VODAFONE 15. İSTANBUL YARI MARATONU’NDA PATENCİLER KOŞUCULARA EŞLİK EDECEK

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu bu yıl 21K ve 10K kategorilerinin yanı sıra ‘Patenli Koşu’ya da ev sahipliği yapacak.

VODAFONE 15. İSTANBUL YARI MARATONU’NDA PATENCİLER KOŞUCULARA EŞLİK EDECEK
 VODAFONE 15. İSTANBUL YARI MARATONU’NDA PATENCİLER KOŞUCULARA EŞLİK EDECEK

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu bu yıl 21K ve 10K kategorilerinin yanı sıra ‘Patenli Koşu’ya da ev sahipliği yapacak.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu 5 Nisan Pazar günü 15’inci kez start almaya hazırlanıyor. Dünyanın en iyi 8 yarı maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu bu yıl 21K ve 10K kategorilerinin yanı sıra ‘Patenli Koşu’ya da ev sahipliği yapacak.

13 Şubat 2020 – İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 15’inci kez start almaya hazırlanıyor. World Athletics tarafından ‘Altın Kategori’de değerlendirilen ve dünyada en iyi 8 yarı maraton listesinde yer alan yarış, bu yıl 21K ve 10K kategorilerinin yanı sıra ‘Patenli Koşu’ya da ev sahipliği yapacak. İki ayrı kategoride düzenlenecek Patenli Koşu, geçtiğimiz yıl Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda test sürüşü niteliğinde gerçekleşmişti. Bu yıl ilk kez yarışılacak Patenli Koşu kategorisi için kayıtlar başladı. Bu eşsiz ve eğlenceli deneyimi yaşamak isteyen patenciler, www.yarimaraton.istanbul web sitesi üzerinden online olarak kayıt yaptırabilecekler. 500 sporcunun katılması beklenen Patenli Koşu, 21K ve 10K kategorilerinde düzenlenecek. Dünyada koşu yarışlarına entegre olarak uygulanan örneklerine yaygın rastlanan Patenli Koşu, Vodafone 15. İstanbul Yarı Maratonu’nda bir ilke daha imza atarken, koşucular için de motivasyon sağlayacak.

Patenli Koşu 21K kategorisi güzergahı Yenikapı’da başlayacak; Kumkapı, Sarayburnu, Sirkeci istikametinden devam ederek Eminönü, Unkapanı, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane yönünde Eyüp kavşaktan dönüş yapacak ve aynı yolu ters istikamette koşarak, başladığı yer olan Yenikapı’da son bulacak. 10K kategorisi ise Yenikapı’da başlayacak; Kumkapı, Sarayburnu’ndan dönerek aynı yolu ters istikamette koşacak ve start noktasında son bulacak.

Dünyanın en iyi 8 yarı maratonu arasında

2017 yılı itibarıyla Altın Kategori’ye yükselen, elde ettiği başarılarla dünya çapında en iyi 8 yarı maraton arasına giren Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın en düz ve hızlı parkurlarından birine sahip. Tarihi Yarımada’nın eşsiz manzarası eşliğinde koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, rakım farkı bulunmayan parkuru ile her koşucunun en iyi derecesini yapma imkânı sunuyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109