RIFT RIVALS’TA ŞAMPİYON 1907 FENERBAHÇE ESPOR

1907 Fenerbahçe Espor takımı, Rusya’nın başkenti Moskova’da oynanan Rift Rivals Turnuvası’nda namağlup şampiyon oldu.

RIFT RIVALS’TA ŞAMPİYON 1907 FENERBAHÇE ESPOR
 RIFT RIVALS’TA ŞAMPİYON 1907 FENERBAHÇE ESPOR
1907 Fenerbahçe Espor takımı, Rusya’nın başkenti Moskova’da oynanan Rift Rivals Turnuvası’nda namağlup şampiyon oldu.

Geçen sene Espor kategorisi-ne iddialı bir giriş yapan ve faaliyetleri 1907 Fenerbahçe Derneği tarafından yü-rütülen 1907 Fenerbahçe Espor Takımı, uluslararası alanda ilk kez katıldığı bir turnuvadan şampiyonluk kupası ile döndü.


1907 Fenerbahçe Derneği olarak, tüm dünyada yükselen değer olan ve ülkemizde de dikkatleri üzerine çeken, farklı dallarda ve kategorilerdeki oyunlarda profesyonel takımlar barındıran, Espor (Elektronik Oyun Sporları) dünyasına 2016 yılında kurduğumuz ‘1907 Fenerbahçe Espor’ takımıyla adım atmıştık.

Tüm faaliyetleri Derneğimiz tarafından gerçekleştirilmekte olan Espor takımımız, League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi'nde (LoL) ‘1907 Fenerbahçe Espor’ adıyla yarışmaktadır. Türkiye'de ilk olarak ‘Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi’ (KMF) li-ginde yer alan takımımız ilk sezonunda playoff maçlarını oynamaya hak kazanarak turnuvada yarı finale kalma başarısını göstermişti.

League of Legends’da Bağımsız Devletler Topluluğu ve Türkiye’yi Moskova’da karşı karşıya getiren Rift Rivals Turnuvası’nda 1907 Fenerbahçe Espor Takımı şampiyon oldu. Yaz Mevsimi'nin devre arasında ilk kez gerçekleştirilen ve farklı liglerin profes-yonel takımlarını karşı karşıya getiren Rift Rivals 2017'de Türkiye’den 1907 Fenerbahçe Espor takımının yanı sıra SuperMassive eSports, Crew e-Sports Club ve Team AURORA takımları da yer aldı.

Ev sahibi Rusya adına ise, Virtus.pro, Vaevictis eSports, M19 ve Vega Squadron takımları yarıştığı turnuvada, iki ülke takımları birer kez karşı karşıya geldi ve ülke temsilcileri arasında en çok galibiyet elde eden takımlar final maçını oynamaya hak kazandı. Turnuva boyunca karşılaştığı 4 rakibini de mağlup etmeyi başaran 1907 Fenerbahçe Espor Takımı, namağlup unvanıyla çıktığı final maçında rakibi Vega Squadron’u 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla şampiyon olan 1907 Fenerbahçe Espor Takımı, League of Legends alanında uluslarası bir turnuva da Şampiyonluğu Türkiye’ye getiren ilk takım olma unvanını kazandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109