PAZARCILIKTAN DÜNYA İKİNCİLİĞİNE...

Çocukluğunda pazar tezgahlarında çalışan Dünya ve Avrupa ikincisi Erzurumlu güreşçi Gör, hedefinin, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

PAZARCILIKTAN DÜNYA İKİNCİLİĞİNE...
PAZARCILIKTAN DÜNYA İKİNCİLİĞİNE...

Çocukluğunda pazar tezgahlarında çalışan Dünya ve Avrupa ikincisi Erzurumlu güreşçi Gör, hedefinin, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Milli güreşçi Yakup Gör'ün başarı serüveni, minderden önce pazar tezgahlarında başladı. Başarıya giden yolda sadece minderde değil, pazarda da alın teri döken Gör, yaptığı açıklamada, ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını, çalışıp kazandığı parayla da güçlenmek için et yediğini anlattı.

Güreşe, ağabeyini örnek alarak başladığını ve akrabaları arasında çok sayıda güreşçi bulunduğunu belirten Gör, "Akrabalarım arasında yöresel karakucakta güreşmeyen kimse yoktur. Ağabeyimle ilçedeki spor salonuna gidip antrenman yapardık. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için pazar tezgahlarında çalışır, kazandığım parayla da güçlenmek için et yerdim. Babam, kazandığım parayı cağ kebabına harcamamı öğütlerdi. Hem okula gider, hem antrenman yapar hem de pazarda çalışırdım. Güreşi çok sevdiğim için bu tempo beni hiç yormazdı" diye konuştu.

"Hep iyi bahşiş alırdım"

Yakup Gör, yaşı küçük olduğu için müşterilerin ilgisini çektiğini, bu nedenle hep iyi bahşiş aldığını söyledi.

Babasının en büyük destekçisi olduğunu vurgulayan milli güreşçi, "Babam, harçlığımı başka yerde harcadığım zaman bana kızardı, hep cağ kebabı yememi isterdi. Kendisi de eski bir güreşçi olduğu için antrenmanlarda ve müsabakalarda harcadığımız eforu iyi biliyordu. Ben de onun sözünü dinledim ve sürekli cağ kebabı yedim" ifadelerini kullandı.

"Ailede ekol oldum"

Güreşe başladığı ilk günlerde akrabalarından bazılarının tepki gösterdiğini dile getiren Gör, sözlerine şöyle devam etti:

"Bazı akrabalarım, derslerimden geri kalacağımı düşünerek sporu bırakmamı söylüyordu. Avrupa ikinciliğini elde ettikten sonra durum tersine döndü. Akrabalarım çocuklarını güreşe göndermeye başladı. Ailede ekol oldum. Hepsinin güreşe bakış açısını değiştirdim diyebilirim. Güreş sporunu bir anlamda kendi yöremde tanıttım. Şimdi aileler bana gelip, 'Ne zaman buraya gelip çocuklarımızı çalıştıracaksın' diye soruyorlar. Ben de onlara kariyerimin zirvesine çıkmadığımı, sporculuk hayatımı tamamladıktan sonra çalıştıracağımı söylüyorum. Onların güreşe olan ilgisini gördükçe daha mutlu oluyorum."

Öncelikli hedef Olimpiyat şampiyonluğu

Yakup Gör, kariyerinde Dünya ve Avrupa ikincilikleri bulunduğunu hatırlatarak, "Gördüm ki yaptığım antrenmanlar ancak ikinci olmaya yetti. Bundan sonra çok daha fazla çalışarak olimpiyatlarda altın madalyaya ulaşmak istiyorum" dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gelecek yıl düzenlenecek Avrupa Oyunları'na, federasyon olarak büyük önem verdiklerini dile getiren Gör, "Avrupa Oyunları'nda birinci olan sporcular, olimpiyat vizesi alıyor. Ben de bunun için hazırlanıyorum. Öncelikli hedefim, 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak. O hedefe ulaşmadan, gelecekle ilgili başka hayal kurmak istemiyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER