TRABZON AKYAZI ŞENOL GÜNEŞ STAT'I AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor camiasının büyük bir heyecanla beklediği Akyazı Stadyumunun yeni adını Şenol Güneş Kompleksi olarak açıkladı.

TRABZON AKYAZI ŞENOL GÜNEŞ STAT'I AÇILDI
TRABZON AKYAZI ŞENOL GÜNEŞ STAT'I AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor camiasının büyük bir heyecanla beklediği Akyazı Stadyumunun yeni adını Şenol Güneş Kompleksi olarak açıkladı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, bu akşam Trabzon’da Şenol Güneş Stadı ve Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde ilk olarak şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Keramettin Demir tarafından da dua yapıldı. Duanın ardından tüm stattan “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” tezahüratları yükseldi.

Açılışta ilk konuşmayı Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta yaptı. Usta, “Nice 50 yıllara burada hep birlikte gireceğiz. Bu statla birlikte yeni bir yolculuğa çıkacağız” diyerek stadın yapımında emeği geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmalarının ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitler için yapılan tezahüratlar üzerine “Bu yolda hep beraber can vermeye hazırız bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek konuşmasına başladı.

Kompleks ve stadyuma Şenol Güneş’in ismi verildi

Konuşmasında kompleks ve stat için belirlenen ismi de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “İçinde bulunduğumuz kompleks Şenol Güneş Kompleksi. Tabi Şenol Güney kardeşimizde bize dünya üçüncülüğünü kazandık. Milli takımımızın da yıllarca başarı ile kaleciliğini, kaptanlığını yaptı. Trabzonspor’un çok güçlü olduğu dönemlerde de yine kalecisiydi. Arkadaşlarımla yaptığımız değerlendirmeler neticesinde stadın adını da ‘Şenol Güneş Stadı’ yapmaya karar verdik. Biz de güzel bir söz var; ‘Marifet iltifata tabidir. İltifatsız marifet zayidir’ diye. Biz gerçekten bu ülkede emeli olanları, taş üstüne taş koyanları, ödüllendirmesini bilen bir milletiz. Bunun kadri kıymetini bilmenin de huzuru içindeyiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni stadın hayırlı olması temennisinde bulunarak beraberindekiler ile birlikte stadın açılış kurdelasını kesti. Açılış sonrası havai fişek gösterisi ve lazer gösterileri yapıldı.

Açılışa Katar heyetinin yanı sıra Gürcistan’dan gelen davetliler, bakanlar Süleyman Soylu, Recep Akdağ, Akif Çağatay Kılıç, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Bülent Tüfekçi, Faruk Özlü, Faruk Çelik ve Nihat Zeybekçi, Milli Takımlar teknik direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor eski kulüp başkanları, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti milletvekilleri ile binlerce taraftar katıldı.


Toplam 92 bin metrekare yeşil alana sahip kompleks içinde, 2 bin 200 ağaç ile 2 bin 400 bitki grubu yer alıyor. UEFA kriterlerine göre saha aydınlatma kriteri 2 bin lüks iken Akyazı Spor Kompleksi’nin aydınlatması ise 3 bin lüks seviyesinde gerçekleştirildi.

TRABZON AKYAZI ŞENOŞ GÜNEŞ STADININ ÖZELLİKLERİ

Akyazı Spor Kompleksi’nde ayrıca Kamp Eğitim Merkezi ve İl Gençlik Spor Merkezinin binaları da bulunurken, tesis, 2 suni ve 5 doğal çim sahayı da bünyesinde barındırıyor.

Toplam 6 bin 500 ton çelik kullanılan çatının çevre dostu olarak kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliği ise dikkati çekiyor. "Akıllı çatı" olarak bilinen smart roof sistemi kullanılan stat, bu özelliğiyle dünyada beşinci, Türkiye’de ise bir ilk olarak tarihe geçecek.

Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün alanına sahip stadın çatısı 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip. Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın oluşturduğu hava kirliliğini temizleme kapasitesine eş değer konumda bulunuyor.

Kapasitesi 41 bin 461 olan statta, 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor. İlkleri barındıran statta 80 metrekare olan skorbord, 7,5 megapiksel aralığında olmasıyla da Türkiye’de yine tek olma özelliğini taşıyor.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2016, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109