Tesis, İmkan Olsa!…

Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Şahin, düzenlene kahvaltıda bir araya geldiği yerel basın mensuplarına amatör spor konusunda açıklamalar yaptı.

 Tesis, İmkan Olsa!…
Tesis, İmkan Olsa!…

Recep Kenan/itvhaber.com

Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Şahin, düzenlene kahvaltıda bir araya geldiği yerel basın mensuplarına amatör spor konusunda açıklamalar yaptı.

İstanbul’da faaliyette bulunan 5 kulüp arasında olduklarını, 706 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada büyük kulüplerin de önüne geçerek derce aldıklarını söyleyen Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Şahin diğer amatör kulüpler gibi tesis sorunlarının olduğunu vurgulayarak; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kendilerine verdiği tesis sözü olduğunu hatırlatarak verilen sözün yerine getirileceğine inandığını söyledi.

Tesisler Ataşehir Halkı İçin

Kayışdağıspor Kulübü için hiç kimseden destek almadıklarını, hocaların da gönüllü olarak çalıştığını, amatör kulüpler olarak halka hizmet ettiklerini söyleyen Başkan Hasan Hüseyin Şahin Kayışdağı’nda yapılacak bir spor tesisinin yalnız kendileri için değil bütün Kayışdağı ve hatta Ataşehir halkının kullanacağı tesis olacağını söyledi.

Ataşehir’i Anadolu Yakansın Merkezi Yapacağız

Amatör kulüpler Birliği seçimleri ile ilgili konuşan Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Şahin “Geçtiğimiz gün seçimler yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni yönetimi belirlendi. Bizde katıldık seçimlere. Aday olduk ama kaybettik. Şaibeli bir seçim oldu. Mahkemeye başvurmak istedik ama spora leke getirmek istemediğimizden vazgeçtik. Anadolu Yakası’nda konfederasyon kurmaya çalışıyoruz. Çünkü Avrupa Yakası’nda eziliyoruz, dışlanıyoruz. Anadolu Yakası’nda bir güç birliği yapacağız. Amatör kulüpler olarak konfederasyonlaşıp yapıp federasyona bağlayacağız. Ataşehir’i Anadolu Yakansın merkezi yapacağız. Bizler geçiciyiz. Amacımız kurumsallaşmak. Boksu Türkiye geneline yaymak için çalışıyoruz” diye devam ettiği sözlerine bölgedeki esnaf ve iş adamlarının ilgisizliğinden söz ederek sadece forma ile sınırlı kalan destekleri de kendilerinin kabul etmediğini söyledi.

SALONUMUZ UFAK, MALZEME YOK; İMKAN OLSA…

Yaptıklarının çok önemli olduğuna dikkat çeken ve çocukları sokaktan, kötü alışkanlıklardan çektiklerini söyleyen Kayışdağıspor Kulübü Boks Hocası Enver Yılmaz, sporcu antrenör ilişkisinden çok baba evlat ilişkilerinin olduğunu söyleyerek, “Gönül bağımız var sporcularımızla. Ne onlar bizden kopabiliyor nede biz onlardan. Gittikleri her yerden madalya ile dönüyorlar. Disiplini hiçbir zaman elden bırakmadık. Kısıtlı olanak, tesis ve malzemelerle buralara kadar geliyoruz. Diğer kulüplerdeki imkanlar bizde olmuş olsaydı Avrupa’ya olimpiyatlara sporcu göndermeme gibi bir şansımız olmazdı. Çünkü bunlar bir cevher. Dahada çok talep var. Biz karşılayamıyoruz. İmkan olmadığı zaman bir noktaya kadar gelebiliyorsun. Salonumuz ufak, malzememiz yok. Salonda sadece 20 sporcu ile çalışabiliyoruz. İmkansızlıklar içerisinde mücadele ediyoruz. Bizim amacımız topluma insan kazandırmak” diye ifadelerinden sonra, dünya şampiyonasında Avrupa Şampiyonasında oynattığı sporcuları olduğunu vurguladı.

Sporcularının kullandığı Celal Yardımcı İlkokulundaki Spor Salonunu boşaltmalarının istendiğini söyleyen Kayışdağıspor Kulübü Boks Hocası Enver Yılmaz, salonun okul aile birliği tarafından kiraya verilmek istendiğini söyledi. Kira vermelerinin mümkün olmadığını söyleyip gelirleri olmadığının altını çizen Enver Yılmaz, “Bu çocukları sokağa mı atalım?” diye konuştu.

KAYIŞDAĞI SPOR KULÜBÜ KATILDIĞI ŞAMPİYONALAR VE MADALYALAR;

06 - 09 Mart 2014 tarihleri arasında Alt ve Üst Minikler İstanbul Şampiyonası, Sarıyer:

Doğan Özdemir (50 kg) Gümüş Madalya

İbrahim Kaya (76 kg) Altın Madalya

19 – 20 Nisan tarihleri arası Teşvik Müsabakası İstanbul Şampiyonası Alt ve Üst Minikler, Bağcılar:

Doğan Özdemir Altın Madalya

İbrahim Kaya Altın Madalya

05 – 08 tarihleri arası ertelenen 19 Mayıs Gençlik Müsabakası

5 sporcu katıldı:

Yıldız Bay ve Bayanlar:

Emirhan Hüseyin Bostancı (48 kg) Gümüş Madalya

Edibcan Bostancı (52 kg) Bronz Madalya

Rabia Ayırtır (60 kg) Altın Madalya

Genç Baylar:

Furkan Özdemir (60 kg)- Bronz Madalya

Volkan Tekin (91 kg) Bronz Madalya

Türkiye Şampiyonası Bolu, Alt ve Üst Minikler:

İbrahim Kaya (76 kg) Gümüş Madalya

Doğan Özdemir (54) sakat olarak mücadele etiği şampiyonanın finalinde 2 - 1 yenilerek madalya şansını kaybetti.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109