Türkiye, Hollanda'yı 4-2 yendi

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk karşılaşmasında Hollanda'yı sahasında 4-2 yendi.

Türkiye, Hollanda'yı 4-2 yendi
Türkiye, Hollanda'yı 4-2 yendi

 2022 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye, Hollanda'yı 4-2 yendi

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk karşılaşmasında Hollanda'yı sahasında 4-2 yendi.

Ay-Yıldızlılar'ın 3 golünü Burak Yılmaz, diğer 1 golünü ise Hakan Çalhanoğlu attı.

Maçta neler yaşandı?

2. dakikada soldan topu süren Depay Malen, ceza sahası dışında kaleyi karşısına alarak şutunu çekerken, meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'ın kucağında kaldı.

15. dakikada A Milli Takım öne geçti. Kenan Karaman'ın kendi yarı alanından uzun pasında soldan defansın arkasına sarkan Hakan Çalhanoğlu, topu Burak Yılmaz'a gönderdi. Burak'ın ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak Matthijs de Ligt'a çarparak kalecinin sağından ağlarla buluştu: 1-0.

20. dakikada Depay Malen, Delay Blind'ın soldan pasında ceza sahası çizgisi üzerinde şutunu çekti. Uğurcan Çakır sağına uzanarak topu kontrol etti.
34. dakikada Kenan Karaman'ın pasında ceza sahasına giren Okay Yokuşlu, Depay Malen'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi.

35. dakikada kullanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Burak Yılmaz, sert bir şutla meşin yuvarlağı köşeden ağlara gönderdi: 2-0.

45. dakikada Steven Berghuis'in sağdan kullandığı kornerde, Matthijs de Ligt'ın altı pas önünden kafa şutu sonrası top yan direğe çarpıp, kaleye yöneldi. Okay Yokuşlu meşin yuvarlağı çizgi üzerinde kafayla uzaklaştırdı ve gole izin vermedi.

Müsabakanın ilk yarısı A Milli Takım'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı
46. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası dışından etkili vuruşunda top ağlarla üçüncü kez buluştu: 3-0

52. dakikada millilerde Burak Yılmaz sarı kart gördü.

62. dakikada Ozan Tufan ceza sahası içerisinde gol pozisyonuna girdi. Milli oyuncuyu konuk ekipte Matthijs de Ligt engelledi.

64. dakikada A Milli Takım'da Yusuf Yazıcı ve Ozan Tufan kenara alınırken, Caner Erkin ve Taylan Antalyalı oyuna girdi.

72. dakikada Umut Meraş sarı kart gördü.

73. dakikada Burak Yılmaz şansını ceza sahası dışından denedi ancak etkili bir şut çıkaramadı.

75. dakikada Hollanda Milli Takımı Davy Klaassen ile golü buldu: 3-1

76. dakikada Luuk de Jong ceza sahası içine gelen ortayı tamamladı. Konuk ekip durumu 3-2'ye getirdi.

81. dakika Burak Yılmaz millilerin ceza sahası dışında kazandığı serbest vuruşu gole çevirdi: 4-2

86. dakikada Caner Erkin'in etkili ortasında Enes Ünal'ın kafa vuruşu kaleci Tim Krul'da kaldı.

90. dakikada A Milli Takım'da Burak Yılmaz yerini Deniz Türüç'e bıraktı.

90+4. dakikada Matthijs de Ligt, Ozan Kabak'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi. Depay Malen'in penaltıdan vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır topu iki hamlede kontrol etti.

Karşılaşmayı A Milli Takım 4-2 kazandı.


Avrupa basını millileri övdü: Hollanda'yı rezil ettiler!
Hollanda basını Burak Yılmaz'ı överken, ""Portakallar, yaşlı (Burak) Yılmaz'ın fark yarattığı Türkiye'de rezil oldu" başlığını attı.
Avrupa basını, Türkiye'nin Hollanda'yı 4-2 yendiği 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu maçına geniş yer ayırdı.

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS, "Portakallar, yaşlı (Burak) Yılmaz'ın fark yarattığı Türkiye'de rezil oldu." başlığıyla paylaştığı haberde, ay-yıldızlı ekibin Hollanda'ya 4-2'lik skorla utanç verici bir mağlubiyet yaşattığını yazdı.


Haberde, Şenol Güneş yönetiminde Türkiye'nin yeni bir takım oluşturduğu ve 3 gol atan 35 yaşındaki Burak Yılmaz'ın iki takım arasında fark yarattığı belirtildi.

Algemeen Dagblad gazetesi, "Portakallar, Türkiye'de yenilerek Dünya Kupası elemelerine dramatik bir şekilde başlıyor" başlığını atarak, Frank de Boer idaresindeki milli takımın Türkiye'ye 4-2 mağlup olduğunu aktardı. Haberde, A Milli Futbol Takımı Kaptanı Burak Yılmaz'ın, attığı 3 gollle İstanbul'da Hollanda'nın kabusu olduğu dile getirildi.

"Yeni lider Georginio Wijnaldum, Türkiye'de Portakalları ileri taşıyamadı" başlığını atan NRC gazetesi ise Hollanda Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne Türkiye'den aldığı acı bir mağlubiyetle başladığını, sakat olan Virgil van Dijk'in yokluğunda bir lider arandığını vurguladı.

ALMANYA
Kicker dergisinde yer alan haberde, "İstanbul'daki Dünya Kupası eleme maçında sansasyonel bir başlangıç" ifadesi kullanılarak, Burak Yılmaz'ın attığı 3 golle maça damga vurduğu ve Hollanda'nın Türkiye'de kötü bir başlangıç yaptığı dile getirildi.

Haberde, son derece etkili bir performans sergileyen Türkiye'nin, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne G Grubu'nda 4-2'lik Hollanda galibiyetiyle başladığı kaydedildi.

"Rtl.de" internet sitesi, "Türkiye, Hollanda'yı parçaladı" başlığını kullanarak, üç kez dünya ikincisi olan Hollanda'nın İstanbul'da Burak Yılmaz'ın 3 golünü engelleyemediği ve Türkiye'ye sürpriz şekilde 4-2 yenildiği belirtildi.

Haberde, 2018 Dünya Kupası'nı kaçıran Hollanda Milli Takımı'nın Katar yolunda kötü bir başlangıç yaptığına işaret edildi.

FRANSA
Fransız spor gazetesi L'Equipe, A Milli Futbol Takımı'nın galibiyetini okuyucularına, "Türkiye, Hollanda'yı Burak Yılmaz'ın hat-trick'i sayesinde yendi." başlığıyla duyurdu.

Gazetenin haberinde, Fransa'nın Lille takımında forma giyen Burak Yılmaz'ın başarılı performans sergilediği vurgulanarak, "Burak Yılmaz hat-trick yaptı ve Türkiye'nin Hollanda karşısındaki başarısına büyük katkı sağladı. Türkler, güçlü savunması ve tehlikeli karşı ataklarıyla Hollanda'ya mükemmel bir darbe vurdu." değerlendirmesi yapıldı.

So Foot spor dergisinin, "Burak Yılmaz ve Türkiye, Hollanda'yı ezdi" başlığıyla verdiği haberde, A Milli Takım'ın 2015'te Konya'da aldığı 3-0'lık galibiyetin ardından Hollanda'ya bir kez daha üstünlük kurduğu, Burak Yılmaz'ın da 3 golle yıldızlaştığı vurgulandı.

France Football dergisi de "Türkiye, Hollanda'yı cezalandırdı" başlığını kullandı. Haberde, A Milli Futbol Takımı'nın eleme maçlarına çok iyi başladığının altı çizildi.

İTALYA
İtalyan basını, Türkiye'nin 4-2 kazandığı Hollanda maçında, Matthijs De Ligt'in vuruşunda topun çizgiyi geçip geçmediği tartışmasını ön plana çıkardı.

Corriere dello Sport gazetesi, Juventus forması giyen Hollandalı stoper De Ligt'in maç 2-0 iken 45. dakikadaki kafa vuruşunda Türkiye savunmasının topu çizgiden çıkardığı ve İngiliz hakem Michael Oliver'in devam ettirdiği pozisyonun maçın en sansasyonel anı olduğunu yazdı.

La Gazzetta dello Sport, İstanbul'daki maçta De Ligt'in iki pozisyonda öne çıktığını yazdı. Hollandalı stoperin, önce Türkiye'nin ilk golündeki hatasıyla, ardından da çizgiden çıkarılan topa vuran oyuncu olmasıyla maçın başrolünde yer aldığını yazdı.

İSVEÇ
İsveç'in önde gelen gazetesi Aftonbladet, "Hollanda'dan kabus gibi başlangıç" başlığını kullanırken, Georginio Wijnaldum'un, "Yenilgiden dolayı kendimizi suçlamalıyız" cümlelerine yer verdi.

Gazete, 1980 Avrupa Şampiyonası'nda Batı Almanya'dan Klaus Allofs'un Hollanda'ya karşı 3 gol attığını hatırlatıp, Burak Yılmaz'ın 41 yıl sonra Portakallara bir maçta 3 gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

Expressen gazetesi de "Burak Yılmaz şov yaptı" başlığıyla verdiği haberinde, tecrübeli oyuncunun attığı 3 golle Hollanda'yı şoka soktuğu yorumunda bulunuldu.



Türkiye'nin galibiyeti Hollanda basınında: Burak Yılmaz, Ronaldo'yu geçti

Türkiye'nin 2022 Dünya Kupası eleme grubu ilk maçında Hollanda'yı 4-2 yenmesi büyük yankı uyandırdı. Hollanda basını, 35 yaşındaki Burak Yılmaz'ın Hollanda'nın umutlarını yerle bir ettiğini yazdı.

Hollanda Mili Takımı'na bir maçta üç gol atan Burak Yılmaz'ın Cristiano Ronaldo'yu "tahtından" indirdiği yorumları yapıldı.

İstanbul'daki yenilgi, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Frank de Boer'un geleceğini de tartışmaya açtı.

Galatasaray'ın eski yıldızı Frank de Boer'un iş başına gelmesinin ardından yeni bir çıkış arayan Hollanda Milli Takımı, bir türlü istenen düzeyi yakalayamadı. Bu nedenle Dünya Kupası elemelerinde ilk rakibinin Türkiye olması, Hollanda'da gerilime neden oldu.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde 6 Eylül 2015'de Konya'da Türkiye karşısında alınan 3-0'lık yenilgi, Hollanda için hala bir travma. Bu yenilgi nedeniyle Fransa'daki 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılamayan Hollanda Milli Takımı, İstanbul'a bu tedirginlikle gitti.
Hollanda futbol kamuoyu, son beş maçını kaybetmeyen Şenol Güneş yönetimindeki Türk Milli Takımı'nın, Frank de Boer ile istediğini bir türlü sahaya yansıtamayan Hollanda karşısında bir adım daha önde olduğunu düşünüyordu.

Hollanda medyası genel olarak, Türkiye ve Norveç gibi iki güçlü rakip karşısında alınacak yenilginin, 2022'de Katar'da oynanacak şampiyonaya gitme umudunu suya düşüreceğini vurguluyordu.

BURAK YILMAZ

Hollanda'nın köklü futbol geçmişine atıfta bulunan bazı gazeteler ise, "Konya'daki köprülerin altından çok sular aktığını" savunarak, Hollanda'nın İstanbul'dan iyi bir skorla döneceğini savunuyordu.

Ancak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk yarı iki gol kaydeden Türk Milli Takımı, Hollanda kamuoyundaki kaygıları haklı çıkardı. Hollanda'yı dünya ikinciliğine taşıyan eski teknik direktör Bart van Merwijk, maçın devre arasında paylaştığı Twitter mesajında, Turunculu ekibin, oynadığı futbolla, Katar gitme umutlarını yok ettiğini belirtti.

Van Merwijk, stadyum inşaatlarında çalışan göçmen işçilere yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle Katar'daki Dünya Kupası finallerinin protesto edilmesi yönünde Hollanda kamuoyunda yaşanan tartışmalara atıfta bulundu.

Hollandalı teknik yönetici, "Tüm erdemli insanların istediği Dünya Kupası'nı boykot, Hollanda'nın oynadığı futbolla ilk yarım saatte gerçekleşti" dedi.

Maçı canlı yayınlayan Hollanda Televizyonu'nun yorumcuları Rafael van der Vaart ve Pierre van Hooijdonk da, turunculu ekibin, Türkiye karşısında ilk yarıda oldukça etkisiz bir oyun ortaya koyduğunu söyledi.

İstanbul'u ve Türk futbolunu yakından tanıyan eski Fenerbahçeli oyuncu van Hooijdonk, "Zor bir gece olacağını en baştan söylemiştim" dedi.

MAC

İlk yarısı Burak Yılmaz'ın golleriyle 2 -0 biten maçta, ikinci yarının golle başlaması, Hollanda'nın umutlarını söndürdü.

Maçı görüntülü ve internetten yazılı olarak canlı veren Hollanda Televizyonu (NOS), "Turuncu kod, İstanbul'da kırmızıya dönüyor. Türkler ikinci yarıya üçüncü golle başlıyor" yorumunu yaptı.

Hollanda'da doğal afetlerde acil durumdan bir öncesi turuncu, acil durumlarda da kırmızı kodu kullanılıyor. Hollanda Televizyonu, Dünya Kupası elemeleri için olumsuzluk içeren bu benzetmeyi kullandı.

Türkiye'nin geriye çekildiği anlarda iki dakika içinde kazanılan iki gol Hollanda'yı umutlandırsa da, Burak Yılmaz'ın serbest vuruştan attığı kendisinin üçüncü, takımının dördüncü golü, bu umutları yok etti.

NOS, Türkiye - Hollanda maçının, "Burak Yılmaz'ın maçı olduğunu" belirterek, Türk oyuncunun, 2 golle geri dönmeye çalışan Hollanda'nın umutlarını yok ettiğini vurguladı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, "Hollanda Milli Takımı için Türkiye'de felaket gecesi" başlığını kullandı. Gazete, Katar yolundaki ilk karşılaşmanın Hollanda için felaketle sonuçlandığını yazdı.

HOLLANDA

Hollanda medyası 35 yaşındaki Burak Yılmaz'ın, attığı 3 golle hem turunculu takımın umutlarını yok ettiğini hem de Portekizli milli oyuncu Cristiano Ronaldo'yu geride bıraktığını öne çıkardı.

Voetbal International dergisine göre, yüzyılın başından bu yana Hollanda Milli Takımı'na tek maçta 3 gol atan ilk oyuncu Burak Yılmaz oldu. Ronaldo, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda 1 ve 2012 Avrupa Şampiyonası'nda 2 olmak üzere, Hollanda'ya 3 gol atmıştı. Burak Yılmaz, bu sayıyı tek maçta elde etti.

NOS da, Burak Yılmaz'ın, Hollanda'ya kendini suçlu hissettirdiği yorumunu yaptı.

Hollanda medyası, karşılaşma için, "Fiyasko", "İstanbul'da göz yaşları", "Derin hayal kırıklığı" ve "Darbe" başlıklarını kullandı.

Milli takımın, Dünya Kupası elemelerine "dramatik bir sonuçla başladığını" belirten Hollanda medyası, Teknik Direktör de Boer'un, "Bu, hayal kırıklığı yaratan bir sonuç" sözlerini öne çıkardı.

Ekibinin çok fazla hata yaptığını söyleyen Hollandalı teknik direktör, sonucu "korkunç" diye değerlendirdi.

Hollanda'daki sosyal medya kullanıcıları, teknik direktör de Boer'u eleştirerek, Bayer Leverkusen'in Hollandalı çalıştırıcısı Peter Bosz'un milli takımın başına geçmesi çağrısında bulundu.

Hollanda'nın Cumartesi günü Letonya'ya karşı oynayacağı ikinci grup maçı, bir anlamda de Boer için sınav niteliğinde olacak.


Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2021, 12:12

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109