Şike soruşturmasında ilk duruşma bugün

Şike davasında yargılanan 23’ü tutuklu 93 sanığın ilk duruşması bugün yapılacak.

Şike soruşturmasında ilk duruşma bugün
Ve Türk Futbol Tarihi’nin en büyük duruşması başlıyor... 3 Temmuz 2011’de başlayan şike soruşturması kapsamında, aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 23’ü tutuklu, 93 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak. Tutuklandıktan sonra Metris Cezaevi’ne gönderilen ve yaklaşık 8 aydır burada kalan 23 sanık dün güvenlik nedeniyle ilk duruşmaların yapılacağı Silivri Ceza ve İnfaz Kampüsü’ne nakledildiler. Şimdi artık yargılama süreci başlayacak. Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun tamamı da Silivri'ye geldi.

Fenerbahçeli taraftarlardan büyük destek

Fenerbahçeli taraftarlar, ilk duruşması yapılacak “Futbolda Şike Davası”nda, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere destek vermek için Silivri'ye geldi. Sarı-lacivertli taraftarlar, Kadıköy'de eski Salı Pazarı alanında toplanarak otobüsler ve özel araçlarıyla yaptıkları konvoyla Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne ulaştılar. Kadıköy'de sabahın erken saatlerinde toplanan taraftarlar buradan 20 otobüs ve onlara eşlik eden çok sayıda özel aracın yer aldığı konvoyla, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü takiben Mahmutbey gişelerinde Avrupa yakasından da katılımcılarla buluşup Silivri'ye gelerek ceza ve infaz kurumu yerleşkesi önünde toplandılar. Eski Salı Pazarı'ndan çıkmadan önce tezahüratlar yapan ve meşale yakan taraftarlar, Mahmutbey gişelerini geçmeden önce de araçlarından çıkarak meşaleler yaktılar.

Ceza ve infaz kurumu yerleşkesi önüne gelen taraftarlar burada ellerinde “Haklıyız kazanacağız” yazısının yer aldığı dövizleri tutup tezahüratlarla, tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, mali işler müdürü Tamer Yelkovan ve kulüp amatör şubeler genel koordinatörü Cemil Turan'a destek verdiler. Silivri Ceza ve İnfaz Kurulu Yerleşkesi önünde ve çevresinde jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Taraftarlar, duruşma salonunun karşısında kendileri için oluşturulan alanda bekliyor.

17 Şubat’ta Çağlayan’a gönderilecek

Sesli ve görüntülü olarak yapılacak duruşmada sanıkların kimlik tespitinin ardından TRT’de görevli üç spiker özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’in hazırladığı 401 sayfalık iddianameyi okuyacak. Bugün başlayacak olan duruşma 15 Şubat Çarşamba, 16 Şubat Perşembe ve 17 Şubat Cuma günü Silivri’deki duruşma salonunda görülecek. İddianamenin okunmasının 17 Şubat Cuma günü tamamlanmasının ardından yargılamaya Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda devam edilecek. Süreç böylece başlamış olacak.

Taraftarlar salona alınmayacak

SANIKLARIN ifadesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yapılacak olan duruşmalarda alınacak. Sanık sayısı ve sanıklar adına duruşmaya katılacak avukat sayısının çok olması nedeniyle duruşma salonuna izleyici olarak sanık yakınlarından en fazla 3’er kişi alınacak. İddianamede adı geçen hiçbir spor takımının taraftarı ise duruşma salonuna alınmayacak.

Takımlar değil şahıslar yargılanacak

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin davaya bakacak olan İstanbul özel yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci futbol takımlarına yönelik bir yargılamanın yapılmadığını vurgulayarak, “Futbol kulüpleri 100 yıllık değerler. Burada takımları yargılamıyoruz. İddia olunan suçlamalarla ilgili yargılama yapacağız. Suç işleyip işlemedikleri yargılama sonucunda belli olacak” dedi.

Ve operasyon bombası: Tarih 3 TEMMUZ 2011

Şike operasyonu başladı. Aralarında Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş gibi dev kulüplerimizi de kapsayan bu operasyonla 56 kişi gözaltına alındı.

İbrahim şike için fetva almış : Tarih 5 TEMMUZ 2011

İstanbul BŞB’li İbrahim Akın’ın iddianamedeki konuşmaları gündeme bomba gibi düştü. İbrahim “Şike parası almak caiz midir?” diye bir hocadan fetva almış.

Fenerbahçe’yi yıkan sözler : Tarih 25 AĞUSTOS 2011

TFF, şike yaptığı gerekçesiyle Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden men etti. Bu kararın UEFA’nın talimatıyla alındığı söylendi. Devler Ligi’ne Trabzon gitti.

Aydınlar TFF’den istifa etti: Tarİh 31 OCAK 2012

UEFA’nın CAS savunmasında “Fenerbahçe’yi biz değil TFF göndermedi” demesi üzerine TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar samimiyetsizliklerden yakınarak istifa etti.

Hakim karşısına çıkacak sanıklar

Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu,  İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice,  Mecnun Otyakmaz, Ahmet Çelebi,  Bülent Uygun, Ömer Ülkü,  Olgun Peker, Coşkun Çalık, Abdullah Karakuz, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Selim Kımıl, Haldun Şenman, Yusuf Turanlı, Emre Talat Koçak, Sami Dinç, Ali Kıratlı, Abdullah Başak, İbrahim Bülent İşcen.

Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109