Karanlığın Vikingleri Yelken Yarışı’na Hazırlanıyor

Kadıköy Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen “Karanlığın Vikingleri 2014 Yelken Yarışı” 26 Haziran’da gerçekleşiyor.

Karanlığın  Vikingleri Yelken Yarışı’na Hazırlanıyor
Karanlığın  Vikingleri Yelken Yarışı’na Hazırlanıyor

Kadıköy Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen “Karanlığın Vikingleri 2014 Yelken Yarışı” 26 Haziran’da gerçekleşiyor.

 Görme engellilerin sporun birçok dalında olduğu gibi yelken sporunda  da engel tanımadıklarını göstermek amacıyla hayata geçirilecek yelken yarışına başta Hedef Yelken ve İTÜ Yelken olmak üzere 6 Nokta Görme Engelliler Derneği, Galatasaray  Rotaract Kulübü ve DAKSAR’ın  aralarında olduğu çok sayıda  sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

26 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek etkinlikte Hedef Yelkene ait teknelerle 12 görme engelli yurttaşımız kendi aralarında kısa rota yarışması gerçekleştirecek.

Yarış öncesinde 12, 16, 17 Haziran tarihlerinde dörder kişilik ekiplerle antrenman ve eğitim çalışmaları düzenlendi. Dümen, ana yelken ve cenoa yelken kullanım pratiği kazanan görme engelliler, 26 Haziran’da gerçekleşecek yelken yarışına hazırlandılar.

Üç takımdan oluşacak 12 kişinin yanında Hedef Yelken ve İTÜ Yelken’in deneyimli  yarışçılarından oluşacak 12 kişilik gönüllü ekibiyle güvenli bir yarış düzenlenecek. Kendilerine “Karanlığın Vikingleri” diyen görme engellilerin yelken yarışı,  12:30’da Kalamış’tan  başlıyor.
 Kalamış Parkı’ndan izlenebilecek yarış görme engelliler için sesli olarak anlatılacak.  Yarış sonunda düzenlenecek ödül töreni ile etkinlik sona erecek.




Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER