İşte UEFA’nın Fenerbahçe planı

UEFA, CAS'ın 45 milyon euroluk tazminat talebini geri çevirmesi halinde sarı-lacivertli kulübe ağır yaptırımlar uygulamak için harekete geçecek. Fenerbahçe hakkında disiplin soruşturması başlatmaya hazırlanıyor.

İşte UEFA’nın Fenerbahçe planı

Şike iddianamesini tercüme ettirdikten sonra CAS'a gönderecek olan UEFA, Fenerbahçe hakkında disiplin soruşturması başlatmaya hazırlanıyor. UEFA, CAS'ın 45 milyon euroluk tazminat talebini geri çevirmesi halinde sarı-lacivertli kulübe ağır yaptırımlar uygulamak için harekete geçecek.
İşte UEFA’nın planı
UEFA, şike soruşturması sürecinde Şampiyonlar Ligi'nden men edildiği gerekçesiyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) 45 milyon euroluk tazminat davası açan Fenerbahçe Kulübü'nün peşini bırakmıyor.

Milliyet Gazetesinin haerine göre, Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan şike iddianamesinin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinden sonra harekete geçen ve Futbol Federasyonu'ndan iddianameyi resmen isteyen UEFA'nın, Şubat ayı başında Fenerbahçe Kulübü ile ilgili disiplin soruşturması başlatacağı öğrenildi.

12 Aralık 2011 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'ndan şike iddianamesinin orijinal metnini alan ve tercümesinin bizzat kendileri tarafından yapılacağını bildiren UEFA'nın, söz konusu işlem tamamlandıktan sonra disiplin prosedürünü başlatacağı ifade edildi.

INFANTINO SİNYALİ VERMİŞTİ

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino iddianamenin tercümesi devam ederken 16 Aralık'ta disiplin soruşturmasının sinyalini vermişti. Infantino, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bu mesele çok ciddi görünüyor ve gerçekten çok mühim. Çözülmesi gerekiyor, çünkü böyle icraatlar futbolun içinde olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu ile temasta olduklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Infantino'nun, UEFA olarak kendi yollarını çizecekleri şeklindeki mesajının, doğrudan disiplin soruşturmasını işaret ettiği ortaya çıktı.

CAS’A DA VERİLECEK

Şike iddianamesini, Fenerbahçe'nin, CAS'a açtığı 45 milyon euroluk tazminat davasında da kullanacağı bildirilen UEFA'nın, sarı-lacivertli kulübün haksız yere Şampiyonlar Ligi'nden men edildiği iddiasına bu yöntemle karşılık vermeye hazırlandığı kaydedildi. Bilindiği gibi CAS, Fenerbahçe Kulübü'nün men kararına tedbir konulması yolundaki talebini Eylül ayında reddetmiş, tazminat davasına ise Şubat ayının ilk haftasında başlanacağını bildirmişti.

CEZA TEHLİKESİ

Fenerbahçe hakkındaki disiplin soruşturmasını CAS'daki ilk duruşmanın ardından başlatacağı öğrenilen UEFA'nın, buradan çıkacak sonuca göre sarı-lacivertli kulübe ağır cezalar vermeye hazırlandığı iddia edildi. CAS'ın tazminat talebini geri çevirmesi durumunda, Fenerbahçe'yi Disiplin Kurulu'na sevk edecek olan Avrupa futbolunun patronu, Futbol Federasyonu'nun, Etik Kurulu'na verdiği ikinci incelemenin sonuçlarını da dikkate alarak yaptırımları devreye sokabilecek. Herhangi bir kulüp yöneticisinin TFF kurullarınca cezalandırılması, UEFA'nın yaptırımlarını da ağırlaştıracak.

Sözkonusu yaptırımların ilk aşamasının Fenerbahçe'nin 1 ila 3 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi, ikincisinin ise TFF kanalıyla mevcut talimatların uygulanmasının talep edilmesi olacağı belirtildi. Hukuk kökenli olan UEFA Genel Sekreteri Infantino'nun, "Eminim Türkiye Futbol Federasyonu ne yapması gerektiğini bilecektir" şeklindeki ifadelerinin de bu beklentiye yönelik olduğu savunuldu.

KRİTİK ŞUBAT

Şubat ayı Fenerbahçe için kritik bir süreç olacak. Şike ve teşvik davasının 14 Şubat'ta görüşülmesi, CAS'daki tazminat davasının aynı döneme denk gelmesi ve UEFA tarafından başlatılacak disiplin soruşturmasının da aynı ay içinde açılacak olması ilginç bir rastlantı oluşturdu.
Bilindiği gibi 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada sanık avukatları, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerin tutukluluk hallerinin kaldırılması talebinde bulunacak.

Bu talep kabul edilirse adı geçen şahıslar yaklaşık 8 aylık bir aradan sonra özgürlüklerine kavuşacaklar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109