SULTANBEYLİ BELEDİYESİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Belediyemizin yürütmekte olduğu çalışmalar konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

SULTANBEYLİ BELEDİYESİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI
2009 yılında göreve başlayan yeni belediye yönetiminin idaresindeki Sultanbeyli Belediyesi, geçmişten beri devam eden sorunların çözümü amacıyla yürüttüğü çalışmaların meyvelerini almaya başlamıştır.  Bu çerçevede çözümü çok zor denilen konularda bile olumlu neticeler birer birer ortaya çıkmaktadır.

İlk olarak ilçemizin en önemli  ve acil ihtiyacı olan TEM otoyolu bağlantı yolları inşaatı, girişimlerimiz sonucunda 2011 yılında tamamlanmış, ilçemiz Asya-Avrupa bağlantısında önemli bir ulaşım aksının parçası haline gelmiştir. Bu bağlantının açılması ile ilçemiz yatırımcıların ilgi odağı haline gelmiş; otel, alışveriş merkezi, fabrika, özel okul, rezidans ve pek çok konut projelerinin yapımına başlanmıştır. Bu yatırımların ilçemize kazandırılması, ilçemizin istihdamına ve ticari gelişmişliğine de katkı sağlamaktadır.

Yapılan bu yatırımların plan ve projelendirilme aşamalarında 23.11.2008 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Adil-Mimar Sinan Mahalleleri Uygulama İmar Planı çerçevesinde ve imar mevzuatı hükümlerine uygun olarak işlem yapılmaktadır. İmar planlarında yatırım yapılan alanların imar durumu ve imar hakları belli olup, plan kriterleri ve mevzuat hükümleri dışına çıkılarak, hiçbir şahıs veya kuruluşa ayrıcalıklı bir uygulama yapılması söz konusu değildir. Aslı olmayan beyan ve isnadlarla bu ve benzeri konuların gündeme getirilmesinin altında yatan farklı amaç ve niyetler, kurumumuz tarafından bilinmekte ve dikkatle takip edilmektedir. 

Bunun dışında belediyemizin yürüttüğü tüm iş ve işlemler şeffaf ve adil bir şekilde ve kamu yönetiminin gerektirdiği yasal çerçevede yürütülmektedir. Belediyemizin tüm idari faaliyetleri; rutin denetimler kapsamında idari, adli ve mali açıdan İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay tarafından denetlenmekte olup, mevzuat hükümlerine aykırı işlem yapılmasına kesinlikle izin verilmemektedir.
TEM otoyolu bağlantısının açılmasının ardından, diğer kamu yatırımlarımız da hız kesmeden devam etmektedir. Girişimlerimiz sonucunda 400 yataklı hastane projemizin 09 Şubat 2012 tarihinde ihalesi yapılmış olup, ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılma aşamasına gelinmiştir.  Uzun yıllardır bir türlü adım atılamayan Gölet Projesinde de ihale süreci tamamlanmış ve şantiye kurularak işe başlanmıştır. Bölge parkı niteliğinde olan bu parkımızın tamamlanması ile ilçemize önemli bir prestij alan kazandırılmış olacaktır.

Eğitime destek kapsamında, okullar ve diğer kamu binaları yatırımları da dönemimizde hız kesmeden devam etmiştir. İlçemizin eğitim sıralamasını yükseltmek amacıyla başlattığımız, SBS 1001 Eğitime Destek kampanyası çerçevesinde, Belediyemiz tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kaynak aktarımı yapılarak, imkanı olmayan başarılı öğrencilerin dersane eğitimi alması sağlanmaktadır. İlçemizde eğitim gören tüm ilköğretim 8. Sınıf öğrencilerine, belediyemizin sağladığı destekle sınava hazırlık için düzenli deneme sınavları yapılmaya devam etmektedir.

Kültür merkezlerimizde yaptığımız kültürel programlar, anma organizasyonları ve Üniversitelerimizle ortaklaşa düzenlediğimiz sempozyumlar başarılı bir şekilde devam ettirilmekte olup, ilçemizin tanıtımına ciddi anlamda katkı sağlamaktadır.
Aydos Kalesi restorosyan çalışmaları vesilesiyle Sultanbeyli ilçesinin, ülkemizin ve İstanbul’un tarihi ve kültürü ile önemli bir bağlantı noktası ortaya çıkarılmış olup, çalışmalar kararlılıkla devam ettirilmektedir.

Vatandaşlarımızın merakla sonuçlanmasını beklediği 2/B yasa tasarısı konusunda da konunun tüm tarafları ile müteaddit kereler toplantılar yapılmış, 2/B konusunda beklentilerimiz tüm ilgililere aktarılmıştır.  Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanımızın ilçemizi ziyaretinde, Anadolu yakası belediye başkanlarının da katılımıyla bir toplantı tertip edilmiş talep ve önerilerimiz sayın bakanımıza aktarılmıştır. Bu konuda yapılan çalışmalar bununla sınırlı kalmamış, TBMM grup başkan vekillerimiz ve tasarının görüşüldüğü TBMM Tarım ve Orman komisyonu başkan ve üyeleri olan milletvekillerimizle de görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Mülkiyet konusunda ise göreve geldiğimiz günden itibaren konunun taraflarıyla sayısız toplantı gerçekleştirilmiş, başta başbakanımız olmak üzere ilgili bakan ve milletvekillerimizin desteği ile konunun çözümü için nihai aşamaya yaklaşılmıştır. Yıllardır herkes tarafından dillendirilen ancak bir türlü mesafe alınamayan “Sultanbeyli için özel yasal düzenleme” çıkarılması da bu çalışmalar neticesinde gerçekleştirilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Maliye Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü bu çalışma sonuçlandığında, üçüncü şahısların ellerinde bulunan kaydi mülkiyetler kamunun mülkiyetine geçecektir. Bundan sonraki aşamada ise müstakil hale getirilecek olan tapular vatandaşlarımıza kullanımlarına göre devredilecektir.

Bu konu çerçevesinde maksatlı bir şekilde yaratılmaya çalışılan olumsuz hava ile belli çevrelerce vatandaşlarımızın zihinlerinin bulandırılmak istendiği gözlemlenmektedir. Gerçek dışı ifade ve hayali mizansenlerle kamuoyunda korku havası yaratılmaya çalışılmakta, vatandaşlarımız tedirgin edilmektedir. Ancak tüm bu olumsuz propaganda ve dezenformasyon çalışmaları sonuçsuz kalmaya mahkumdur.

Sultanbeyli Belediyesi olarak, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın hak ve menfaatleri en önemli ve birinci önceliğimiz olmaya devam edecek, mülkiyet konusunda ve diğer tüm konularda hedeflediğimiz projelerin somut netice ve bilgileri kamu yönetiminin gerektirdiği sorumluluk bilinci içerisinde kamuoyumuzla paylaşılmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

www.atasehirweb.com

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2012, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER