Muhammed Demirci'den Barcelona açıklaması

Muhammed Demirci'den Barcelona açıklaması

Muhammed Demirci'den Barcelona açıklaması

"Barcelona 10 günün sonunda tek başıma gelmem şartıyla beni almak istedi. Ama ailem tek başıma gitmemin uygun olmadığını düşündü. Ben de tabii ki bu karara saygı duydum ve Beşiktaş’ta devam ettim."

Muhammed Demirciden Barcelona açıklaması

Beşiktaş’ın genç futbolcusu Muhammed Demirci, A takım kadrosunda iyi futbolcuların olmasının motivasyonlarını artırdığını söyledi.

Muhammed, Futbol Federasyonu’nun aylık resmi yayın organı Tam Saha Dergisi’nin nisan sayısında yer alan röportajında, geleceğe yönelik hedeflerini anlattı.

Beşiktaş’ın A takım kadrosunun bu kadar iyi olması ve bu yıldızlarla aynı takımda oynama düşüncesinin motivasyonlarını artırdığını belirten genç oyuncu, "İlk hedefim Beşiktaş A takımında ve A Milli Takım’da uzun yıllar forma giymek.

Beşiktaş’ta kaptan olmak ve bugüne kadar kaldırılmamış kupalar kaldırmak istiyorum. Milli takımla da Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Kupaları oynamak istiyorum. Bir de her genç futbolcunun Avrupa hayali vardır. Benim de hayalim Barcelona’da oynamak" dedi.

"TELEVİZYONLARA ÇIKMAMIN OLUMSUZ ETKİSİ OLDU"

Siyah-beyazlı oyuncu, 2006 yılında televizyonlara çıkmasının olumsuz etkilerini yaşadığını dile getirdi.

Bunun çok olumsuz etkilerini gördüğünü anlatan Muhammed, şunları söyledi: "Beşiktaş’ta oynarken, bilmiyorum yanlış mı oldu doğru mu oldu ama televizyonlara çıktım. Bence bunun daha çok olumsuz etkisini gördüm. Kulüpten veya çevremden kimsenin bilgisi dahilinde değildi. Küçük olduğum için olumsuz etkisini gördüm. Üzerimde bir baskı oluştu. Çevremde bana destek olan insanlarla bu baskıyı üzerimden atmaya çalıştım. Bugünlerde üzerimdeki baskı yavaş yavaş azalıyor."

BARCELONA KONUSU

İspanya’nın Barcelona Kulübü’nün kendisiyle ilgilenmesi konusundaki soruyu yanıtlayan siyah-beyazlı genç futbolcu, "2007 yılında minik takımda oynadım. Aynı yıl Barcelona’ya denenmeye gittim. Barcelona yetkilileri daha öncesinde beni takip etmiş ama canlı da izlemek istemişler. Orada kaldığım 10 gün bana çok şey kattı. 10 günün sonunda tek başıma gelmem şartıyla beni almak istediler. Ama ailem tek başıma gitmemin uygun olmadığını düşündü. Ben de tabii ki bu karara saygı duydum ve Beşiktaş’ta devam ettim. Bu yıl da Beşiktaş’la 2013 yılına kadar profesyonel sözleşme imzaladım" dedi.

Devre arasında A takımıyla kampa gitmesinin hatırlatılması üzerine genç oyuncu, "A takıma gitmek, her zaman televizyondan izlediğim oyuncularla kamp yapmak inanılmaz bir duyguydu, anlatmak çok zor. Çoğu zaman etrafımı izleyerek geçirdim kampı, yeni şeyler öğrenmeye çalıştım. Örnek aldığım oyuncularla aynı ortamdaydım, benim için büyük bir şanstı. Kamp çok güzeldi ama bir gün hasta olduğum için iki antrenman kaçırdım. O gün çok üzülmüştüm" diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımda İspanyol yıldız Guti’yi örnek aldığını kaydeden Muhammed, "Aynı mevkide oynadığımız için antrenmanlarda hep onu izliyordum. O da bana yardımcı oldu zaten, benimle ilgilendi. Dil sorunumuz olmasaydı daha da çok ilgilenirdi" dedi.

Muhammed Demirci, eksik yönlerinin saymakla bitmeyeceğini, her gün üstüne koyması gerektiğini ve en iyi yönünü bile geliştirmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.  (milliyet)


Ataşehirliyiz Haberleri

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109