Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel etkinlikle kutlandı. Programa çok sayıda öğretmen ve ailesi katıldı.

Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı
Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel etkinlikle kutlandı. Programa çok sayıda öğretmen ve ailesi katıldı.

Her yıl olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü bu sene de coşkuyla kutlandı. Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde öğretmenler gününe özel etkinlik gerçekleştirildi.

Özel etkinlikte konuşan Turhan Feyzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden emekli olan Elif Bektaş, emekliliğe karar vermesinin hiç kolay olmadığını ve öğretmenlik mesleğinin verdiği huzurdan bahsetti. Görevini keyifle yaptığını ifade eden Bektaş, “Öğretmenliği seviyorum. Ama artık görevi genç meslektaşlarımıza bırakmamız gerektiğini biliyorum. Bu düşünceyle emekliliğimi istedim. Her gün yeni bir hevesle, heyecanla okula gitmek, her derste yeni şeyler öğretmenin coşkusunu yaşamak ve öğreteceklerinizi almaya hazır ışıl ışıl, körpecik beyinler görmek bunlar çok heyecan verici. Hiç yorgunluk hissetmedim: Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eriridir. Ben tekrar Dünya’ya gelecek olsam yine öğretmen olmak isterdim” dedi. Bektaş konuşmasına yeni öğretmenlere öğütler vererek son verdi.

Elif Bektaş’ın ardından aday öğretmenler adına konuşan Aydos İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Sinan Yeniay, “Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Ülkemizin her bir yanında öğretmenlik yapacak olmanın umuduyla eğitimimizi en iyi şekilde aldık. Heyecanlıyız, umutluyuz” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar da yaptığı konuşmada, “Öğretmen, yüreğinin sıcaklığını her gün onlarca öğrencisine verendir. Öğretmen toplumu daha ileriye taşıyandır. Öğretmen öğrencisine rol modeldir. Öğretmenlik bir hizmet mesleğidir” dedi.

Programa katılan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de, “Bugün, geleceğimizi emanet ettiğimiz, yarınlarımızı emanet ettiğimiz kıymetli öğretmenlerimizin günü. Öncelikle her biri birbirinden değerli tüm öğretmenlerimin, bu güzel ve anlamlı günlerini tebrik ediyorum, hepsine hem mesleklerinde hem de yaşamlarında sonsuz başarılar diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirme, güçlü ve başarılı Türkiye’yi büyütme ve yeşertme noktasında, her öğretmen bire bin katan bir tohum gibidir. Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıysa, eğitimin kalitesi öğretmenin hizmetine, adanmışlığına bağlıdır. Fedakar öğretmenlerimiz için, yılın sadece bir günü kutlanan öğretmenler günü, aslında onlara olan ömürlük minnettarlığımızın sadece bir temsilidir. Bizi okul sıralarından bu günlere getiren, değerli bilgileriyle donatan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe de eğitimin kişinin doğumundan hayatının sonuna kadar devam eden bir süreç olduğunu ifade ederek, “Kişileri hayata hazırlayan, kişilere yön veren eğitimdir.  Temelinde, muhtevasında eğitim olmayan hiçbir şey yoktur. İnançtan kültüre, demokrasiden milli değerlere varana kadar her şeyin temelinde eğitim vardır. Eğitim kadrolarımız öğretmenlerimiz çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Program mesleğe yeni başlayan ve aday öğretmen statüleri kalkan eğitimcilerin yemin etmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109