Kayaşehirspor'dan Açıklama; "Tepki göstermek kaçınılmaz olmuştur"‏

Kayaşehir Spor Kulübü Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşanılan olaylara değindi ve Kulüpleri tek ses olmaya davet etti.

Kayaşehirspor'dan Açıklama;
Kayaşehirspor'dan Açıklama; "Tepki göstermek kaçınılmaz olmuştur"‏

Kayaşehir Spor Kulübü Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşanılan olaylara değindi ve Kulüpleri tek ses olmaya davet etti.

İstanbul Kayaşehir Spor Kulübünden açıklamanın tam metni şöyle:

"Tepki göstermek kaçınılmaz olmuştur"

Son günlerde İstanbul futbol camiasının içinde yaşanan sorunlar, kulübümüz yöneticilerin de bu açıklamayı yapma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Yakın zaman diliminde Türkiye’nin en fazla amatör Kulübünün bulunduğu İstanbul’da, futbol dünyasında hiçte alışılmış olmayan sıkıntılar baş göstermiştir. Önceki yıllarda yaşanan bütün sorunlar ve haksızlıklar 'belki bir gün düzelir' düşüncesiyle, çoğu spor kulüpleri tarafından sineye çekilmiş ve bugünlere kadar sabredilmiştir. Ancak son zamanlarda yaşanan bir takım skandallar, İstanbul futbolunu yönetenlere ve olaylara karşı sesli bir şekilde tepki gösterme mecburiyetini kaçınılmaz hale getirmiştir.

"Futbolunun yönetilmesinde bir zafiyet var"

İstanbul futbolu Türkiye’nin lokomotifi konumundadır. İstanbul’da futbolda yapılan her doğru, tüm ülkeye sirayet edeceği gibi, yapılan her yanlışta aynı şekilde, ortaya geri dönüşü olmayan sonuçlar çıkarabilir. İstanbul futbolunun en önemli amacı, ahlaklı, kültürel değerlerine bağlı ve örnek bir insan modeli yetiştirmektir. Ancak bazı amatör kulüplerde yaşanan taciz skandalları, bu amaçları sekteye uğratarak, gençlerimizi ahlak erozyonuna uğratabilir. Bu yaşanan tablo, İstanbul futbolunun yönetilmesinde bir zafiyet söz konusu olduğunun apaçık göstergesidir. Çünkü bir topluluğun içinde ortaya çıkmaya başlayan, ahlaki bir çöküntünün arkasında, mutlaka yanlış ve istismara açık bir şekilde idare edilmesi yatmaktadır.

"Tehditvari konuşmaların zamanı geçti"


Biz Kayaşehir Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak, bu yanlışların bir an önce düzeltilmesi için İstanbul futbolunun patronlarını 'nerede hata yapıyoruz' diye düşünmeye davet ediyoruz. Gelecekte Türk sporunun daha ileriye taşınması, kalitenin arttırılması ve en önemlisi, geleceğimiz olan çocuklarımız için, bütün spor kulüplerimizi tek ses olmaya çağırıyoruz. Artık hiçbir spor kulübü, uğradığı haksızlıkları sineye çekmemeli ve bu yaşanan edepsizlikleri kınamalıdır. "Eğer açıklama yaparsanız başınıza neler geleceğini görürsünüz’" diye tehditvari konuşmaların zamanı geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, eskisi gibi hata yapanın yanına kar kaldığı kısır zamanlardan son yıllarda çok şükür kurtulmuştur. Türkiye, bütün dünyada gıptayla izlenen bir sıçrama içindeyken, İstanbul futbolunun içinde bulunduğu bu kara delik her geçen gün büyümektedir. Buna bir son vermek adına, bütün kulüplerimizi ortak bir platformda buluşmaya ve tek yürek olmaya davet ediyoruz. Gerekirse bütün kulüp yöneticileri olarak birleşip, İstanbul futbolunu yöneten insanlarla buluşmalı ve ortak bir akıl çerçevesinde, kronikleşmiş sorunlara çözümler üretmeliyiz. Unutulmamalıdır ki; ortaya çıkan bu skandallar, geçmişte amatör futbolun yanlış yönetilmesinden kaynaklanan hataların bir sonucudur. Her kulübün bu yanlışa karşı dik bir duruş sergilemesi ve kınaması, sporcu çocuklarımıza bırakacağımız en onurlu emanet olacaktır.

Spor camiasına saygıyla duyurulur.


Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109