Kamber Yıldırım, istifa etti

Arguvan Belediyesi Spor Kulübü Derneği Başkanı Kamber Yıldırım, Başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Kamber Yıldırım, istifa etti
Kamber Yıldırım, istifa etti

Arguvan Belediyesi Spor Kulübü Derneği Başkanı Kamber Yıldırım, Başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yıldırım, istifa gerekçesinin “Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın yaptığı dayatma sonucu” olduğunu ileri sürdü.

 “İstifa İçin Dayatma Yapıldı”
Bir otelde düzenlediği toplantıda Arguvan Belediyesi Spor Kulübü Derneğinden istifa ettiğini açıklayan Dernek Başkanı Kamber Yıldırım, istifa kararının arkasında yatan nedenleri açıkladı. 6 ay önce de Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Yıldırım, “Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile fikirlerinin uyuşmadığını ve bu nedenle belediyedeki görevinden istifa ettiğini” dile getirdi.
 

Belediye Başkan yardımcılığı görevinden istifa ettikten sonra bazı dayatmalara maruz kaldığını iddia eden Yıldırım, spor kulübü ve derneğin zarar görmemesi için görevinden istifa etmek etme kararını aldığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu; “Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Belediye Spor Kulübü Derneğinin başkanını çağırmadan yönetim kuluyla yaptığı bir toplantıda: 'Dernek Başkanı Kanber Yıldırım’ istifa ettirmezseniz spor kulübüne araç-gereçlerde dahil olmak üzere hiç bir yardımda bulunmayacağım' ifadelerinde bulunmuş.

Belediye meclis toplantısında belediye başkanına spor kulübü ile yaptığı toplantıyı ve aldığı kararı sordum. Sorduğum sorular şöyle idi; Bu dayatmanız her ne kadar belediyeyi temsil etse de dernek üyelerine, yönetim kurulu ve organlarına, taraftarı ve seyircileri ile büyük bir camiaya hakaret ve saygısızlık değimlidir?

Bu davranışınız etik ve ahlakimidir?

Bu dayatma 4 yıl boyunca başarılı sonuçlarla Arguvan Spor camiasının gönlünde taht kurmuş şampiyonluklar kazanmış takımın, sadece kendi egoları için gözden çıkarmak sorumsuzluğu değil midir?

Belediye Başkanı olarak yapılan desteği ve katkıyı Belediyelerin bulundukları İl ve İlçelerde Amatör Kulüplere yapması gereken yardımı yasal düzenleme çerçevesinde yapmıyor musunuz?

Meclis üyelerinin önünde verilen cevap ise 'Ben belediye Başkanım, yardım ve katkı benim tasarrufumdadır. İstediğimle çalışır, istediğime yardım eder, istemediğime de yardım etmem. Evet, yönetim kurulundaki arkadaşlarla toplantı yaptım. Onlara Kanber Yıldırım istifa etmezse hiçbir yardımda bulunmayacağım dedim doğrudur ve aynı fikirdeyim' diyerek bir kez daha Spor Kulübünün de takımında umurunda olmadığını ifade etmiş oldu. Bu cevap ve tutumu Arguvanlıların demokrasi anlayışına göre yorumlayacaklarını düşünüyorum. Onların takdirine bırakıyorum. Arguvan Belediye Spor Kulübü Derneği Başkanı olarak; Belediye Başkanının bu sorumsuz dayatması karşısında sorumlu davranarak, başta bunca emeği ve başarıyı heba etmemem adına, yönetim kurulundaki arkadaşları, futbol takımında başarı için ter döken oyuncularımızı zorda bırakmamak teknik heyetimizi çaresiz bırakmamak için istifa ediyorum. Yönetim kurulumuza, teknik heyetimize ve oyuncularımıza başarılar diliyorum” dedi.

“CHP’DEN ADAY OLMAK İSTERİM”

2019 Yerel seçimlerinde Arguvan Belediye Başkanlığı için aday olacak mısınız? Sorusunu da yanıtlayan Yıldırım, Belediye Başkalığı için Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olmak istediğini söyledi.

Kaynak/malatyasoz.com

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109