Nurcan Taylan'ın B Numunesi de Pozitif

Olimpiyat Şampiyonu unvanına sahip tek kadın sporcumuzun halter hayatı bitti

Nurcan Taylan'ın B Numunesi de Pozitif
Uluslararası Halter Federasyonu’nun testlerinde numuneleri pozitif çıkan Nurcan Taylan’a, 2. kez doping yaptığı için ömür boyu men cezası gelecek.

-ATİNA 2004 Olimpiyatları’nda altın madalya alarak Türk spor tarihine geçen halterci Nurcan Taylan 2. kez dopingli çıkarak elde ettiği kariyeri çöpe attı. Geçtiğimiz aylarda Paris’teki Dünya Şampiyonası’na önce “Antrenörüm Mehmet Üstündağ olmadan gitmem” sonra da “Sakatım” diyerek katılmayan ancak bu davranışlarıyla kafa karıştıran Nurcan Taylan şüpheleri haklı çıkardı. Uluslararası Halter Federasyonu’nun (IWF) testlerinde A ve B numulerinde atlet Süreyya Ayhan’da da rastlanan anabolik steroid sınıfından methandionene ve stanozolol maddesi bulunan Nurcan Taylan Dünya Doping Kuralları’nı ihlal etmiş oldu.

-EDİNİLEN bilgiye göre Nurcan Taylan’dan üç kez numune alındığı, Halter Federasyonu’ndaki numunenin Atina’da temiz çıktığı, yaklaşık 10 gün sonra IWF ve Paris’teki yarışma organizasyonu tarafından iki ayrı numune daha alındığı, IWF’deki numunenin Köln’de yapılan incelemesinde A ve B numunelerinin pozitif çıktığı, organizasyon tarafından alınan ve Paris’te açılan A numunesinin pozitif çıktığı Köln’deki sonuca göre orada da B numunesinin pozitif beklendiği öğrenildi.

-BU sonuçla Türkiye’nin tek kadın Olimpiyat Şampiyonu’nun aacağı ömür boyu cezayla sporculuk hayatının sona ermesi bekleniyor.

Gazetevatan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER