Süper Kupa Galatasarayın Oldu

Galatasray, Beşiktaş’ı penaltılarla geçti ve Süper Kupa’ya uzanan taraf oldu.

Süper Kupa Galatasarayın Oldu
 Süper Kupa Galatasarayın Oldu

Galatasray, Beşiktaş’ı penaltılarla geçti ve Süper Kupa’ya uzanan taraf oldu. Galatasaray'da Selçuk,Hakan Balta ve Tolga Ciğerci penaltıları gole çevirirken Beşiktaş'ta Oğuzhan, Cenk Tosun ve Atiba penaltı atışlarından yararlanamadı. 
Turkcell Süper Kupa'da normal süresi 0-0 ve uzatma bölümü 1-1 berabere biten maçta Beşiktaş'ı penaltılarda 3-0 yenen Galatasaray, 5. kez bu kupayı müzesine götürdü
Geride kalan sezonda Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda karşılaştı.
Normal süresi 0-0 berabere tamamlanan maçın uzatmalarında, Galatasaray 100. dakikada Hakan Balta'nın kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, Aurelien Chedjou'nun 107. dakikada kendi kalesine attığı golle skoru eşitlerken, kalan sürede başka gol olmadı ve penaltılara gidildi.
Galatasaray adına penaltıları kullanan Selçuk İnan, Hakan Balta ve Tolga Ciğerci topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş'ta ise Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ile Atiba Hutchinson kullandığı penaltı atışlarını golle sonuçlandıramadı.
Penaltı atışları sonucunda rakibi 3-0 yenen sarı-kırmızılı takım, bu yıl 10. kez düzenlenen Süper Kupa'yı 5. kez müzesine götürdü.
Süper Kupa'da 7 kez mücadele eden ve en fazla kazanan takım olan Galatasaray, son 5 yılda ise 4. kez organizasyonda mutlu sona ulaştı.
SON 5 SEZONDA 10 KUPA
Galatasaray, Türkiye'de gerçekleştirilen organizasyonlarda son 5 sezondaki 15 kupanın 10'nu kazandı.
Sarı-kırmızılı takım, son 5 sezonda Spor Toto Süper Lig'de 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 ve Süper Kupa'da da 4 kez mutlu sona ulaştı.
Bu arada Galatasaray Kulübü'nün sosyal medya hesabından "Cimbom, 1959 sonrası kazandığı kupa sayısını 54 yaptı. En yakın rakiple fark 20'ye yükseldi!" paylaşımı yapıldı.
Paylaşımda yer alan grafikte Galatasaray'ın kupa sayısı 54, Fenerbahçe'nin 34, Beşiktaş'ın da 29 olarak gösterildi.



Galatasaray, Beşiktaş'ı 120 dakikası 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucunda 3-0'la devirdi. Turkcell Süper Kupa 2016'nın şampiyonu oldu!

42 BİN TÜRKİYE BAYRAĞI
Maçta tribünler dolarken, karşılaşma öncesi tribün koltuklarına 42 bin Türk bayrağı konuldu. Mücadele öncesi ve sırasında "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atılarak 15 Temmuz'daki darbe girişimi lanetlendi. Maç öncesi en duygusal anlar ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerinin stat bilboardında yazıldığı dakikalardı. Beşiktaş tiribününde "Bu vatan şerefimiz, demokrasi hakkımız" yazılı dev pankart açılırken karşılama öncesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.
 
EREN VE TOLGA SİFTAH YAPTI
Takımımızda Tolga Ciğerci ilk kez bir maçta sarı-kırmızılı formayı sırtına geçirirken Kamerunlu futbolcumuz 100. resmi karşılaşmasına çıktı. Mücadeleye Galatasaray hızlı başlarken 10. dakikada Sneijder'in pasında Bruma topu ceza sahası içine taşıdı. Vuruşu, Marcelo'nun müdahalesiyle kornere çıktı. Kornerin sonrasında Sneijder'in ortasına Chedjou'nun kafa vuruşu Tolga'da kaldı. 27. dakikada karşılaşma, sahaya atılan meşaleler nedeniyle dururken 34'te Oğuzhan'ın sol çaprazdan kullandığı frikiği Muslera çeldi. 44. dakikada sakatlanan Podolski yerini yeni transferimiz Eren Derdiyok'a bırakırken karşılaşmanın ilk yarısı da golsüz eşitlikle sonuçlandı.

90 DAKİKA SESSİZ GEÇTİ
İkinci yarıya Kerim-Quaresma değişikliği ile başlayan Beşiktaş'ta 53. dakikada Cenk, Olcay'ın pasında net pozisyonu değerlendiremedi. 56'da ise Wesley'in şutu Tolga'da kalırken 59'da Sneijder ile Chedjou işbirliği devam etti. Ancak Kamerunlu'nun kafası dışarı çıktı. 70'te Sneijder yerden içeri ortaladı ama Eren’den önce savunma kornere çeldi. 71'de Chedjou'nun bir kez daha denediği kafa vuruşu auta gitti. 75'te serbest vuruşu dışarı çıkan Wesley Sneijder, 85'te uzak mesafeden vurdu ancak top Tolga'da kaldı. Beşiktaş Cenk'le yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşmanın 90 dakikasından gol sesi çıkmadı, maç uzatmalara kaldı... 

3'TE 3
100. dakikada, Necip, Linnes'i düşürdü. Serbest atışı Sneijder kullandı, Hakan Balta'nın kafası Tolga'nın sağından ağlara gitti. 107'de ise Quaresma'nın kafası Chedjou'nun ayağından sekerek Muslera'yı yanılttı ve Beşiktaş golü olarak ağlarımıza gitti. Final maçının iki uzatma devresi de karşılıklı gollerle 1-1 tamamlanırken penaltı atışlarına geçildi... Penaltı atışları Selçuk İnan'la başladı. Beşiktaş adına Oğuzhan atışı değerlendiremedi. Hakan Balta, Tolga Zengin'i ters köşeye yatırırken Cenk tosun topu dışarı attı. Tolga Ciğerci klas bir golle panaltılarda Galatasaray'ı 3-0 öne geçirdi. Atiba'nın atışını kurtaran Muslera kazananı ve şampiyonu belirledi: Süper Kupa Galatasaray'ın! 

MAÇIN ADAMI MUSLERA!
Mücadele sonunda Muslera maçın adamı Muslera seçilirken her iki takım da kupa seremonisi öncesi birbirlerini alkışladı...

STAT: Konya Büyükşehir Stadyumu
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar - Ali Palabıyık
GALATASARAY: Muslera - Linnes, Hakan Balta, Chedjou, Carole - Selçuk, Tolga - Sinan Gümüş (Yasin 87), Sneijder, Bruma - Podolski (Eren Derdiyok 44)
BEŞİKTAŞ: Tolga - Beck, Marcelo, Necip (Adriano 115), Tosic - Atiba, Tolgay (Ömer 73), Oğuzhan, Kerim Frei (Quaresma 46) - Olcay - Cenk


GOLLER: Hakan Balta 100 / Chedjou (kk) 107
SARI KART: Tolga Ciğerci / Beck, Oğuzhan
​PENALTILAR: Selçuk (+), Hakan Balta (+), Tolga Ciğerci (+) / Oğuzhan (-), Cenk Tosun (-), Atiba (-)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109