Süper Final Bu Akşam Son

Nefesler tutulacak, yürekler Kadıköy'de atacak. Süper Final'de bir tek Beşiktaş'a kaybeden, evinde 42 maçtır yenilmeyen, 12 derbide Kadıköy'de G.Saray'a kaybetmeyen F.Bahçe ve Süper Final'deki 2 deplasman maçını da kazanan G.Saray.

Süper Final Bu Akşam Son

Süper Clasico

Evinde 42 maçtır yenilmeyen F.Bahçe, 12 derbide Kadıköy'de G.Saray'a kaybetmedi. Süper Final'de bir tek Beşiktaş'a kaybeden Fener için 3 puana mecbur. Bu final öncesi Fener'in 18, Aslan'ın 17 şampiyonluğu var. G.Saray son 2 sezonda Kadıköy'den beraberlik aldı. Bugün de ikisonuç Aslan için yeterli olacak

Nefesler tutulacak, yürekler Kadıköy'de atacak. Taraflı tarafsız herkes büyük sıkıntılar içinde geçen 40 haftalık 2012 sezonunun şampiyonunu alkışlayacak. 54. şampiyonluk kupası sahibini bulacak, diğeri de gönüllerin şampiyonu olarak kalacak.
ASLAN DEPLASMANDA KAZANIYOR
G.SARAY'a galibiyet ve beraberlik a ulaşmak için yetiyor, F.Bahçe ise kazanmak zorunda. Kadıköy'deki 'en süper final'e 1 puan önde giden Aslan, son iki sezondur kaybetmediği Şükrü Saracoğlu'ndan zaferle çıkmak istiyor. F.Bahçe ise 42 maçtır yenilmediği evinde, bir destana daha imza atmak için ter dökecek. G.Saray da Süper Final'deki 2 deplasman maçını da kazanmıştı.

G.Saray'a SEMiH sUrpriZi, Alex sır
F.Bahçe bu önemli derbiye hafta boyu özel idmanlarla hazırlandı. F.Bahçe golü ilk 30 dakika içinde bulup, rakibi iyice stres ve baskı altına alma hesapları yapıyor.
AYKUT Kocaman maça forvette baskıyla başlayacak. Orta sahayı kalabalık tutup sabırlı pasla rakibi yoracak. Topuz, Cristian ve Selçuk Şahin üçlüsü sert duvar olacak. Stoch ile Emre, hücuma dönük olarak sahada.
F.BAHÇE'DE en büyük sorun, Alex ve Gökhan Gönül'ün durumundaki belirsizlik. Brezilyalı yıldız en kötü ihtimalle kulübede görev bekleyecek. Ancak Alex sürpriz yapıp ilk 11'de oynayabilir. Kocaman'ın şartlar ne olursa olsun Semih Şentürk'ü 11'e alması bekleniyor. Semih ile etkinlik kurmak isteyen Kocaman, defansı ise bozmayacak.

Fener, G.Saray'a göre deneyimli
G.SaraY'DA 18 futbolcu Süper Lig'de hiç şampiyonluk yaşamadı. 27 kişilik kadrosunda sadece Ayhan, Servet, Aykut, Sabri, Necati, Aydın, Hakan Balta şampiyonluk yaşadı. F.Bahçe'de ise sadece 9 futbolcu bu başarıyı ilk kez yaşamaya hazırlanıyor. Diğer 18 oyuncu ise şampiyonluk gördü. Semih 5, Volkan ve Selçuk 4, Alex ise  şampiyonluk yaşadı. G.Saray Başkanı Ünal Aysal için de ilk heyecan.

FENER'e 5'li orta saha Ates edecek
G.Saray'da kuşkusuz en büyük güç Fatih Terim de bugün sahada. 3 maçlık cezasından 2'si ertelenen Fatih Terim, Süper Final'de kulübesinde olacak.
G.SARAY'A bu önemli mücadelede şampiyonluk için beraberlik de yetiyor. Ancak Terim buna rağmen ideal kadrosundan vazgeçmeyecek. İmparator yine çift forvetle sahaya çıkacak. Ancak deplasman golcüsü Necati, önceki maçlara göre daha fazla orta sahaya gelecek.  Necati ve orta dörtlü, Elmander'i sürekli besleyecek.
KADIKÖY'DE İmparator'un ayrıca zor maça şok presle başlaması bekleniyor. Terim, taraftarının desteğiyle erken gol bulmak için kalelerine yüklenecek F.Bahçe'nin baskısını şok pres ve pas silahıyla etkisiz hale getirmeyi planlıyor.

7. KEZ Şampiyonlar Ligi
F.Bahçe, G.Saray'ı yenerse tarihinde 7 kez Şampiyonlar Ligi'ne katılacak. Daha önce 6 kez bu başarıyı gösteren F.Bahçe, 2007-2008 sezonunda çeyrek finale kadar yükselmişti. Kanarya, Şampiyonlar Ligi'ndeki 40 maçında 11 galibiyet, 6 beraberlik, 23 yenilgi aldı. F.bahçe geçen sezon şike soruşturması nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nden men edilmişti. G.Saray ise 11. kez bu başarıyı yaşayacak.           (Akşam)

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2012, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER