denetimler sırasında esnaf vatandaşları bu konuda ayrıca uyararak, Ocak ve Şubat aylarında başvuru yapmalarının yasal zorunluluk olduğunu bir kez daha hatırlattılar.
  Kaynak: www.internetsonhaber.com

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2012, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER