Üsküdar Üniversitesi spor dünyasının iki önemli ismini ağırladı

Türkiye’de spor kamuoyunun yakından takip ettiği iki önemli isim, Üsküdar Üniversitesi’nde bir araya geldi.

Üsküdar Üniversitesi spor dünyasının iki önemli ismini ağırladı

Üsküdar Üniversitesi spor dünyasının iki önemli ismini ağırladı

Türkiye’de spor kamuoyunun yakından takip ettiği iki önemli isim, Üsküdar Üniversitesi’nde bir araya geldi. Rıdvan Dilmen ve Kuddusi Müftüoğlu, altyapısı, bugünü ve geleceği ile Türk futbolunu ve hakemliği konuştu.

Üsküdar Üniversitesi, Rıdvan Dilmen’in her hafta spor dünyasından konukları ağırladığı “Adil Oyun” programına ev sahipliği yaptı.
Rıdvan Dilmen’in bu haftaki konuğu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu oldu.
Rıdvan Dilmen’in “Türk futbolunda hakemlerin gelişimi ne durumda?” sorusunu hakem Kuddusi Müftüoğlu “Jenerasyon farklılıkları var. Koşu mesafeleri arttı. Bizim dönemlerimizle şuan ki dönemler arasında büyük farklılıklar var. FİFA hakemlerin, kendilerini iyi hissettikleri sürece, gerekli sağlık belgelerini sağladıkları sürece hakemlik yapmasına imkân sağlamaktadır. Türk futbolunda hakemlerin yaşını 45 ten 47 ye çıkardık” dedi.

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri Rıdvan Dilmen ve Kuddusi Müftüoğlu’na birçok soru yöneltti. Öğrencilerden biri Rıdvan Dilmen’e “Futbolcu olsaydınız teknolojik altyapının bu denli önem kazandığı bu yıllarda kendinizi nerede görürdünüz?” sorusu üzerine “bu konuda mütevazı olamayacağım, Avrupa’ nın önde gelen kulüplerinden birinde gayet rahat oynayabilirdim” dedi.

Üsküdar Üniversitesi öğrencisi “hakemlerin futbol oynayarak futbolu daha yakından tanıması, futbolcuyu anlaması açısından nasıl yorumluyorsunuz?” sorusu üzerine “hakemlerin futbol yorumlarında eksikliklerin olduğuna kısmen katılıyorum. Futbolculardan aktif futbol yaşamlarını bitirdikten sonra hakemlik yapmaları konusunda çalışmalar yaptık. Aktif futbolculuklarını bitiren futbolcuların 3-4 senelik bir süreç sonrası hakem olması için gereken çalışmaları yapacağız. Hakem olarak süper ligde futbolcu olarak kazandıklarından çok daha fazla para kazanabilirler” cevabını verdi.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’ nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle buluşan Rıdvan Dilmen ve Kuddusi Müftüoğlu, altyapısı, bugünü ve geleceği ile Türk futbolunu ve hakemliği konuştu.

Futbol dünyasının sevilen isimleri son olarak öğrencilerle öz çekim yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109