İran ve ABD Türkiye'de kapışacak, bütün dünya seyredecek!

İran ve ABD Türkiye'de kapışacak, bütün dünya seyredecek!

İran ve ABD Türkiye'de kapışacak, bütün dünya seyredecek!
İran ve ABD Türkiye'de kapışacak, bütün dünya seyredecek!

FIBA 16'ncı Dünya Basketbol Şampiyonası Türkiye'de cumartesi günü başlayacak. 14 gün boyunca dünya basketbolseverlerinin gözü Türkiye'deki 4 şehirde olacak. 1 Eylül'deki İran - ABD karşılaşması ise şimdiden dünya gündemine girmiş durumda.


Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için nefesler tutuldu. 28 Ağustos Cumartesi günü başlayacak organizasyon için Türkiye'ye 24 ülkenin basketbol takımı, yüzlerce gazeteci ve dünyanın dört bir yanından on binlerce basketbolsever gelecek.

Bu büyük organizasyonun resmi açılış töreni 27 Ağustos Cuma günü İstanbul'da yapılacak. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki açılış saat 21.15'te düzenlenecek şölenle gerçekleştirilecek.

Dünya basketbol devlerinin bir araya geleceği bu önemli organizasyonun açılış gecesinin en büyük sürprizi ise Cirque De Soleil dans grubu olacak. Geceye renk katacak bu topluluk, Dünya Basketbol Şampiyonası için özel olarak hazırladıkları gösterileriyle konuklara görkemli bir şov sunacak. Günler öncesinden İstanbul'a gelen Cirque De Soleil ekibi, bu özel şov ile ilgili dekor ve sahne hazırlıklarını Sinan Erdem Spor Salonu'nda sürdürüyor.

Semazen gösterisi ve mehteran takımı ile renklenecek açılış gecesinde Troya grubunun dans gösterilerinin yanı sıra, Müslüm Gürses ile Sezen Aksu da sahne alacak. Açılış törenine yurt dışından katılacak sanatçılar ise Yunanistan'dan Harris Alexiu ile Balkan müziğinin temsilcisi Safina olacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bildirilen açılış töreninde, spor, siyaset ve sanat dünyasından da birçok tanınmış ismin yer alacağı açıklandı.

100 BİN TURİST 300 MİLYON GELİR

Turnuvanın ana sponsoru Turkcell'in yaptığı hesaplamalara göre konaklama, ulaşım, bilet ve turistik eşya satışları, tesis yatırımları, aktiviteler, sponsorluklar, reklamlar ve operasyon kalemlerinde yapılacak harcamaların ülke ekonomisine katkısı 300 milyon lirayı (159 milyon 500 bin Euro) bulacak.


Maçların oynanacağı İstanbul, İzmir, Kayseri ve Ankara'daki otellerin büyük bölümü şimdiden doldu. Şampiyonayı takip etmek isteyen misafirler konaklama için komşu illere yönlendiriliyor. Sadece İstanbul'da şampiyona sebebiyle 30 bin kişi otel rezervasyonu yaptırdı.

Dünya Şampiyonası'nın yapılacağı 4 şehre toplam 100 bin turistin gelmesi beklenirken, takımlar, oyuncular, sponsor şirketler, basın ve sporseverler 44 milyon Euro'luk konaklama ekonomisi oluşturuyor. Sadece ABD takımının konaklama harcaması 1 milyon Euro'ya denk geliyor.

İran - ABD maçı 1 Eylül'de

Basketbol Şampiyonası'nda en merakla beklenen karşılaşma 1 Eylül'de gerçekleşecek İran-ABD maçı. Şampiyonanın yanı sıra FIBA'nın genel kurulu da Türkiye'de gerçekleştirilecek. Ayrıca 'Children of The World-Dünya Çocukları' organizasyonu kapsamında FIBA üyesi ülkelerden 14 yaşında birer kız ve erkek çocuk ve bu 300 çocuğun yanında Türkiye'den de 300 çocuk Darüşşafaka'da ağırlanarak basketbol öğrenecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109