Süper Kupa, Akhisarspor'un oldu

Normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta Galatasaray'ı penaltılar sonucunda 6-5 yenen Akhisarspor tarihinde ilk kez oynadığı Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Süper Kupa, Akhisarspor'un oldu
 Süper Kupa, Akhisarspor'un oldu

Normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta Galatasaray'ı penaltılar sonucunda 6-5 yenen Akhisarspor tarihinde ilk kez oynadığı Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Süper Kupa Akhisar'ın oldu. Akhisarspor, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta Galatasaray'ı penaltılar sonucunda 6-5 yenerek tarihinde ilk kez oynadığı Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Akhisar'da Güray, Larsson, Ömer, Lopes ve Seleznyov penaltı atışlarını gole çevirdi. Galatasaray'da ise Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Feghouli ve Garry Rodrigues atışları gole çevirirken Gomis ise penaltıyı kaçırdı ve kupa Akhisar'ın oldu.
Süper Kupa sahibini buldu. Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın şampiyonu Akhisarspor, Konya'da karşı karşıya geldi. Maça fırtına gibi başlayan Akhisarspor, 5. dakikada Seleznyov'un golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra şoka giren Galatasaray karşısında farkı arttırmak isteyen Akhisar'da 31'de Manu ceza sahasında yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak Cüneyt Çakır 'devam' dedi.

SAHAYI KARIŞTIRAN POZİSYON
41'de yine Seleznyov'un vuruşu direkten dönerken, 2 dakika sonra ise Dany, Garry Rodrigues'i düşürmesi sonrası saha karıştı. Galatasaray cephesi kırmızı kart beklerken Cüneyt Çakır, Dany'e sarı kart gösterdi.

Daha sonra Video Yardımcı Hakem sistemine de başvuran Cüneyt Çakır, sarı kart kararını değiştirmedi. Galatasaray taraftarı Cüneyt Çakır'a tepki gösterdi.


İlk yarı tek golle sona ererken, ikinci devrede Galatasaray gol için bastırmaya başladı. 51'de Feghouli ve 66. dakikada Eren Derdiyok net pozisyonlardan yararlanamadı. Dakikalar 70'i gösterdiğinde ise kontra atağa çıkan Akhisarspor'da Miguel Lopes kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu üstten auta gönderdi.

Gol için tüm hatlarıyla yüklenen Galatasaray'da 79'da sahneye Eren Derdiyok çıktı ve düzgün bir vuruşla skoru 1-1 yaptı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde de gol olmayınca mücadele seri penaltı atışlarına gitti. Penaltılarda Galatasaray'a üstünlük kuran Akhisar, tarihinde ilk kez oynadığı Süper Kupa'yı müzesine götürdü.


GALATASARAY - AKHİSARSPOR MAÇINDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
DAKİKA 5: Akhisarspor atağında direkten dönen topu Seleznyov ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.
DAKİKA 31: Akhisar'da Manu, ceza alanında yerde kaldı ve penaltı bekledi, Cüneyt Çakır "devam" kararı verdi.
DAKİKA 41: Ceza sahasında şık bir şekilde topu soluna alan Seleznyov'un plase vuruşu direkten döndü.
DAKİKA 43: Dany, Garry Rodrigues'i düşürdü. Galatasaray cephesi kırmızı kart beklerken, Cüneyt Çakır sarı kart gösterdi. Video Yardımcı Hakem sistemine de başvuran Cüneyt Çakır, sarı kart kararını değiştirmedi.
DAKİKA 51: Ceza sahasının sağından içeri giren Feghouli'nin şutu üstten auta çıktı.
DAKİKA 66: Feghouli'nin isabetli ortasında Eren Derdiyok'un kafa vuruşu üstten auta çıktı.
DAKİKA 70: Müthiş bir deparla Galatasaray kalesine giden Miguel Lopes'in vuruşu üstten dışarı gitti.
DAKİKA 71: Galatasaray önce Garry Rodrigues sonra Gomis ile gole çok yaklaştı ancak ağları bulamadı.
DAKİKA 79: Nagatomo'nun pasında ceza sahasında topu alan Eren Derdiyok skoru 1-1 yaptı.
DAKİKA 96: Yunus Akgün'ün sağ çaprazdan müthiş şutunu kaleci nefis kurtardı.

GALATASARAY - AKHİSARSPOR

STAT: Konya Büyükşehir Belediye
SAAT: 20.45
HAKEM: Cüneyt Çakır
YAYIN: ATV

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Belhanda, Feghouli, Rodrigues, Gomis
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

AKHİSARSPOR: Fatih, Vrsajevic, Dany, Mustafa, Ömer, Aykut, Sissoko, Bilal, Manu, Barbosa, Seleznyov
TEKNİK DİREKTÖR: Safet Susic

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109