Trabzon’u Şampiyonlar Ligi'ne kim gönderdi?

UEFA ile TFF arasında yaşanan çok sayıdaki hukuki tartışmaların son dalgası “Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne kim aldı?” sorusunun cevabı. TFF’NİN ısrarla “Biz göndermedik” demesine karşın, federasyona bir bilgi gönderen UEFA, Şampiyonlar Ligi statüsünün 2. maddesinin 7 ve 10. ek maddelerine dikkat çekerek ‘Sizin uygulamanıza paralel hareket edilmiştir’ diyor

Trabzon’u Şampiyonlar Ligi'ne kim gönderdi?

Daha önce TFF’ye ‘F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden siz men ettiniz’ diyen UEFA’dan şimdi de ‘Trabzon’u Devler Ligi’ne siz yolladınız’ bilgisi geldi
Trabzon’u kim gönderdi?

 Aydınlar defalarca “Trabzon’u biz yollamadık” dedi ama gözden kaçırılan bir detay, UEFA’nın hatırlatmasıyla ortaya çıktı.. Çünkü Şampiyonlar Ligi statüsünün ilgili 2. maddesi her şeyi açıklıyor:

Vatan Gazetesinin haberinegöre, CAS hakimi Kısmet Erkiner’in açıklamaları sonrası F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne kendisinin yollamadığı ortaya çıkan Türkiye Futbol Federasyonu, şimdi bir kez daha büyük bir sıkıntının eşiğinde.. Çünkü UEFA ile TFF arasında yaşanan çok sayıdaki hukuki tartışmaların son dalgası “Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne kim aldı?” sorusunun cevabı.. Ve VATAN olarak öğrendiklerimiz, ortalığın daha da kızışacağını bizlere gösteriyor..

TFF’NİN ısrarla “Biz göndermedik” demesine karşın, federasyona bir bilgi gönderen UEFA, Şampiyonlar Ligi statüsünün 2. maddesinin 7 ve 10. ek maddelerine dikkat çekerek ‘Sizin uygulamanıza paralel hareket edilmiştir’ ifadesini kullanarak herkesi şoke etti.

YOLU SEN AÇTIN!

HATIRLANACAĞI gibi F.Bahçe’nin Futbol Federasyonu tarafından Devler Ligi’nden men edilmesinden hemen sonra UEFA yaptığı resmi açıklamayla F.Bahçe’nin yerine Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne dahil ettiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın hemen ardından TFF karşı bir duyuru yapmış ve Trabzonspor’un Devler Ligi’ne gitmesi kararının UEFA’ya ait olduğunu söylemişti. Ayrıca dönemin federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar iki ayrı tarihte düzenlediği basın toplantılarında net bir biçimde “Trabzon’u biz göndermedik” demişti.

TÜM bu gelişmeler üzerine süreci yakından takip eden ve hukuki sorun yaşamak istemeyen UEFA, TFF’ye bir bilgi gönderdi. Şampiyonlar Ligi statüsünün 2. maddesinin 7 ve 10. ek maddelerine dikkat çeken ve “Statünün yer değiştirme kriteri dikkate alınmış ve sizin uygulamanıza paralel hareket edilmiştir” diyen UEFA, böylece TFF’ye “F.Bahçe’yi göndermeyerek Trabzon’un yolunu açtın” demeye getirdi.

Madde 2.07: “Bir kulüp şampiyonaya kendisi katılmak istemez ise aynı federasyona bağlı hiçbir kulüp yerini alamaz.”

Madde 2.10: “Ülkesinde en iyi performans gösteren 2. takım, şampiyonaya kabul edilmeyen kulüp yerine yerleştirilir.”

Talimat ne diyor?

TRABZON’A Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitme hakkı tanıyan UEFA statüsünün ilgili 2. maddesi şöyle:

Madde 2.07:

Eğer organizasyona katılmaya hak kazanmış bir kulüp bunu istemez ise aynı federasyona bağlı hiçbir kulüp turnuvaya alınamaz ve UEFA kupalarına katılma listesinde o duruma göre değişikliye gidilir.

Madde 2.10: Yer değiştirme kriterlerine göre, ülkesinde en iyi performans gösteren 2. takım, şampiyonaya kabul edilmeyen kulüp yerine yerleştirilir. Giriş listesi UEFA kulüpleri için yürürlüğe konulur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109